СО призовава софиянци да оставят колите заради мръсен въздух

Ще има проверки на източниците на замърсяване
23 ное 2020 10:19, Ния Христова
47
СО призовава софиянци да оставят колите заради мръсен въздух
Снимка: БГНЕС
Столичната община призовава софиянци днес да не използват личните си коли, а да се възползват от градския транспорт. Причината е прогнозата за завишено замърсяване на въздуха в началото на седмицата. 
 
От кметството апелират хората, които използват твърдо гориво за битово отопление, при възможност да преминат към алтернативно отопление.
 
През деня ще се извършват и проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града. От инспектората ще проверяват и строителни обекти генериращи емисии. От кметството предприемат оросяване и допълнително машинно метене, както и миене на улиците, когато атмосферните условия позволяват. 
 
За утрешния ден не са предвидени мерки срещу замърсяването на въздуха.

47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Има държави, които забраниха вноса на стари коли и резултатът е още по-голямо остаряване на автопарка по съвсем логични причини. Прахолякът не е от колите, нито от новите, нито от старите.
45
3
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
с празни приказки не става забранете незабавно вноса на стари коли защото
не мога да дишам прахолякът е навсякъде
44
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Като погледнеш София от по-високо в студено време, съвсем ясно се виждат облаците черен дим идващи от маалите. Какво общо имат колите със замърсяването на въздуха в София? Делът на,колите при наднормено замърсяване е под половин процент. С колите или без тях, замърсяването си е едно и също.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз като ходих преди две години в Холандия, колите си се движеха всеки ден през цялото време, вкл. и в събота и неделя.
42
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
С цялото ми неувжение,
вашите думи не могат да скрият простащината Ви!
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Качвайте се на колите и се връщайте обратно на село, простациии!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Вчера минах транзит през Котел,още не мога да си намеря белия дроб!Поне обезпаразитих автомобила и дрехите си!Трябва да се забрани отоплението на дърва,въглища и нафта!
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТ 1980Г В НИДЕРЛАНДИЯ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Е ЗАБРАНЕНО ДВИЖЕНИЕТО НА ЛЕКИ КОЛИ В РАЙОНА НА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ.
38
0
 
12
 
! Отговори
Вариант преди 1 месец
Първо от СО да се справят с каруците. По закон в града са забранени, но събират всякакви вещи от боклуците /гуми, сменена дограма, дрехи, обувки и др./ и след това ги горят в индийските квартали. Шефовете на районните управления също бездействат по въпроса с каруците. Отделно от това, живеещите във Факултета вече изсякоха от Западен парк една средно голяма гора и продължават. СО пак бездейства.
37
1
 
3
 
! Отговори
Да , да преди 1 месец
алууу аз за това ли смених въздушния филтър на купето , за да се гмурна в автобусъ . Да вземе СО да се изсипе на моята улица вечер и пак ще си говорим. От колите ли е от кошмиите лее от дее . Айде със здраве....
36
4
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Много добре се знае, че през зимата замърсяването на въздуха е от отоплението с дърва, въглища, гуми, найлони и какво ли не още, но явно целта на мутрите не е по-чист въздух и здрави хора, а всички да се разболеем използвайки градския транспорт, наблъскани като в консерва.
35
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
"Столичната община призовава софиянци днес да не използват личните си коли, а да се възползват от градския транспорт."
-
Тези лyди ли са? Градският транспорт отдавна трябваше да бъде спрян, като място, където най-много хора се заразяват. Столична община ни прозовава да отидем да се заразим, това само ГРОБ може да го измисли.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

"Бояна, драгалевци, Симеоново бистрица и лозен всичко се отопляват на дърва и въглища?"

Ама вие какво сега - искате да отнемете домашния уют на хората ли?
33
0
 
12
 
! Отговори
Ресто преди 1 месец
А софиянци призовават СО да спре да краде от ремонти и да направи най-накрая нещо смислено за въздуха в родната ко.чина.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СО да призове хората от Народното събрание да ползват автобуси и да дадат личен пример. после да призовава гражданите.
31
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
Когато бях малък,а това е много отдавна,живеехме при баба ми ,до Докторската градинка.Тогава централно отопление имаше само по "Георги Димитров " ,малко по Дондуков и още някои места.Много кооперации имаха локално парно.Тази,в която беше апартамента на баба ми,котела беше в мазето,а други бяха с камини и печки.Частни автомобили имаше много малко,градски автобуси-също съвсем малко,целият транспорт беше базиран на трамваи и тролейбуси.Въпреки това мъглите бяха много чести и плътни
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви коли бе??? Вечерно време не може да се диша навън от пушеци от печки. Стели се смрадлива пелина и е ясно видима. Не знам какво се гори, но е голяма смрад. Колите нямат нищо общо!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората по къщите си горят гуми за отопление без проблем
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледай ти,защо лятото въздуха не беше мръсен?И колите си бяха същите и хората също.Йорданка да не се прави на умрела лисица,а да забрани кюмбетата.Има алтернативно гориво,има климатици.А защо не газифицираха София?Толкова пари хвърлиха за да опашат столицата с метро,толкова милиарди дадоха за саниране,но пари за газификация,т.е.за здравето на хората-няма.Подавайте оставки крадливи некадърници
27
1
 
1
 
! Отговори
Герб стадо преди 1 месец
Пикаяаз на СО и на Фандъкова,ще карам от сутрин до вечер дизелчето не се гаси 18 часа