Шест сирачета оставиха загиналите делтапланеристи

Двамата мъже паднаха от около 25 метра височина
20 сеп 2016 12:00,
16
Шест сирачета оставиха загиналите делтапланеристи
Снимка: Reuters, архив

Шест деца сираци оставиха загиналите при фаталния полет с делтапланер край Казанлък Тодор Тянов и д-р Иван Хаджииванов.

Смъртта на двамата казанлъчани се разследва от екип на Националната следствена служба, предстои да бъдат назначени редица технически експертизи за състоянието на двигателя и самия летателен апарат.

Двамата мъже паднаха от около 25-метрова височина в близост до тенискортовете в Казанлък, където ги очаквали за предварително уговорен мач техни приятели, пише "Телеграф".

Още по темата

Минути преди машината да се срути тя е била видяна да пикира ниско над покрива на къщата на Тянов, след което пилотът направил опит да набере височина и да прехвърчи над 5-етажната кооперация.

Най-вероятно при спускането след това крилото е закачило клони на дърво. Свидетели предполагат, че опитният Тянов, който бе погребан вчера, е предприел рискова маневра, за да опази хората долу.

Тодор Тянов е роден на 4 май 1970 година. Сред дипломите му има за капитан на кораб, а сред хобитата, освен екстремните въздушни спортове, е и музиката и сърфингът. През годините е бил пилот-изпитател и инструктор в казанлъшката фирма производител на мото и парапланери "Авиоделта". За последно е работел като пилот на лек самолет "Чесна", собственост на столична компания. Има три деца.

Д-р Иван Хаджииванов е роден на 24 януари 1967 година. До смъртта си е бил личен лекар на над хиляда казанлъчани. Докторът има съпруга и три деца, тренирал е тенис на корт и парапланеризъм. Близки на загиналия припомнят, че д-р Хаджииванов е бил страстен парапланерист, често можело да бъде видян да се рее с крилото си над Долината на розите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 7 години
До До 6Волков бояться - в лес не ходить!!!
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИРАЧЕТАТА СА ВСЕ МЕЖДУ 20 И 27 ГОДИНИ.
12
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Не знам дали сте запознат/а,но загиналите на пътя или в битови инциденти са много повече от загиналите при подобно ситуации и не говоря като бройка защото не е сравнимо,а като съотношение.По тази логика когато имаме деца трябва да спрем да правим всичко опасно,включително шофиране например...или да стоим неподвижно вкъщи,за да не станем жертва на битов инцидент...Интересно ми е Вие така ли живеете? Или е неприемливо за Вас да се прави само това, което според Вас е опасно?(не и според статистика
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мноо тъпикопилета, вместо да си оборудвали хубав домашен фитнес кът, и да си тренират и праат мускули пред телевизора у къщи при семейството и децата без никакви рискове, те тръгнали да фърчат из облаците и накрая да се пречукат преждевременно!
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теория на глупостта - гледайте го. Там показват подобни......
9
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Кат са обърне колата,пътища...много и всеки може да дава...съвети.Жалко за младите мъже,само бих дал съвет на тези,които практикуват това...летене.Четете всеки ден...инструкциите за безопасност,за да ги спазвате до...автоматизъм.Еуфорията оставете на страна;във въздуха,тя е лош...съветник.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сашке, това го кажи на малките сиротни орлета. Дано те разберат.
7
11
 
13
 
! Отговори
Шоп™ преди 7 години
Поредните дибили, който са помислили, че са минали на друго ниво, където законите на физиката за тях вече не важат. Да претовариш крилото и да опитваш парашутиране над жилищни сгради, за да се изфукаш на корта - това е идьотия.
6
11
 
15
 
! Отговори
alexandra преди 7 години
До Удучен - Не се напъвай много да мислиш, за да не бъдеш толкова учуден. Явно, мисленето не ти е сила. Охлювът никога няма да разбере орела!
5
15
 
23
 
! Отговори
Удучен преди 7 години
ами мен ме учудва това че имат по няколко деца и се занимават с екстремизми. Екстремното е докато си млад, след това като имаш семейство и деца трябва да мислиш и за тях.А явно тези са били адреналинови наркомани и като всеки наркоман са мислили само за себе си!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много жалко.Нелепа смърт...
3
1
 
15
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Бог да прости момчетата ! А дали така им е било писано или си отидоха без време...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жалко ... а някой пиян до козирката довечера ще размаже колата си в дърво и ще се отърве само с драскотини
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да ги прости!