В София започва ремонт на спортната инфраструктура

Планът включва и училищни спортни съоръжения
23 юни 2021 15:20, Анисия Иванова
6
В София започва ремонт на спортната инфраструктура
Снимка: БГНЕС

Годишният план на Програмата за ремонт на спортна инфраструктура за 2021-а година бе приет единодушно на днешното заседание на Комисията по спорт към Столичния общински съвет /СОС/, съобщават от съвета.
Планът включва училищна спортна инфраструктура, изграждане на спортни съоръжения със свободен достъп в междублокови пространства и паркова среда, ремонт на площадки със свободен достъп, общинска собственост.

Предложените обекти в Програмата са включени въз основа на подадени мотивирани искания от кметовете на столичните райони, както и сигнали от граждани и инициативни комитети за необходимост от спешни ремонтни дейности. Обектите на училищната спортна инфраструктура са включени в Годишния план на Програмата по предложение на директори на училища, кметове на районни администрации и са съгласувани с директора на дирекция "Образование" в Столична община.

Повече от половината средства се насочват приоритетно към обновяване на образователната инфраструктура. През последните години в крайградските части, както и в широкия център на столицата бяха изградени фитнес площадки в парковете, е коментирала председателят на комисията Татяна Георгиева, цитирана от СОС.

Определените финансови средства за Годишния план на Програмата за ремонт на спортна инфраструктура за 2021 г. са в размер на 413 026 лв. Те са разпределени за ремонтни дейности на училищна спортна инфраструктура - включени са две училища в район "Люлин" и район "Средец", като са предвидени 153 000 лева. По програмата се предвижда ремонт на спортни съоръжения със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства - включени са площадки в пет районни администрации - "Подуяне", "Искър", "Възраждане", "Люлин" и "Младост", средствата са на стойност 128 000 лева. Планира се и ремонт на спортни площадки със свободен достъп - две площадки в район "Красна поляна" и район "Красно село", средствата са 70 000 лева.

По програмата се предвиждат още аварийни ремонти и процедури по Наредба за управление и разпореждане с общински спортни обекти и за финансово подпомагане на спортната дейност на територията на Столична община, за което са отделени 36 514 лева, както и довършителни ремонтни дейности в районите "Триадица", "Изгрев" и "Връбница" на стойност 25 512 лева, информират от СОС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Като чуя столична община,и си представям яко папкане,и други такива яки дейности..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама като направите игрища в междублоковите пространства - да вземете и да ги поддържате малко, то не става да откраднеш 1/3, да изсипеш едно игрище и след 2 години да изглежда като двор от "Факултета". Не се усвоява така. По-малко кражби, повече поддръжка.
4
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Предвидени средства за присвояване от мутрите - 400 хиляди лева
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига с този хейт "другари".
2
2
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Съоражения измислени от хора които не са влизали даже във час по физкултура. кражба да има другото не е важно!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая герберската марионетка Нищо да не почва ! - източиха Милиарди в София - пършиво метро и ремонти ! А в града тъне в Мизерия - дупки ,запустели градинки,обрасли дървета - Катакомби страшни Бе !