"София хартиен арт фест" показва уникални инсталации

Събра най-добрите произведения на автори от над 35 държави
11 юни 2021 12:20, Анисия Иванова
14

"София хартиен арт фест" бе открит снощи в НДК. За пореден път той събра най-добрите произведения на автори от над 35 държави.

"Фестът вече е на 11 години, част е от културния календар на София. Без духовна храна и без изкуство хората не биха могли да бъдат в емоционално здраве. НДК, които са вече дългогодишен наш партньор, са великолепно пространство, в което могат да се покажат голямоформатни произведения", каза кураторът и един от организаторите на феста Десислава Тодорова в "България сутрин".  

Тя посочи, че тази година има ключови инсталации. А сред големите призьори има и български автор - Валентин Бакърджиев, който се е представил с уникална инсталация.

"Много е важно екологичното послание на хартията. Чрез фестивала показваме много различни технологии - как може да се рециклират хартиени продукти. Това, че се унищожават горите, за да се прави хартия, не е точно така", обясни Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

"София хартиен арт фест" генерира огромен интерес у много автори, които не са точно хартиени. Хартията е медия и море от възможности. В момента има голяма нова вълна от млади автори", отбеляза още тя.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари