Заради жегата мият извънредно софийските улици във вторник

Възрастните и децата да не излизат от 10 до 18 часа
22
Заради жегата мият извънредно софийските улици във вторник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредно миене на основни пътни артерии във всички райони в София се организира от утре по заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община. Допълнителното миене е във връзка с очакваните опасно високи температури. Миенето ще се извършва през обедните часове за охлаждане на пътните платна и тротоарите.

Екипи на почистващите фирми ще мият на дюзи бул. „Акад. Ив. Евстр. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Опълченска“, бул. „Кн. Александър Дондуков“, бул. „Янко Сакъзов“, бул. „Мадрид“, бул. „Кн. Мария-Луиза“, бул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“, бул. „История славянобългарска“, бул. „Първа българска армия“, бул. „Ботевградско шосе“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Рожен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „България“ , бул. „Г.М.Димитров" ,бул. „Ситняково", бул. „Шипченски проход", бул. „Хр.Ботев" и други.

По нареждане на кмета Фандъкова, районните кметове на „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Банкя“, „Панчарево“ и „Витоша“ създават организация за наблюдение на крайградските райони с цел предотвратяване на пожари. Наблюдения за предотвратяване на пожари в природен парк „Витоша“ се извършват от екипите на дирекция
„Аварийна помощ и превенция“ (АПП). От Столична община призоваха гражданите да не палят огън на открито при никакви обстоятелства, а при забелязване на възникнал пожар да сигнализират веднага на телефон 112.

Всички граждани, особено възрастните хора и децата, да не излизат на открито във времето между 10:00 и 18:00 часа За гражданите, които не могат да отложат излизането си навън, е организирано раздаване на минерална вода. От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта - пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост - при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата. Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП до изчерпване на наличните количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: жегаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Бони-Бони,ако се миеше редовно,то нямаше да е така мръсен въздуха.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че кога ги мият редовно,та сега ще е извънредно!??? Пълна подигравка!
19
1
 
4
 
! Отговори
Бони преди 9 месеца
Те не мият, а пръскат и от това става още по-тежко за дишане - влага и жега. Къде отиват милионите за почистване. Тази зима нямаше сняг, следователно доста пари са спестени за извозване на снега и риене. При тези високи такси смет, които от години не искат да ги преизчислят съобразно брой на жителите, а карат по данъчна оценка на имота, живеем в мръсотия и прахоляк! Като Върховния Касационен съд осъди СО, че сме с най-мръсния въздух нещо промени ли се? Време е Фандъкова да отговаря за съсипията
18
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 9 месеца
Като дете, 59-64 г. помня, че лятото ежедневно минаваха "поливачки" МАН и поливаха улици и алеите на парка, а ние тичахме след тях. Вода пълнеха от Дунава и някакви тръби при Топлата вода, които течаха денонощно.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък реших, че мият предизборно...
16
0
 
3
 
! Отговори
жорето преди 9 месеца
***
15
1
 
4
 
! Отговори
жорето преди 9 месеца
Какво мият, то *** е по морето
14
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 9 месеца
В съчетание с влагата, жегата да стане още по - нетърпима!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само определени столични булеварди... Водата е държавна, не я пестете!
12
0
 
16
 
! Отговори
спомен преди 9 месеца
Преди години в София сутрин се миеха улиците и това се считаше за нормално, а не за извънредно.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
граждани, моля не излизайте по измитите улици, за да не ги изцапате и да трябва да ги мием отново догодина! стойте си у къщи поне 364 дни в годината и без това въздуха е гаден, движението е задръстено и няма места за паркиране никъде! От Столична община
10
0
 
7
 
! Отговори
питане преди 9 месеца
Колко възрастни, напр. на 55 060 г. да ходим ли на работа? И защо само тези улици ще мият? В кв. Левски е пустинна буря от прахоляк, копаят метро. там несе мие, т. е мокри. И забравих, предизборно кметицата ще прави детска площадка и парикинг в междублоково пространстсво на бл. 10 в част В. От 20 г. нищо не направиха, сега се сетиха, на 27 юли.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Извънредното миене..." Още с първото изречение ми се отщя да чета. Римляните са го казали - "In vino veritas, in aqua sanitas".
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще измият евентуално булевардите. Кварталните улици ги мият средно на 15 години веднъж.122
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Всички граждани, особено възрастните хора и децата, да не излизат на открито във времето между 10:00 и 18:00 часа." Това сeлянuте не ни касае!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
корекция : не заради жегата а заради изборите. Навремето посетих Тел авив точно преди изборите им. Навсякъде имаше цветя. Шофьора попита "когато при вас има избори не поставят ли цветя?". "Не" - отоворих аз - "поставят асфалт и мият улиците"
5
1
 
4
 
! Отговори
Елате преди 9 месеца
Елате да измиете кв.Драгалевци тук е пустинна буря.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очевидно се натягат! Но напразно се хабят! Ако нещо помогне на фандъшкия ГЕРБ то ще е ченгасарската боза около ДС наследника! Момчето на тати ще се сблъска с Вили и терена ще се освободи за един смислен кандидат на бате, а той има в ръкава изненади!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Силно казано 'миене', по-скоро 'мокрене'... Столицата е затънала в прахоляк.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Морето ни е най-кафяво.