Армията помага да пуснат тока на североизток

90 населени места все още са без електричество
37
Армията помага да пуснат тока на североизток
Снимка: Reuters, архив

Армията ще мобилизира всички свои ресурси в Североизточна България, за да се подпомогнат усилията на "Енерго-про" и да възстановим електрозахранването. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов на пресконференция в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ след заседание на междуведомствения щаб.

Още по темата

Гл. комисар Николов уточни, че през нощта населените места без ток са били 57, но тази сутрин те вече са 90. Въпреки огромните усилия нещата са с променлив успех, обясни той.

Днес се очаква спадане на скоростта на вятъра, което ще позволи да вдигнем летателна техника, с която да облетим всички далекопроводи и да видим точно къде е голямата повреда и да се намесим точно там, каза той. По думите му това е основен приоритет за днес заедно с отваряне на главните пътища в страната.

Гл. комисар Николов заяви, че са имали десетки случаи, при които екипите са организирали спасителни операции за хора, които не са се съобразили с предупрежденията да не тръгват в снега.

До 3.30 часа сутринта 10 души прокопаваха пътя в Добри дол, Монтанско, за да спасят лидер на организация. Този лидер настояваше лично да бъде спасен от АПИ, коментира гл. комисар Николов.

По думите му човекът е спасен, но техниката все още е там и ще организират операция да се изтегли.

Екипи са помагали на родилки и болни деца.

Пожарникари са гасили 116 пожара в страната, в Пловдивско е загинал човек, каза гл. комисар Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
СЛАБОУМНИЦИ , ЕЙЙЙЙЙ преди 7 години
А , ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ЗА АРМИЯТА ,БЕ....??!!След като не може фирмата да се справи с положението ------ВИКАШ АРМИЯТА!!!!!СПИРАШ ПАРИТЕ НА ФИРМАТА ----И ГИ ДАВАШ НА АРМИЯТА!ЩОМ ФИРМАТА Е НЕКАДЪРНА......НИЕ С ГАЙДИТЕ , ДА МРЕМЕ ЛИ,БЕ .... ??!!ЗАЩО?????ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ , Е .....ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ ДА ВЛИЗАТ В ЧАСТНИ ДЖОБОВЕ.....????!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
До до 9Защото на армията не и е работата да бърше *** на частната фирма, когато тя (частната фирма се окъка). Вие викате ли някой да Ви върши работата за която получавате пари?
20
0
 
1
 
! Отговори
Komluka преди 7 години
Bratched idvai si, sha puskat toka v Sliven.
19
0
 
2
 
! Отговори
Haskovo преди 7 години
V Kirdjali kmetat i obstinskite savetnici iahnali tankovete, samoletite, lodkite i oradiata i chistiat li chistiat shosetata, ogledalata, vazduha i mostovete? Imat planirani igri na chilik?
18
1
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Не се излагайте ,не е държавна ,лесно се проверява !!!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всеки изминал ден и с някои от коментарите тук се убеждавам че наистина сме смотани!Разбира се че положението в страната е бедствено но не че държавата я няма а защото природата е по силна от всичко и всичко!!!Не мога да разбера толкова ли е акъла на някои да си мислят че държавата е по силна от природата?!Бедствено е положението във всички наши съседи,и в Сърбия,и в Македония,и в Румъния,и в Турция!Да не казвам че подобно е във Германия,Австрия,Хърватска,Босна,Италия и на много още места!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пеликаните: "Гушката да ни е пълна, вие си ***** мамата!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка Българийо! И това ми било "държава"!
14
0
 
16
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
Без РОТОРНИ снегорини,само с гребла , строителна и селскостопанска техника трудно се пробиват преспи!Частните фирми нямат изгода да поддържат такава техника,за това в развитите държави това почистване се прави от ОБЩИНСКИ фирми!
13
10
 
8
 
! Отговори
98 преди 7 години
Ами то "армията" доколкото я има за друго не става освен да пуска тока...........
12
10
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
А ПРЕЗ ЛЯТОТО ЩО НЕ ВИСИТЕ?ИЛИ ПЪК ТОГАВА НЕ ВИ Е СТУДЕНО А ТОПЛО..НАЛИ!ЦЯЛА ГОДИНА НИЩО НЕ ПРАВЯТ СЕГА ДВА ДЕНА ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ!АМИ НЯМА КАТО ПРЕЗ ХУБАВОТО ВРЕМЕ СТЕ ВИСЯЛИ ПО КАФЕНЕТАТА СЕГА ЩЕ ВИСИТЕ ПО ДИРЕЦИТЕ!НЕ Е МОЯ РАБОТА А ВАША!
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армия в БГ отдавна няма, *** и герберастите я унищожиха.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква армия ве ! Кьде я видяхте ?
9
1
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Енерго Про не е частна а държавна фирма. На чешката държава. Същото се отнася и за ЧЕЗ.
8
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези които оплюват момчетата от аварийните екипи, само ще кажа, че не е лесно да висиш по жиците на минус 20 градуса и то за 700 лв заплата.Но явно повечето плюващи са пенсионери от соца, които не са свръшили през живота си за 5 лв работа.
7
2
 
13
 
! Отговори
Яаа преди 7 години
Енерго про е частна фирма ! Ще плаща ли !? Или пак ние !?
6
2
 
12
 
! Отговори
Нас преди 7 години
На 22 ти януари ще пече, и ще изригне снега и други ! Спокойно !!!
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АбреТи стана голям японец бе другарю .
4
6
 
20
 
! Отговори
Абре преди 7 години
Не вали вече 24-30 часа... Как въобще може да иде реч за непроходими пътища... В Япония има пътища с по 10м преспи сняг разчистени до асфалт, за северните страни няма какво да си говорим... Като някакви бушмени сме тук, солта я мятат само в на хората очите.
3
2
 
7
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До акуд:То да е само днес!Чадър,та дрънка,отвори ли се яко ще вони!