Остава бедственото положение в няколко общини

Заради снегонавявания села в Смолянско са откъснати от света
17 фев 2012 09:45,
0
Остава бедственото положение в няколко общини
Снимка: архив Булфото

Остава бедственото положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград, област Хасково, община Сливница - област София и община Бойница - област Видин, съобщиха от МВР.

Все още е затруднен достъпът в няколко населени места на територията на Смолян - с. Мугла, Кърджали (Джебел, Момчилград), Видин (Грамада, Кула, с. Раброво, с. Градсковски колиби, с. Бориловец, с. Периловец, с. Шипикова махала и с. Каниц), с. Бозева, общ. Велинград.

Сили и средства на МВР, съвместно с местната власт, продължават спасителните операции за осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

На територията на област Хасково продължават възстановителните дейности в с. Бисер и по дигите на река Марица в района на гр. Свиленград. Завърши изграждането на петата разрушена дига и продължава по нататъшното й възстановяване.

Продължава доставката на хранителни продукти и вода за село Бисер. Вчера там са доставени 10 тона картофи, предстои доставката на още 10 тона.

Състояние на водните басейни, язовирите и речните корита е нормално на този етап. Обемите се поддържат чрез работа на ВЕЦ. Няма преливащи язовири от каскада “Арда”, нивото им продължава да спада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари