Автоинструктори на "жълтите павета", блокираха движението

От бранша са недоволни от готвени промени за дейността им
Обновена: 7 окт 2020 16:03 | 7 окт 2020 15:38, Веселина Йорданова
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Автоинструктори от цялата страна протестират в София срещу предлагани промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори.

На площад "Батенберг" десетки учебни автомобили изпълниха пространството и блокираха движението по булевард "Цар Освободител", предаде БНР.

Още по темата
Недоволството на бранша е продиктувано от готвените промени в две наредби - 37 и 41 от Агенция "Автомобилна администрация", които се отнасят за условията и обучението на шофьорите и реда за провеждането на изпитите за придобиване на правоспособност, както и въвеждането на електронен контрол по време на курсовете и изпитите.

Според инструкторите, текстовете на наредбите са лобистки и натоварват бранша с допълнителна административна тежест, като на практика не дават на сектора да работи нормално и са предпоставка за корупция.

Протестиращите настояват промените да бъдат съгласувани с бранша.


 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Ясноооо преди 1 година
От Пирдоп се вижда, че тия които протестират са момчетата от сивия сектор. Всеки опит да се сложи край на подготовката на убийци по пътищата се нарича "увеличение на администативна тежест". Животът е важе, вашите далавери - не!
19
1
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
То в нормална държава по лесно ще вземеш книжка за самолет отколкото тука за мижава количка!Тез таканаречени инструктори гледат да те оберат до последната стотинка без да им мигне окото
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учебните коли в общинските училища се използват за командировка, лична и служебна работа на персонала. Колко учебни коли ще видите пред някой хотел за семинари, обучения, среща на директорите на гимназиите. Прекалихте, но правите другите на прости и невежи.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия милионери един лев данъци не са плащали през живота си, никога не дават касова бележка, а надигат вой до небесата. Само гледат как да не те научат на нищо, за да трябва да им плащаш за по-скъпите допълнителни часове. Корупцията в ДАИ винаги е била с любезното съдействие на инструкторите.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автоинструкторите няма място в държавни и общински училища. Не може трета гимназия да им дава шофьорски книжки. Или ще бъде гимназия по авторатранспорт или търговска, строителна, земеделска(леки автомобили не орат и сеят земедрлската земя)
15
0
 
5
 
! Отговори
от 11 преди 1 година
Може разбира се, но в Германия също както у нас е задължително да караш курс при инструктор. В Белгия вземаш теоретичния изпит и ти дават учебна книжка, с която имаш право да шофираш /с някои ограничения/. В едногодишен срок се явяваш на изпит. Само ако те скъсат си задължен да вземеш определени часове при инструктор. На практика огромната част от младежите ги учат родителите им да шофират и вземат книжки без изобщо да видят инструктор.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При държавното подкупа е за по голям колектив.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До11. Е неможели като в Германия, Швейцария. Тия държави да неби да са бавно развити.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предния път бяха недоволни от предложението изпитите да се карат на държавен автомобил и държавен инспектор да присъства, защото учениците нямало да могат да карат на нова кола. Е ако не могат да карат на друга кола освен учебната, значи не сте ги научили да карат!
11
0
 
10
 
! Отговори
Геврекчия преди 1 година
Да го направят както в Белгия. Тогава тези лентяи-касички, не само ще протесират, ами направо ще изреват на умряло.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да добавя касова бележка не дават.
9
0
 
23
 
! Отговори
Bungar преди 1 година
Докога когато държавата иска да въведе ред в дадена сфера да има винаги протести и недоволство. В крайна сметка искаме ли законност и ред или да си е караме в мътни води. Все за реформи говорим,но не искаме да се случват.
8
0
 
23
 
! Отговори
Бат Милчо преди 1 година
Сбирщина тарикати и далавераджий... От качеството на шоферите в БГ ти става ясно тези как продават книжки.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теоритичната подготовка при мен беше даване на една книжка, която да си чета и сама да се готвя за въпросите.Самата практика беше из квартала.Аз поне имам достатъчно акъл да знам, че за шофьор не ставам и не карам, но колко други могат да се похвалят със същото след такива мижава подготовка?Затова както са ви се събрали на паветата, всеки един служител на НАП, ДАИ, КАТ да си хареса някои и да го закара за проверка.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на нищо не ги учат какво искат сега?Учат ги само клаксони да натискат!Създават убийци на пътя като онзи дето уби Милен Цветков!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си гледат работата. Толкова пари взимат, а няма нищо на среща. Изкарах курс преди месец мога да ви кажа, че един час не са ме обучавали теоретично. Няма зала, няма материлаи, НИЩО. Подготвяш се сам и толкова. Никакъв контрол няма.
4
0
 
23
 
! Отговори
Терсенето преди 1 година
Деветдесет процента от тия ако ги изпиташ по правилник за движението по пътищата ще бъдат позорно изгонени да сричат над сложната библия според техните предстсви.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контрол трябва, иначе само прибират едни пари и като цяло трябва да се направи като в САЩ, учиш се на семейния автомобил и когато си готов взимаш книжка, тези фирмички само прибират пари за едното нищо.
2
1
 
21
 
! Отговори
АКО.....бързаш..... преди 1 година
Бадева пари да прибираш за ''работата'' си и да протестираш, това е трудно разбираемо!
1
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега му е времето да се протестира, щото разпорената тиква на всеки пуска.