Квартали в София остават без топла вода

От утре до 11 август планирано спира работа ТЕЦ "София Изток"
1 авг 2021 13:05, Анисия Иванова
28
Квартали в София остават без топла вода
Снимка: БГНЕС

От утре до 11 август планирано спира работа ТЕЦ "София Изток". Това ще засегне 6274 абонатни станции. За период от 7 дни - от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон "София", съобщават от "Топлофикация София".

От около 4400 абонатни станции в топлорайон "София", по време на ремонта, без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топлорайоните "Люлин" и "Земляне".

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР "София Изток" и ТР "София". Това са кварталите "Яворов", "Гео Милев", "Изток", "Изгрев", "Лозенец", "Дианабад", "Младост 1, 1А, 2, 3 и 4", "Витоша", "Дружба 1 и 2", участък от централна градска част и др.

Основната причина за спирането на ТЕЦ "София Изток" е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция "Казичене" до централата в присъствието на Изпълнителна дирекция технически надзор /ИДТН/ към ДАМТН.

Съгласно нормативната уредба "Топлофикация София" е длъжна да прави това веднъж на десет години. По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата. За да минимизира неудобството за потребителите, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работа на централата през 2022 г.

По време на тазгодишното спиране ще бъдат извършени и ремонтни дейности по топлопреносната мрежа, в зависимост от степента на аварийност през изтеклия отоплителен сезон.

Една от продължителните дейности по време на изпитванията и ремонтите е дренирането на системата. Тъй като водата по мрежата е с изключително висока температура (около 55 градуса), е невъзможно те да бъдат извършвани, без да бъде дренирана мрежата. Именно това налага и спиране на топлата вода към потребителите.

По-подробна информация за кварталите, които попадат в зоните на спирането, може да бъде получена на www.toplo.bg или на телефон 0700 111 11.

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
10
 
! Отговори
Лозенец преди 1 месец
За такива случаи си имам и бойлер и не ми дреме дали ще ми спрат водата.
24
8
 
11
 
! Отговори
факт 2 преди 1 месец
Аз пък си купих кошара и спя межде прасето и овцата и винаги ми е топло и сутрин цицам пресно мляко.
23
12
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АЗ ПРОЧЕТОХ: КАРТЕЛИ В СОФИЯ ОСТАВАТ БЕЗ ТОПЛА ВОДА!!! / ЯВНО БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ БЕЗ ИЗЕДНИЧЕСКИЯ ГЕРБ
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой каквото и да ви говори отоплението на парно си е най-изгодно. А и топлината е по-приятна. Пък имаш и бонус топка вода. Пробвал съм всякакъв вид отопление.
21
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен 20 преди 1 месец
Е как няма да имате непрекъснато топла вода. Лозенец половината квартал е на бойлери, просто не навсякъде има тръби, особено в долния...
20
0
 
10
 
! Отговори
До 5555 преди 1 месец
На вън всички са на пропан, ти какво очакваш? А най трудно се нагласява водата на пропан, или е студена или вряла. Отвратително
19
6
 
12
 
! Отговори
До Факт преди 1 месец
На мен отоплителния сезон ми излиза около 1200-1300 лв за 88 кв/м. Ти не знам какво си спестил, но за мен ТЕЦа няма алтернатива. За качествени климатици трябва да се изръся минимум около 3-4к лв, и пак няма да мие особено по-евтино, като включим и бойлер и до там. Със спестените пари някакъв курник си купил най-вероятно
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че за какво ви е топла вода в тия 40-градусови горещини.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отмъщението на Фандъкова към софиянци, които не гласуваха за Главатаря на Шайката.
16
2
 
10
 
! Отговори
Някои пищят преди 1 месец
Еми купете си бойлер де. Вкъщи го ползваме от години само за тази лятна профилактика. Иначе греене на вода в тенджери, смесване със студена, подливане. Готина процедура ако сутрин ще ходиш на работа. Правил съм я през наемателските времена.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, все квартали, които гласуваха против Фандъкова. Добре че е горещо иначе щяха пак да се изсипят в манастирски ливади на протест. Защо не спре водата на тези, които не я плащат във факултета?
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм си на бойлер и си имам целогодишно топла вода. При това не плащам данък тръби, сградна инсталация и всякакви други безумия.
13
0
 
8
 
! Отговори
София преди 1 месец
Така както сте я написали тая стати не става ясно за кои райони се отнася, ето ви нагледно, за да могат хората да се ориентират: кв. Яворов, кв. Подуене - Редута, ж.к. Христо Смирненски, кв. Гео Милев, кв. Изток, кв. Изгрев, кв. Лозенец, ж.к. Дианабад, ж.к. Младост 1, 1А, 2, 3 и 4, кв. Мусагеница, кв. Полигона, кв. Студентски град, кв. Витоша, кв. Малинова долина, ж.к. Дървеница, жк. Дружба 1 и 2, Промишлен район - Гара Искър, комплекс Враня, БАН и НИМХ.
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние в Лозенец пък си имаме целогодишно вода. Когато някой от ТЕЦовете излиза в профилактика ни свързват към друг. Може би това е жест от страна на Фандъкова, защото в квартала сме само стари софиянци.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ме разсмя един по-долу дето беше написал че в Европа не правили профилактика на ТЕЦ. Сигурно там тръбите са им дървени и не ръждясват.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бе, няма никаква нужда от подмяна на старите тръби. Тия от Топлофикация нарочно си го измислят за да ви дразнят
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Ган ьо всяка година плаче с един и същи сълзи. Така и не можа да разбере, че поне веднъж годишно трябва да се прави профилактика на съоръженията и че най-подходящия за това сезон е именно лятото.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е - започва лятната профилактика на изгнилите соц тръби.
7
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
40 градуса жега айшето търси студена вода и студена бира :)))
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никоя соц традиция не е забравена