Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите

Междусъседската война се води от две семейства в Пловдив
Обновена: 18 юни 2015 14:00 | 18 юни 2015 08:52,
140
Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите
Кадър: Нова тв

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха, друг път да се отнасят по-уважително към възрастните хора.
106
1
 
11
 
! Отговори
dp преди 8 години
115 - Един човек - при цялата селения с това размазване между блоковете, палене наогньове и опушване на орталъка, което доста хора намират за неприятно за вдишваненищо чудно, че някому е дошло вповече.Но населението в БГ - макар и повечето по градовете - си е такова, селско. Докато се научат,че живеят в близост до други хора на които би им било неприятно да им дишат вонятаще има поколения да се сменят - ако стане въобще някога.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BubblesФакта, че не желая да водя дискусия с теб е породен от това, че първо пишеш, а после мислиш. И не, не мисля, че си прав, но смятам, че е безпредметно да ти обяснявам защо.В крайна сметка, всеки си има право на мнение - в твоя случай, дори и то да е грешно.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един човекПрав си, само че в България като се обадиш на 112 и ти казват, че не е тяхна работа или няма какво да направят. Не мисля, че по целия свят е така.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До За туй ви еПрав си! Но най-вече поради инфраструктурни причини - градски транспорт, тръбопровод, канализация, аптеки, повечето хора не смеят да си помислят за къща.
102
3
 
3
 
! Отговори
Един човек преди 8 години
Знаете ли колко изперкали хора има не само в България, а и по света? Освен тази случка ще ви разкажа подобна и то накратко. Съседи са запалили огън между блоковото пространство, за да си направят консерви. Идва един изперкал шизофреник и налита на бой, рита горещия казан с врящите консерви и се започва. Това е само част от болното общество...
101
1
 
2
 
! Отговори
До №93 преди 8 години
Мисля, че коментара за богатите роднини е просто да се обрисува, че независимо от факта, че конкретните живусти не мизерстват и имат възможности (за разлика от много други българи), въпросните лица не плащат определените такси.Не виждам завист в коментара, а само констатации.
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобни бабета смятат, че имат само права, но не и задължения. Да я обвинят за предумишлен опит за убийство и рушене на обща собственост (поставената вече изолация, която са почнали да къртят).Що се отнася до алпинистите и изобщо какъвто и да е ремонт в жилищна сграда - в закона за управление на ЕС ясно пише, че живушите трябва да бъдат уведомени един ден предварително, ако ще се вършат ремонтни дейности - бележка на таблото за съобщения.За съжаление и това никой не го спазва.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 75Ами дали са допринесли или са се възползвали повече е спорен въпрос. Истината е, че няма ред и никой ни иска да има, затова е така във всяка обща сграда. Не се правете на много възмутени, защото на масата българи точно така им харесва, да няма ред и да си правят каквото искат. Фасадата е обща част на сградата и трябва да се прави цялостно и този, който допусна това грозотило в Б-я е за затвора. Някой видял ли е другаде по света такива сгради?
98
1
 
32
 
! Отговори
vse edno преди 8 години
Баба ли, осемдесет и нам колко годишна ли.....разнасям я за перушината надолу и нагоре - ако оживее....да видим дали ще се държи като дивак!! като са възрастни - никой не им е длъжен!
97
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нищо лично против бабата, даже ги съжалявам такива, ама ако на мен тръгне да ми реже въжето, ще я погреба жива. Трябва наистина да си изкуфял, за да направиш такова нещо.
96
1
 
32
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Изобщо не ме интересува кой от кога живее в даден блок! Имам ли нотариален акт, аз съм собственик с равни права спрямо другите! А който не иска да дава пари за ремонти, както писах по-долу, една бабичка която каза покрива не не интересува.. Направихме покрива и я осъдихме за дължимата сума. Плати си всичко, даже и делото! Така, че никой не може да ми се прави на шеф или на по голям тарикат от другите живущи! Съд и това е! Да видите как започват да плащат редовно!
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакате ги да измрат всички тези старци, но след тях идват млади, които са техни възпитаници.В нашия вход допреди няколко години преобладаваха 75+годишни хора, точно по този модел-сякаш живеят, за да създават разправии, все някой им е длъжен и т.н.Постепенно умряха и се надявахме,че ще дойдат свестни хора, но сега блокът ни прилича на студентско общежитие.И нормално,наследниците им си имат и други имоти и предпочитат да взимат наем,но ние се сблъскваме с други проблеми,напр. повръщано по перваза
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли някой опит с професионални домоуправители- и може ли да препоръча някоъ конкретен.Аз и някои от съседите вече стигнахме до решението че с тези *** само това е оправията- да си плащаме на професионален домоуправител, и той да събира и организира каквото е необходимо.Иначе каквито и решения да си гласуване, всичко отива по дяволите.Иначе оправия с тези дърти кукувици няма.Благодаря предварително!
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на всякъде в блоковете е ужас ибезумие с етажната собственост. И то все заради ей такива изкукуригали бабишкери. И при на с е така- живеят в центъра на София, претенции до небесата, все едно са с синя кръв, някои още си въобразяват че са някои- и не можеш да ги накараш да дадат и два лева за общите части. Мани- мани- то ние от 6 месеца и домоуправител не можем да изберем. Иначе ми изпилиха нервите да съм подавал документи за саниране. те знаели по-добре и не било само за панелки, и можело .
92
2
 
44
 
! Отговори
losHo преди 8 години
Заглавието трябва дс бъде:"Бойна баба реже въжето на алпинист, ПОЛИЦИЯТА БЕЗДЕЙСТВА!Няма полиция, има анархия.
91
3
 
40
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
За съжаление една от основните причини за архитектурния облик на градовете ни са точно такива изтещели бабки. Не стига, че не дават пари за ремонт, ами и пречат на останалите да ремонтират. Постоянно се сблъсквам с такива изкукуригалници. Да не говорим, че някои от тях живеят в центъра на София в жилища за по половин милион лева, а една стотинка не дават ремонт на общите части и фасадата.
90
5
 
14
 
! Отговори
Блядко преди 8 години
Овълчени от комунизма ***.Добре, че са на по 100 години и скоро няма да създават проблеми.
89
0
 
6
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Niama zakoni.koeto oznachava kuvane na seriozna stereuredba i tormoz na toia durt kukumicin polivin godina dokato ne se obesi sama
88
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бабата трябва да влезе в лудница или затвор. Това е опит за убийство.