Лятно настроение: Първият круизен кораб акостира

Туристите ще посетят Созопъл, Несебър, Поморие...
22 апр 2017 19:45, Петя Славова
9

Снимка: БТА

Корабът Costa NeoRiviera откри круизния сезон на Морска гара - Бургас. Той акостира тази сутрин в 8,45 часа. Това съобщиха от пристанището. Корабът е 216 метра и на борда му има близо 1 200 пасажери, за които се грижи екипаж от 500 души.

Лайнерът е нает от френска туристическа компания. Част от туристите са планирали по време на престоя си на суша да посетят Созопол, Котел-Жеравна, Поморие и Несебър.

Непосредствено след посрещането на 14-палубния гигант изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов коментира, че за круизния туризъм обнадеждаваща за региона на Черно море е нова инициатива на руската държава. Тя организира и пуска в експлоатация круизна линия: първоначално Сочи - Новоросийск - Ялта - Севастопол - Сочи, а в последствие към Турция.

За целта от държавното предприятие "Росморпорт" вече са закупили пасажерски кораб, който е кръстен "Княз Владимир". Корабът ще може да поеме до 1000 туристи на борда си и през месец юни ще започне първите си рейсове. Пристанището в Бургас е в готовност да бъде част от новия вътрешен черноморски круизен маршрут още този или следващия сезон.

Лайнерът, пристигнал днес в Бургас, е пуснат на вода през 1999 година под името Ibero Mistral. След закупуването му от круизната компания Costa Cruises през 2013 година е напълно реновиран. Той е първият кораб от Neo концепцията на италианската компания, която възроди по-старите си кораби, залагайки на нестандартни дестинации с повече време и възможности за забавление на сушата.

Лайнерът разполага с 624 кабини, включително 94 апартамента, всички с балкон. Има 6 ресторанта, барове край басейните, 8 дневни и нощни заведения и др. Плаващият град акостира тук след директен преход от 800 мили и 35 часа на море от Ираклион, Гърция.


9
Още по темата: Бургаскруизкораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 4 години
Изключително слаби купувачи са тези франсета.
Даже пощенска картичка се стискат да купят.
8
2
 
3
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Акостира в Бургас и хуква към другите общини . Явно там няма какво да се види . Така ли ???
7
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 4 години
:-) Къде се намира това китно градче "СозопЪл" , че не го намирам на картата. Някой ще ме осветли ли?
6
0
 
5
 
! Отговори
smeh преди 4 години
Първият, ама и последният.... - нямало да има други за сезона, но това не е важна информация...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно уточнение: Според международните закони ,ако кораб е акостирал в Крим и след това акостира в Бургас ,ние сме длъжни да го арестуваме . Нищо лично.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Созопъл, Несебар и Пуморие.
3
0
 
4
 
! Отговори
Созопъл и др. преди 4 години
Няма ли един редактор или директор на вестник да помести статия: статиите са пълни с грешки по НЕМАРЛИВОСТ( НЕ са и правописни!) или са ГРЕШКИ от ПРОСТОТИЯ! КОЙ НАБИРА текстовете???
То бива немарливост, но това е безобразие! А ако е простотия- внучката ми в 3-ти клас пише по-правилно: тогава? какво образование има набиращият текстовете?
2
1
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
"КНяз Владимир"...? А как же..( може и да не е за "Вова".. ама "недиректно" го ласкаят....)
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СозопЪл викаш, а

...не се научихте, ееййййй....