Анди Бирнбахер измъкна победата в масовия старт

Великолепно представяне на Мишо Клетчеров, нареди се 13-и
21 яну 2012 20:02,
1
Анди Бирнбахер измъкна победата в масовия старт
Снимка: Reuters

Андреас Бирнбахер спечели масовия старт на 15 км от програмата на шестия кръг на световната купа по биатлон, чийто домакин е италианският зимен център Антхолц-Антерселва.

Германецът допусна само една грешка при четирите си влизания на огневия рубеж и след забележителен финален спринт успя да завоюва втората си победа в тази дисциплина с време от 38:45.7 мин.

Втори, само на една стотна след победителя, финишира руснакът Антон Шипулин, а трети остана лидерът в генералното класиране – Мартен Фуркад.

Преди последната четвърта стрелба Фуркад и победителят от спринта  - Фредрик Линстроьм – имаха солидна преднина от близо половин минута пред останалите преследвачи, но и двамата допуснаха по една грешка и след излизането им от наказателната обиколка бяха застигнати от Бирнбахер, Шипулин и Шлезингер.

По заключителните 2 километра и петимата биатлонисти се движиха в пакет, като финалния спринт в последните 150 метра определи подреждането им в призовата петица.

Няма как да не отбележим и великолепното представяне днес на Мишо Клетчеров, който регистрира най-доброто си класиране за момента в световната купа, заемайки 13-то място, което ще му донесе нови 28 точки в надпреварата за Големия кристален глобус.

Още новини за зимни спортове четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година норвежците са повече от трагични. То няма състезание, в което да не направи всеки от тях минимум 3-4 грешки. Може би е време да сменят треньора. То не може за 1 лято от безгрешните стрелби на Бьо, Свендсен и Оле да не е останало нищо. Като цяло тази година и другите отбори страшно много грешат, но поне са в по-добра форма за бягането. Да се чуди човек какво става...

Спонсорирани публикации