14 области пострадаха от бурята

Съборени дървета, разрушени покриви, нарушено електрозахранване...
5 дек 2008 12:36,
10
14 области пострадаха от бурята
Снимка: БГНЕС

Проливният дъжд и бурният вятър нанесоха щети в 14 области на страната, съобщи пресцентърът на Министерството на извънредните ситуации (МИС).

Съборени дървета, частично разрушени покривни конструкции на сгради, нарушено електрозахранване има в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян, София област, Търговище и Софийска област на отделни места. Няма данни за пострадали хора.

Екипи от дирекциите на Министерството на извънредните ситуации съвместно с общинските власти и екипи на „Електроразпределение” работят по отстраняване на последиците от бурята през изминалата нощ.

В село Драката, община Струмяни, област Благоевград, е отнесен покривът и са счупени прозорците на кметството, три къщи са с частично разрушени покриви. Вследствие на силния вятър са нанесени щети на покривните конструкции на частни къщи и църквата на село Никудин.

Вече е възстановено електрозахранването във всички населени места в област Благоевград. Спасителен екип от териториалната дирекция на МИС в Благоевград е отстранил опасно надвиснала ламарина от покрива на две сгради в града.

На територията на област Велико Търново са регистрирани пориви на вятъра със скорост 108-115 км/ч. Вследствие на ветровете на места има паднали дървета. Пострадала е част от покривната конструкция на училище „В. Благоева” във Велико Търново.

Временно без електрозахранване са 26 населени места в област Кърджали в общините Кърджали, Кирково, Черноочане, Джебел, Ардино и Момчилград. Аварийни екипи на EVN работят по отстраняване на авариите.

В седем населени места в област Кюстендил е прекъснато електроснабдяването от паднали върху електропроводи дървета. Изпратени са аварийни екипи за възстановяване на електрозахранването. Спасителен екип от териториалната дирекция на МИС в Пловдив е отстранил откъртена покривна ламарина от покрива на осеметажен блок на ул. „Даме Груев”. Пострадали няма.

В област Смолян е било прекъснато електрозахранването в три общини – Чепеларе, Борино и Широка лъка. Работи се по възстановяването му. Екипи на МИС в София са работили по отстраняването на дървета и откъртени покривни ламарини в седем района на столицата.

Получени са сигнали за паднали дървета и частично разрушени покривни конструкции и на територията на Софийска област.

В Самоков вследствие на бурния вятър е съборена ламарина от покрива на залата на Спортното училище. Има нанесени щети на сградата на училището и съседни жилищни сгради. Няма данни за пострадали.


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Защо Българите завземат тези земи?
8
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Аз ще ти обясня какво значи *** и рая.Геури и рая в България са турците които са останали тук без никой да ги е канил да са тук,малцинство са не изповядат общата ни религия и това означава че са *** и РАЯ са защото един чобанин наречен агент САВА води тази РАЯ и те като овце тичат след него! Ето това са *** и РАЯ ! ако имаш още въпроси давай ще ти оговоря!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
А ти знаеш ли думите "гяурин" и "рая"? А знаеш ли как се нарича народ, който красе и се заселва на чужди земи? Българи се нарича.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Аман от такива дето незнаят думата "комплекс" както и думата "селянин" извади тълковния речник и я намери,имаш такава спешна нужда,не си показвай магарийте моля те!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Комплексиии...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Е защо снежни виелици? Не е ли по-добре без виелици и бури? луди хора...Ето какви зими обичам:Топли (като сегашната)Студени, но сухи (без сняг) - нямам хрема от влагатаСъс сняг, обаче топли (небето е ясно, няма облаци и мъгли, така бяха зимите през 90-те години на 20 век)обаче зимите 2001-2007 бяха отврат - сняг, много студ обаче небето не бее ясно през повечето дни и нямаше слънце, всичко беше мрачно и облачно. Дано никога вече няма такива зими а да има като изброените по-горе три видаЕто, че след бурята дойде слънцето да ни избави от ледения, мрачен ад и тъга.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Normalno e,kato se ima vpredvid globalnoto zatoplqne,za koeto se trybi pone ot 20 god i nikoi v Bg ne mu otdava nujnoto vnimanie,veroqtno vnu4etata ni shte sa ot negroidnata rasa
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Аз едно немога да разбера,във Варна духаше цяла нощ като вихрушка,а сложи ли само София и западна България,ние тука в изтока сме далеч от всичко ....и земетресение да има,пак никой няма да разбере!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Какво става с това време? Декември сме, а вместо снежни виелици или просто снаг, има летни бури?! Като деца по това време се пързаляхме с шейните цял ден и се прибирахме по тъмно целите подгизнали от снега. Какво е това сега, как се обърка природата?!