Общината пуска 80 трактора в центъра на столицата утре

Ще влязат, след като приключи протестът на миньори и енергетици
19 сеп 2023 11:58, Стела Стоянова
65
Общината пуска 80 трактора в центъра на столицата утре
Снимка БГНЕС

Протестиращите зърнопроизводители и земеделци ще вкарат 80 трактора в центъра на София.

В рамките на днешния ден тежката механизация остава в района на Долни Богров, където е обособен паркинг за тракторите и комбайните, дошли от страната. Щом приключи митингът на миньори и енергетици, в центъра на столицата влизат фермерите. Днес обаче те ще бъдат без трактори, а машините ще влязат в града утре в началото на деня преди големия трафик. Представителите на сектора проведоха среща в Столична община, за да договорят по какъв начин ще се проведе протестът.

Основното искане на земеделците е възобновяване на забраната за внос на зърно от Украйна.

Още по темата

"Спазваме графика и плана на протестите, които сме обявили", каза по-рано пред БГНЕС председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

"Най-важното искане е забраната за внос от Украйна. Тази забрана е важна за всички сектори, тя касае и зърнопроизводство, и месо, и мляко, и мед. Всички продукти", заяви още Проданов.

Георги Стоянов, което е председател на Българския фермерски съюз, увери, че ще има свободно изразяване на гражданска позиция без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Блокирайте цалата страна за една седмица, да видим на кого е тая държава, никой няма да ходи *** работа докъто не изчезнат денчовци боковци кирета мирета аут!!! Дпс в политическа озолация докъто избирателите ефендита не им изчезне апетита!!!
58
1
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 7 месеца
До АнонименНе подкрепят бунта на майбасите и бентлитата брех какви безсърдечни хора.
57
1
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 7 месеца
Мирен протест означава да не нарушаваш правата на другите.Тези бенвтлита нарушават правото на придвижндане на половин столица.
56
1
 
3
 
! Отговори
Бай Уй преди 7 месеца
Тъкмо нареди паветата Данчето, сега пак ще и ги разместят.
55
4
 
4
 
! Отговори
ДА преди 7 месеца
"спазваме плана и графика на протестите..."!!!Хахаха-план-график на протест!!Това явно е български патент.Я,да пробват как са наредени жълтите павета,че скоро не са ремонтирани!И отивайте да затваряте границите,като гърците-чий го дирите в София!?Тормозите обикновените хора,само това ще е ефекта!
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За всяко плюене по протеста на фермерите: по 5 стотинки на платения драскач! Затова трябва да се бълват поне по 100 коментара под всяка статия - всеки коментар да е с гнусни обиди срещу протестиращите. При тия 5 стотинки, надницата на платените драскачи трудно се изкарва и затова толкова се "трудят". И платените драскачи са хора - трябва да се яде. Да бъдем толерантни и да им влезем в положение . Заработват хората
53
2
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
Айде пак...ОТИДОХА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА........ХАХАХАААА...СЛЕДВАЩЯКМЕТ ШЕ ПРАВИ КАЛДАРЪМПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЗА ДА ИМА РАБОТА ЗА "БАШ МАЙСТОРИТЕ"...!!!!!
52
6
 
3
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Абе анонимници , вижте на кого са спонсри протестиращите - предимно на БСП!А колкото до исканията - не може даиматтолкова висок процент на печалба и още да искат , да продават на високи цени и да дават минимални аренди!И въпроса с прословутите Майбахи!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
останалите да блокират движението там, където са ги спрели...
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боко е пуснал директива на Фандъкова да ги пусне. За други протести Фандъкова опищяваше всичко, че били незаконни и нямали разрешение, но на "наредените" павета ще пусне 80 трактора.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички се борят за хляба си.:))
48
3
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 7 месеца
Алоооо , общината , а жълтите павенца...??! Още ги пренареждат , кво прайм ? Ремонт за 10 - ти път ??!
47
5
 
9
 
! Отговори
Подкрепа преди 7 месеца
Браво не на украинското зьрно което и африка не иска
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
после да им вземат от субсидиите за ремонт на жълтите павете...
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може ли да дойда с 5 мотокара и аз искам пари не съм земеделец
44
4
 
4
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
ГЕРБ за евроатлантици!!ГЕРБ вдигнаха данъците и цените на горивата и ел. енергия!!Руска партия хахаххаха, смях в залата!!САЩ УПРАВЛЯВАТ БОЙКО, НАЙ-ГОЛЯМИЯ СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА!!
43
3
 
5
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
До Анонимен Не е тъй драги, особенно за тракторите и земеделската техника!!Има наредба за тая работа, дали трактор може да се движи по магистралата кога и как и защо!
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хехе да закачат плуговете и да направят една дълбока оран на жълтите павета и без това ремонта им няма край.
41
5
 
5
 
! Отговори
кажете истината преди 7 месеца
Защо медиите не публикуват кога за последно земеделците са получили обещаните субсидии?Не са ги получили за миналата година,но се крие това.Обещанието е едно,даването друго!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Так така 80 ,бе! Тия хора плащат данък, винетки,и могат да се движат свободно по пътищата на страната. Никой няма право да ги ограничава!