Осем "зелени коридора" за ваксинация ще работят през уикенда в София

Инициативата е на кмета Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ
24 юни 2021 22:25, Ния Христова
23
Осем "зелени коридора" за ваксинация ще работят през уикенда в София
Снимка: БГНЕС
Този уикенд ще има осем "зелени коридора" за ваксинация София. Инициативата е на кмета Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ.
 
Трите пункта в столичните молове - Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall ще работят от 13.00 ч. до 18.00 ч. Имунизация ще се извършва и в четири столични парка - Борисовата градина, Южния парк, Северния парк и парк "Дружба".
 
Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще се намира в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 09.00 до 16.00 ч.
 
Медицински екип ще поставя на желаещите ваксини по избор - РНК или векторна. За четири последователни уикенда на изнесените пунктове срещу коронавирус бяха имунизирани общо 4881 души.
 
Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.
 
От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Липидна Наночастица преди 2 години
Поставете рекламен билборд с портрета на Георги Коритаров, с музикално оформление някоя от песен с Ваня Костова.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте коридорите, върнете ваксините на Европа. Тука не ги заслужават.
18
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
80% от БГ медици ,не искат ГМО ваксини. Те не са послушни овце като западняците!?!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато си разказвате тука страшни случки за ваксините , Европа се ваксинира, америка се ваксинира и ще останат африканци, българи и Македония неваксинирани и ще ги отнесе четвъртата и петата вълна. Айде Африка нямат ваксини, чакат дарения. Ами вие? Виж статистиката- Македония и България на опашката. Що ли, щото и те са българи.
16
0
 
2
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо уа?!
15
5
 
8
 
! Отговори
До 13 от доктор преди 2 години
Няма как да се изнесат конкретни данни за пострадалите от ваксинация, тъй като:1) Не може да се установи конкретна причина за автоимунните заболявания. 2) Не може да се установи причината за други, или сърдечно-съдови, или заболявания на кръвта. Практически е неприложимо, особено като се има предвид, че някои усложнения може да настъпят дълго време след ваксинация3) Всичко възможно се прави за да се отклони връзката между заболяванията и ваксинацията.
14
0
 
5
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 2 години
То, малко като Зеленият път...
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай източник за тези 15000 починали от ваксините и за 1,5 млн. пострадали. Няма как да дадеш, защото няма такива данни. Болестта се преувеличи доста, това е факт, ваксината не е кой знае колко необходима, също е така. Но да си измисляме умрели и пострадали от ваксината е абсолютно малоумно. И един във фейсбук каза, е също като една жена пред блока каза. Лошото е, че прости с измислени неща, подкопават здравомислещи критици на мерките, които се обосновават с истински факти.
12
3
 
6
 
! Отговори
Shtagi преди 2 години
Повече от 30% няма да ваксинират. При 7мил. без децата 6мил., по 30% по две ваксини 3 600 000 ваксини. В момента сме на 1 700 000.Сега ваксинацията е почти спряла. Обявяваните ежедневно ваксинирани са основно за втора ваксина. Ще стигнат до около 3 милиона и нещо и край.
11
4
 
21
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Дори да направите златни коридори,балъците свършиха ! ДО 19 юни в ЕС СЛЕД ВАКСИНА СА ПОЧИНАЛИ 15 472 души и СА ПОСТРАДАЛИ 1 509 266 души над 50% СЕРИОЗНО - EUDRAVIGILANCE . Време е за край на експеримента !!!
10
3
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Абе то хубаво че има зелени коридори, ама има ли още пасящи зелена трева добичета, които да минат по зелените коридори!?
9
2
 
18
 
! Отговори
До германеца преди 2 години
Ми то в целия свят са ваксинирани 10%. И не е от недостиг на ваксини. Има повече от желаещите. Англетата са ,,най-умните, та затова ще стоят затворени. Че как иначе ще ги бодат през няколко месеца.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По зеления коридор се стига право в рая. Само дето все още не знаем за колко време.
7
19
 
13
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Мисля, че на територията максимума, който можем да очакваме е 20% ваксинирани. Като знаем, че 80% са... как да го кажем.... особени :)
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно скоро ще почнат да чукат и по вратите на хората да ги карат да се ваксинират. Става смешно вече и жалко.
5
3
 
23
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Айде балъците на опашката... После ще ми плачете на умряло!
4
4
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ако искате може да ви тегля една ваксина през уикенда.Може в мола или може в храстите в парка или може на домашен адрес...Без странични ефекти и тромбози гарантирано.
3
3
 
21
 
! Отговори
Рекламно съобщение преди 2 години
Пълнене на запалки, точене на ножове, смяна на токчета и ваксиниране. В София на Сточна гара срещу магазина за фаянс.
2
25
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Още няколко хиляди пирона в ковчега на антиваксърската секта. Топите се като лански сняг :)
1
4
 
29
 
! Отговори
x преди 2 години
Останаха ли балъци?