Ремонт, а след ремонта... лунен пейзаж по "Константин Величков"

Трасето не било завършено, Столичната община не платила
78

Напуквания, пропадания и дупки, а шахтите вече са разбити. Такава е картината на столичния бул. "Константин Величков", който бе ремонтиран съвсем наскоро.

От гражданската организация "Спаси София" разпространиха снимки, показващи разпадащата се асфалтова настилка, пусната в експлоатация само преди месец.

Още по темата

Трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември.

Според Гергин Борисов от "Спаси София" целият булевард е пълен с гледки на разбит асфалт, дупки и хлътнали шахти.

"Вече има парчета асфалт, които могат да се изровят с ръце. Не е нормално за инфраструктура, която се руши след 3 месеца, да плащаме 1 млн. лв.", категоричен бе Борисов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му целият ремонт трябва да е направен така, че да издържа натоварването на движението и асфалтът да не се напука за седмици.

"Не знаем вече по какъв начин да обясняваме на институциите, че когато се дават пари, трябва да се дават за нещо качествено. Факт е, че след ремонта движението по бул. "Константин Величков" се затрудни още повече", допълни той.

Борисов обясни, че за този ремонт е нямало нито обществена поръчка, нито обществено обсъждане, а дори и представяне на проекта.

Инж. Даниел Евлогиев от дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО разясни, че обектът все още не е завършен напълно заради влошаване на метеорологичните условия.

"Температурата трябва да е над 5 градуса, за да може да бъде изпълнена фуга, която се полага между релсата и пътната настилка. Нямаше как да продължим ремонта, защото лошото време настъпи много рано. Ремонтът ще бъде за сметка на фирмата изпълнител", добави инж. Евлогиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИ ГЕРБ РЕМОНТИТЕ ЗАПОЧВАТ ПРЕДИ ЗАВЪРШВАНЕТО НА ОБЕКТА.
58
6
 
2
 
! Отговори
Do 40 преди 5 години
Ако телевизията не беше излъчила репортаж за това, не вярвам софиянец да се грабне и протестира.
57
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Цитат: за този ремонт е нямало нито обществена поръчка, нито обществено обсъждане, а дори и представяне на проекта. Цялата работа на общината е такава. Като ги питах един път за едни пътни знаци, сложени обратно на обичайната посока на движение в Разсадника ми отговориха важно: имало обществено обсъждане. К*ра ми Янко нито обсъждане нито обществено. Всичко се ражда в кухата кратуна на един, който прави знаците и светофарите и е недосегаем връзкар. Изявява се по конференции и му лъсва некадърност
56
1
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
В тая столична община няма кьорав строителен или пътен инженер. Още като се замисли ТАКА ГЛУПАВАТА РЕКОНСТРУКЦИЯ на К. Величков, как никой не се сети, че двата вида натоварване върху настилката- от трамвая и автобуса са коренно различни и искат определен подход в изчисляването на носещото покритие. За по-лесно: направо джаста - праста, асвалт и топки, да върви движението и музиката да свири. Пълни некадърници и инвеститорите и изпълнителите.
55
1
 
20
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
Гарантирано от ГЕРБ! Още не е пуснат пътя, а вече е за ремонт. Това може да се случи само в Боколандия - държавата на мафията. Дали Тиквата и Данчето биха приели такъв ремонт на именията си (купени с крадени от мен пари)????? Не вярвам!
54
2
 
10
 
! Отговори
У ф ф ф преди 5 години
Колчем насъпиш *** отите от общината, колчем ти отговарят, че обектт не е завършен.... и ака, свършване няма !
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видими резултати
52
20
 
14
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София са дежурната ударна групичка от четирима *** комсомолци с директно финансиране от Позитано 20. Преди две години Спаси София усвоиха големи суми при ремонта на парка на Людмила Живкова.
51
13
 
15
 
! Отговори
ЦЦ преди 5 години
Забележете в Спаси София само обратни са. Дали и шефът им не е такъв?
50
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
Добре де, защо вьв Виена може да се направи и то както трябва , а тук все нещо случва. Винаги имат готови опрвдания. Ами отидете до Виена, не само да си посетите апартаментчетата и попитаите тия хора как го правят. Ама ще МАЛКО СКЬПО...ДА НО ЩЕ Е ЗАВИНАГИ .. НЕ ИСКАТ.. ПРОСТО НЕ ИСКАТ..
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим и сега ли със студа ще се оправдаят, нали пломбите падали в сдуда, според вожда, а вие заради един асфалт
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е вие какво очаквате? Няма оправя и пак ще я изберат учителката.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всякъде е така при поръчки от Общините.
46
1
 
22
 
! Отговори
плюс и минус преди 5 години
И тук се подвизава партиен ***, който не вижда по-далеч от носа си. Човеко, прочети и други мнения, а не само "правилните". ТИ би ли платил на "майстор" за така свършена работа в дома си? А може би трябва да те питам-ТИ били наел такъв "майстор" ВЪОБЩЕ?
45
2
 
20
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
Я си преизберете пак марионетката на шайката, дано да ви окрадат до шушка! И ремонт на ремонта на ремонта все да ви правят.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси... кви пари се крадат тука малеееей.. и то от нашите данъци.. :(
43
1
 
31
 
! Отговори
Само факти! преди 5 години
Имам наблюдение на трамвайни трасета в центровете на дузина европейски градове. Е не могата да направят такива пукнатини и това си е!
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много рано, декември месец. Вместо да пеят лястовички, то взе че дойде зима и прецака всичко.
41
19
 
2
 
! Отговори
sport преди 5 години
Това медиите са страшни г*аДо*ве! Даваха го представителя на фирмата изпълнител, каза си човека, че има грешки при изпълнението и ще го преправят и толкова. Да не говорим, че той е втори изпълнител, тъй като първия е зарязал нещата на някакъв етап. Отделно става въпрос за едно напукване на конкретно място, а не за целия булевард. Аз не защитавам фирмата изпълнител, но това се преекспонира.
40
2
 
23
 
! Отговори
Предпоследно преди 5 години
"Ремонт, и след ремонта-кръпки! Това е толкоз просто и логично.Но в дупките ще бъдеш сам,народе мой, а ние... все ще те "обичаме"!