Красен Кралев обсъди рестарта на спорта с турския си колега

С Мехмет Касапоглу обсъдиха бъдещо сътрудничество между двете държави
5
Красен Кралев обсъди рестарта на спорта с турския си колега
Снимка: Министерство на спорта
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе телефонен разговор с турския си колега Мехмет Мухарем Касапоглу.
 
Спортните министри обсъдиха в детайли как двете държави са се справили с предизвикателството COVID-19 и обсъдиха плановете за рестарт на всички спортни активности. България и Турция се намират в сходно положение и поетапно възобновяват дейностите.
 
Министър Касапоглу поздрави българското правителство за това, че се е справило по прекрасен начин в борбата с коронавируса и извънредното положение в страната е дало резултати, които са видими от малкия брой заразени.
 
Двамата министри обсъдиха подновяването на футболните първенства и мерките, които ще бъдат предприети по време на двубоите. Първа лига в България стартира на 5 юни, а турската Супер лига – една седмица по-късно.
 
По време на разговора турският министър прояви интерес за съвместни инициативи в Европейския корпус за солидарност - програма на ЕС за финансиране, която създава възможности за младите хора да участват в доброволчески дейности в полза на общностите в цяла Европа.
 
Мехмет Касапоглу поздрави Красен Кралев за успешно реализираните проекти по програмата „Еразъм +“ и призова за бъдещо партньорство между двете държави.
 
Министър Кралев увери колегата си, че ММС ще сподели опита си с южната  ни съседка. Той предложи да се сформира съвместна работна група, включваща експерти от двете министерства, които да обсъдят различни идеи и съвместни инициативи. Красен Кралев отправи покана към министър Касапоглу за официално посещение в България през летните месеци, след като се проведе експертната среща между българските и турските специалисти.
 
Това е първата стъпка от укрепването на близките отношения между България и Турция, след като двамата министри подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта през февруари тази година.

 


5
Още по темата: Красен Кралев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Дебел преди 1 месец
До Discovery

Пожелавам на всички, които се подигравате на дебелите хора, да станете двойни на тях. Чак тогава ще разберете, че не може всички да са стройни фиданки. Проявявам възпитание, затова ще се въздържа от по-груб коментар.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нужда. Колкото по-отдалеко се гледаме, толкова по ще се обичаме. Против простотията "социална дистанция" съм, но по отношение на Турция - постоянна социална и физическа дистанция.
3
9
 
3
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
На времето дедите на Касапоглу са обсъждали на дълго и широко с ятагана спорта наречен КЛАНЕ! Не знам нашия какво обсъжда там
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
има много да учите от Турция за спорта,в бг няма едшн стадион койта да отговаря на изискванията фифа и уефа,а в супер лигата всички са модерни стадиони даже и във втора лига стадионите са им по модерни от бългърските в ефбетлигата
1
2
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 1 месец
Министър на спорта и прилича не ненаяла се свня, министърът ни на отбраната същата работа, много странно...