Антивирусните мерки преди Токио 2020 са ефективни

Японската столица отбеляза най-големия си брой новозаразени от януари насам
15 юли 2021 17:45, Ния Христова
5
Антивирусните мерки преди Токио 2020 са ефективни
Снимка: БГНЕС
Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че антивирусните мерки, които са предприети за Игрите в Токио, "работят", след като японската столица отбеляза най-големия си брой новозаразени от януари насам, предаде БГНЕС.
 
Остава само седмица до откриващата церемония за Олимпиадата, която ще се проведе в по-голямата си част при закрити врати, организаторите настояват, че те могат да се състоят безопасно, ако атлетите, организаторите и журналистите да спазват антивирусните правила. 
 
Атлет в Япония тества положително заедно с още петима работници, главно контрактори, след като Токио регистрира 1308 нови случая. По-рано пък стана ясно, че осем души от персонала на японски хотел, където е настанена бразилската джудо делегация, са с коронавирус, а член от щаба на руския ръгби севънс тим е бил хоспитализиран след положителен тест.
 
Бах сподели, че пътуване до олимпийското село в четвъртък сутрин го е убедило, че антивирусните мерки са "налице, и работят". 
 
"Можем да видим и да се убедим, че всички делегации следват правилата и ги подкрепят, защото знаят, че е в техен интерес да са в безопаност. В техен интерес е и в солидарност с жителите на Токио", каза той по време на среща с губернатора на Токио Юрико Койке.
 
Столицата в момента е под извънредно положение, като се ограничават продажбите на алкохол. Мерките ще продължат и по време на Олимпиадата. Токио 2020 заяви по-рано, че шестима души, включително атлет, няколко контрактори и член от персонала на Игрите са дали положителни проби за вируса на 13 и 14 юли. Не бе дадена обаче допълнителна информация за идентичността на заразените лица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Без алкохол а преди 2 години
И с 1/3 места и с 2 вида тестове.....Баси и олимпиадата ами ай.....
4
0
 
8
 
! Отговори
aa преди 2 години
Как мерките хем работят, хем най - висок ръст от януари насам
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо които иска мерки не си седи във вкъщи а който не иска мерки да ходи на олимпийските игри да гледа по стадионите
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...руския ръгби севънс *** е бил хоспитализиран..." Красив и звучен е българският език.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Платиха на малко политици, за да си прецакат от глад народа! Ама проссстия народ като се събуди ще стане лошо!

Спонсорирани публикации