Благоевград се вдигна: Искаме асфалт, а не кал

Жители на града излязоха на протест пред местния парламент
30
Благоевград се вдигна: Искаме асфалт, а не кал
Снимка: bTV

Жители на Благоевград излязоха на протест срещу неасфалтираните улици в града. Недоволните жители на града обсадиха сградата на Общинския съвет. Хората поискаха от местните депутати асфалт и нормален достъп до домовете си.

Повечето протестиращи са от кв. "Освобождение". Те обясниха, че чакат улиците им да бъдат асфалтирани вече 10 години, но това така и не се случва.

Протестът излезе с призив към общинската управа да предприеме мерки и да направи така, че децата им да не играят непрекъснато в кал.

Ако кметът и съветниците не вземат мерки, недоволните се заканиха да блокират входа на града.

"От 12 години улицата стои неасфалтирана, нямаме осветление, нямаме тротоари, досега минавахме по калта. Става въпрос за улица от 200 метра. Ще се асфалтират всички други в района и е недопустимо нашата да остане и пак да ходим по калта", обясни Ралица Петкова пред bTV.

Иванка Костадинова обясни, че всъщност улица няма, а колите на хората, които живеят там, са изпочупени.

Детските колички на майките също са счупени, а такситата отказват да посещават адресите.

Кметът на града Атанас Камбитов обаче попари надеждите на протестиращите. Той обясни, че общината няма достатъчно пари за ремонт.

"Мога да поема ангажимент за козметично решение – с троен камък да насипем улицата и догодина вече да го включим поетапно за асфалтиране", коментира той.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е само там, масово сградите взимат акт 16 без да изградят нужната инфраструктура до обекта. В този случай това е едно от многото места където се е пръкнала кооперация, има ВиК има ток има си всичко освен път и сега чакат 100 човека общината да ги огрее вместо това да е проблем още на инвеститора докато издава обекта.
да не добавяме и каква кал вкарват по улиците с тези автомобили паркирани в "нивата".
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26

Моля ви другари не се притеснявайте , след изборите ще се съберем на пленум и ще решим дали вече ще ядем асфалт .
21
1
 
8
 
! Отговори
Корни Нинова преди 4 години
До Анонимен

Мили ми другари , не ме излагайте. Моята опорна точка е асфалт не се яде . Трайте , че усещам как губя изборите с моите простотии които накарах Радев и Герджиков да направят .
20
5
 
9
 
! Отговори
блaгоевгрaд преди 4 години
Тaм aпaртaментите сa по 200-300 хиляди, зaпочнaхa дa строят нa хълмa, без дa помислят зa инфрaструктурaтa, не искaт дa си aсфaлтирaт уличкaтa, чaкaт общинaтa дa свърши всичко.
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастка работа, Ей! Има ли кинти като държавна поръчка, герберугите крадат до 82% от тях. С останалите пари какво да се направи? Нищо, замазва се. България не е бедна а ограбена, жестоко ограбвана от един страхлив *** от село Банкя в комбинация с няколко негови слуги. От 10.11. 89 до наши дни от България са откраднати 80 милиарда. Как да има за болни, деца, пътища, стари хора, училища?
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали всички там сте гербаджии? Защо ви е загърбил Винету? :)
17
6
 
8
 
! Отговори
нали преди 4 години
кмета ви е от банкя. нали санира най-успешно, тиквата само го хлали. прави се на интересен за 200 м. улица.
16
4
 
10
 
! Отговори
валяк преди 4 години
Нали асфалт не се яде. Кал, батинка. Сутрин, обед, вечер-кал.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези дето сега протестират за кмета ли са гласували на последните избори. Сега защо протестират?! За каквото са гласували, това и са получили - кал.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама то ако е само в Благоевград - огледайте се наоколо има ли улица по която един квадратен метър да е гладък и равен,тротоарите са като след земетресение 10 степен по Рихтер,всички бордюри са изкъртени и всичко е направо трагично.Обаче за някои хора нямало работа и карат на соц.помощи. Не можело да се интегрират ! - не може ли,може и още как. Ама като асфалта не се яде яжте тиня особено червената е много вкусна.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13

Другарю не обиждай твоята любима началничка , че асфалт не се яде . Сега ти какво правиш , отиваш да ядеш асфалт. Просто се присъедини към г-жа Лъжа , която яде само черен хайвер или в крает случай скариди .
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези какво искат? Лично Бойко Борисов асфалтира тяхната улица и резна лентичката три пъти. Пак да гласуват за ГЕРБ и още три пъти ще им резнат лентичката.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмет от ГЕРБ и искат да си свърши работата!!! Че то май никой от ГЕРБ не е станал кмет, за да работи, а са там, за да крадат.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10

Другари не се излагайте , вашата опорна точка на г-жа Нинова е , асфалт не се яде . Сега не се излагайте , по добре да ядете обещанията на милионерката г-жа Лъжа .
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувайте уазки лада нива
8
1
 
15
 
! Отговори
Врачанин преди 4 години
Жителите на Благоевгра ако знаеха какво чудо е във Враца щяха да си мълчат и да се кръстят дано не станем като Враца.Няма улица която да не е съсипана , така че да не си строшиш колата. Това е файдата от т.н. воден цикъл.Пред бившия Противочумен институт от 3г. по улицата течи голяма количество вода от центтрален водопровод и ВиК се правят на умрели.Водата предизвика огробни гърбици които опират по средата на колите и не може да се премине.Водния цикъл съсипа града поради некадърност.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична гледка не само в Благоевград...кал и джипове,ново "луксозно" строителство,по въжможност Вмw или Mercedes ,задължително гледаш лошо.
6
11
 
13
 
! Отговори
Алооо , червените ! преди 4 години
Нали не ядете асфалт ?! Защо сега ревете ?!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кметът на града Атанас Камбитов обаче попари надеждите на протестиращите. Той обясни, че общината няма достатъчно пари за ремонт" А когато трябва да се платят данъците,никой не ги пита имат ли пари.Дежурните отговори:"Няма пари"
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не ядяхте асфалт, соц. сволооч. Търсете се Станишеф и сол. таашака му, експерта Орешарски.