Остава бедственото положение в няколко общини

Заради снегонавявания села в Смолянско са откъснати от света
17 фев 2012 09:45, Златко Желев
0
Остава бедственото положение в няколко общини
Снимка: архив Булфото

Остава бедственото положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград, област Хасково, община Сливница - област София и община Бойница - област Видин, съобщиха от МВР.

Все още е затруднен достъпът в няколко населени места на територията на Смолян - с. Мугла, Кърджали (Джебел, Момчилград), Видин (Грамада, Кула, с. Раброво, с. Градсковски колиби, с. Бориловец, с. Периловец, с. Шипикова махала и с. Каниц), с. Бозева, общ. Велинград.

Сили и средства на МВР, съвместно с местната власт, продължават спасителните операции за осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

На територията на област Хасково продължават възстановителните дейности в с. Бисер и по дигите на река Марица в района на гр. Свиленград. Завърши изграждането на петата разрушена дига и продължава по нататъшното й възстановяване.

Продължава доставката на хранителни продукти и вода за село Бисер. Вчера там са доставени 10 тона картофи, предстои доставката на още 10 тона.

Състояние на водните басейни, язовирите и речните корита е нормално на този етап. Обемите се поддържат чрез работа на ВЕЦ. Няма преливащи язовири от каскада “Арда”, нивото им продължава да спада.
 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари