Проверяват строежите заради мръсния въздух в София

От общината призовават гражданите да не използват твръдо гориво за отопление
9 дек 2020 12:47, Ния Христова
16
Проверяват строежите заради мръсния въздух в София
Снимка: БГНЕС
Нивата на фини прахови частици във въздуха през днешния ден в София отново са повишени. В тази връзка Столична община предприема допълнителни мерки, става ясно от сайта на кметството, пише в. "Монитор".
 
Строителни обекти генериращи емисии ще бъдат проверявани. Ще се извършват и извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града.
Още по темата
 
От "Московска" 33 призовават гражданите, които използват твърдо гориво за битово отопление, за преминаване, при възможност, към алтернативно отопление.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около мен (центъра на София) в момента има шест строежа и два ремонта на сгради на разстояние под 100 метра от моя блок. Наистина много замърсяват, но и дима от комините се усеща и вижда и от там идва много по-голямо замърсяване.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строежите са наистина голям замърсител, но реално нищо не се прави да не замърсяват толкова много. Все пак печките са огромния замърсител и най-вече горенето на гуми в тях.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От известно време наблюдавам на строежите покрай нас яко мият с маркуч, явно има защо.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нормално е, аз огледално чист строеж не съм виждал. Пък и не разбирам как няколко строежа могат да замърсят цяла София.Всичко е премятане на проблема и отчитане на дейност. Истината е една - не могат да се справят с хората, които горят дърва, въглища и други неща за отопление. С едните не могат да се оправят, защото са виолетови, с другите не могат да се оправят защото не могат да вдигнат пенсиите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всека зима едно и също! Ей писна ми вече, кога са изборите за кмет на София?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 Защо пропусна И като дойдат N броя селяни
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се въведе жителство отново Ама със стара дата А ти семковски *** хвани Измий улиците
8
0
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Чудат се какви глупости да измислят. София не е предвидена за толкова много жители а то цяла България се тъпче тук всеки ден.
7
1
 
2
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Един вика едно , друг друго...Какво ме интересува кое замърсява повече Като излезе един камион от строежа с 50кг кал по гумите или 10 коли от градинката , или комшията дето "рециклира " пластмаса в кюмбето, и колите без филтри и катализатоли и резултата е менделеевата таблица в нагледен вариан - както бе 40 милионен Токио преди 30 години.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Точно строежите са проблема. Защо мислиш, че няма трева и градинки? Защо няма паркинги, а има толкова много коли? Защото се строи безразборно. На всяко празно място изниква огромен блок, носещ със себи се множество хора и коли. Това, което се извършшва в София е геноцид над населението и трябва да се накаже. Не може цяла България да се премести в един град, с инфраструктура непроменяна от 60 години, предвидена за 100кратно по- малко население
5
2
 
5
 
! Отговори
3 преди 3 години
толкова ли не разбраха тия кратуни, че не проблем в строежите толкова, колкото в това, че всички градинки са с по-високо ниво от бордюра? Че няма трева никъде, че няма бордюри , които да не са изпочупени. То затова се излизат калища при всеки дъжд. Строежите и колите са най-малкия проблем. Паркинги няма, транспорт няма, пълен леш е/
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнали да проверяват строежите, а изобщо не обръщат внимание на любимия електорат, хората с много права и никакви задължения, които избират кметицата?Там горят гуми, дограма, дрехи втора ръка, откраднати кабели и нищо.Никой не ги закача.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се подават сигнали за замърсяващи с кал, масло, горива, oтпaдъци и газове самосвали? Един глиган с десетина разпадащи се самосвала не се спира. Явно раздава кеш някъде, защото привидно единственото нещо което е във ред около него е колата на жена му. Тя и фирмата му такава МъКа транс.
2
2
 
13
 
! Отговори
------------- преди 3 години
Ей това българите са извънредно прости и нагли същества. Възоснова на какво призовават хората към подобно нещо да не мислят че хората доброволно се отопляват на дърва и въглища.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
!!!!!!! при възможност ама с 600 лв на месец питам аз от къде тази възможност и КОГаааа??