Изслушват уличените плувци: Предоверили ли са се тримата?

Някои се опитват да си измият ръцете с нас, каза Здравко Баблаков
25 фев 2021 17:37, Анисия Иванова
28
Изслушват уличените плувци: Предоверили ли са се тримата?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тримата национали по плуване, уличени в прием на допинг, се изслушват днес от Българската федерация по плувни спортове. В пробите им беше открит използваният през 70-те години на миналия век анаболен стероид станозолол.

Преди срещата те обясниха, че нямат идея как препаратът е попаднал в телата им. На въпрос дали ще отворят B пробите посочиха, че едва ли има голям смисъл от това, тъй като те се взимат заедно с другите и едва ли резултатът ще е различен. Все още не е ясно дали ще търсят правата си в съда. Шефът на федерацията по плуване Георги Аврамчев каза отново, че ще апелира за най-строги наказания и всички виновни ще бъдат наказани. Той потвърди дългогодишната практика за даване на десетки хапчета в чашки.

Още по темата

"Мога да гарантирам за всеки един от тримата, че никой от нас не е приемал нещо външно на сами начала. Може ид а има нещо нагласено, не знам как стоят нещата. Предполагам, че някои се опитват да си измият ръцете с нас. Ние тримата сме напълно доверени на треньорите и никой не е питал какво се взима. Всеки след тренировка минава, взима си своята чашка с витамини и заминава. На последния лагер взеха допинг проба на една от състезателките, но имена няма да споменавам. За друга проба нямам информация", каза плувецът Здравко Баблаков пред Bulgaria ON AIR.

"Оставка е най-лесно да се даде, ако има виновни. Имаме доверие на доктора, на треньора, както и на състезателите", посочи Аврамчев.

Шефката на Антидопинговия център д-р Виолета Заркова заяви, че не желае да спомене имената на другите двама тествани плувци и кога евентуално ще излязат резултатите от пробите им.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Wc преди 1 месец
СПОРТИСТИТЕ СА ГЕРБА И ТРИБАГРЕНИКА НА БГ.ЖАЛКО ЗА ВЬШЛИВИТЕ ИМ НАЧАЛНИЦИ.
22
0
 
0
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 1 месец
Докторчето е виновно, в крайна сметка, той е отговорното лице. IQ-то на спортистите не е от значение.
21
1
 
0
 
! Отговори
Др. преди 1 месец
Наште спортисти никога не пият западни лоши хапове , ЕС и САЩ са виновни. Те нарочно поставят,или фалшифицират пикнята на наште голУеми спортисти. Затова именно не сме номер 1 в света
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стромба се взима за твърди мускули, тя само пречи на плувеца... треньорът трябва да е луд да я дава той ама виж келеметата да си я вземат набързо от близкия фитнес, за да гонят успехи не е невъзможно
19
3
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
По професия съм програмист, майка ми е биохимик, а баща ми- физик. И тримата сме майстори на спорта от НСА. Никой и никога никакви хапове не ни е давал! Айде без глупости! Само самозабравилите се "рекордьори" се друсат с какво ли не! Още си спомням титлите ми по ски на времето. Аз мениджър в ИТ сектора, ония се скъсват от допинг и пак ги бия на пистата... Ех... И тия от статията същите ***.
18
5
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Познавам хора от НСА. Хаповете се дават отгоре, да не се правят на луди.
17
2
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
Баш федерацията ли ще им даде този допинг? И точно на определени лeкeнцa, а останалите ще са чисти? Айде малко реализъм. Някой им е казал, че няма да го хванат и те са взели. Ще си понесат, каквото е по правилник. Няма аз да им плащам състезанията на разни ***, я!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чупиш национален рекорд, а си някакъв пocpaняк пълен и после те хващат с допинг. Слочаенос? Ен мисла!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, айде... Един прЕател им казал как взимат магическото хапче на Спас- неоткриваемо и чупят рИкордИтИ!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тези с телешките физиономии и IQ доста по-ниско от средното за арматурист, каквото и да им дадеш в чашката с 36 хапченца, ще го изпият без да питат какво е и без да се интресуват.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взели са допинг, хванаха ги, бъдете така добри да помълчите защото позорите България и сега заради вас ще накажат и честните спортисти. скапани друсачи
12
0
 
0
 
! Отговори
Хасен преди 1 месец
Ей другаре,дур ба,йок ба,как социалистическа булгария може такива неща,това е дело на хамерика и европа. Нашите спотряги винаги,ама ансулутно са без хапчета. И най-вече триниори и дохтори. Те са върха на социализма ва
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Треньорите са за бой.
10
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
А НА ГРЕШО КОГА ЩЕ СЕ НАПРАВИ ДОПИНГ ТЕСТ СЛЕД МАЧ?????????????
9
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2
Този станозолол бил за трупане на мускулна масаи къси мощни серии движения, а не за продължително ритмично усилие, каквото е плуването! Рибата се усмърдява откъм главата! Няма как тия момчета да са взели точно това дето ще ги затрие и то съзнателно и самосиндикално! Стара поговорка: С къса клечка в дълбоки л++++ да не ровиш! От самолет се вижда, че в тая федерация л+++++ са прекалено много и прекалено дълбоки!
8
0
 
4
 
! Отговори
Джулиан Ассанж преди 1 месец
Благодарение на смазания от евреиската цензура Уики Лийкс, който публикува хакнатите документи на юдо-масонската Световна Допинг Организация, научихме че Маикъл Фийбс се друса законно със знанието и разрешението на СДО

бившия член на щдо-масонската СДО, тулупа Кралев просто е трябвало да попълни съответните документи
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не вярвам да са го направили на своя глава. Вече се появиха сведения от други плувци на практиката в тази федерация да се дават по 30-40 хапчета на всички в чашка след всяка тренировка... Тези тримата са изгърмяли, тъй като само те са били извикани на проби!! Ако бяха тествани целия отбор съм сигурен, че и другите щяха да светят като коледна елха. И тук е задължения на онзе дебелак министъра да нареди целия отбор веднага да даде проба и да спре финансите на тази федерация до изясняване на случая
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пуснеш в чашката му нещо без да знае си е престъпление.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да се учудя ако някой от тримата е прочел в гугъла,че това хапче е неоткриваемо за тестове и помага много. Набарал е хапчето и е видял,че се чувства по-силен. После е споделил "откритието" си с другите двама. Докторът едва ли е толкова прос.т да даде нещо което 100% ще те издаде. Няма логика просто. Нали ще му бият шута след един скандал. Във фитнесите е същата работа. Разни пишлемета взимат кой каквото е чул,за да се напомпат. Не слушат никой като им се казва,че е вредно.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да даваш на професионални спортисти лекарства в чашка е несериозно. Най-безумното е лекарят как обяснява как това е толкова нормално и как го правят от години. Дано поне сега нещо се промени!