Крадци си докарват по 50 бона на ден по морето, "хитът" е Слънчев бряг

Задигат основно бижута и пари в брой
20 юли 2017 07:00, Александър Попов
57
Крадци си докарват по 50 бона на ден по морето, "хитът" е Слънчев бряг
Хотелите в Слънчев бряг са най-апетитни за крадците. Снимка: Булфото, архив

По 50 хиляди лева на ден си докарват крадци, които вършеят по морето това лято. На техния прицел са най-вече хотелите и затворените комплекси, където отдъхват по-заможните туристи, сочи статистиката на МВР, цитирана от "Монитор".

Най-големите удари са в Несебър и Слънчев бряг, като там само при две кражби от последните дни апашите са се сдобили с 650 лева, 900 евро, три скъпи мобилни телефона и златни накити. Малко по-рано пък имало удар на 4500 евро от хотелска стая.

Още по темата

"Кражбите по хотелите и затворените комплекси по Черноморието са се увеличили драстично. Крадци от цялата страна атакуват сградите в курортите по морето, като най-голям е бумът в Слънчев бряг. Само за месец на територията на комплекса са обрани няколко апартамента в затворени комплекси, в които няма охрана", обясниха от МВР.

Именно заради липсата на охрана, а на места и видеокамери, случаите се разкриват много трудно. А резултатът е ограбени туристи и лоша реклама за България.

Според данни на министъра на туризма Николина Ангелкова летния сезон отчита все по-добри резултати и прогнозите към момента за тази година са за ръстове от 7-10% в посещенията на чуждестранни туристи в нашата страна.

Кражбите са един от факторите, заради които българите все по-често избират почивката в чужбина. Най-много българи - близо половин милион, избират като дестинация Гърция, сочи официалната статистиха. Ангелкова обаче се похвали, че и България е привлекателна за гърците - 470 000 южни съседи са дошли на почивка за същия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
"Какво стана с поминъка на местните жители? - частни квартири под наем?"от доста време получиха една задна прашка
31
1
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 6 години
Това е лъжа,не може да бъде нашата полиция ни пази най добре тя е най честната и дисциплинираната в ЕС,не си разделя плячката с крадците не пази джебчиите докато крадат,не охранява проститутките не не .....
30
3
 
7
 
! Отговори
do 36 преди 6 години
До АнонименПрез соца нЕмаше какво да ти откраднат ;)
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с поминъка на местните жители? - частни квартири под наем?
28
0
 
12
 
! Отговори
едно време слънчака преди 6 години
През соца всички най-доходни работи бяха и се заемаха от хора на МВР.Стопанската милиция много добре бе осведомена за формите и начините за кражби.По 10 ченгета вървяха в транжорната и сладкарската работилница.Всички касиер-маркировачи по ресторантите бяха хора на МВР. Барманите също.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 хилки за всички джепчии общо, може би да, но в заглавието излиза че всеки крадец си докарва по толкова :)а крадат защото и да ги хванат няма нищо, те се знаят кои са и на кого се отчитат.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През соца във всеки хотел имаше стая за МВР-то и правителствени апартаменти!
25
0
 
3
 
! Отговори
лагото преди 6 години
До минаващНай-голямата постройка на слънчака е тази на МВР-то. и всички местни са сътрудници.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурноста е скъпа услуга. В среден хотел трябва да се инвестират около 500 000 лева в системи за сигурност + още поне по 20000 на месец за физическа охрана.Да, ама така утекоха парите за Бентлито и издръжката на силиконовата ***,к .
23
1
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 6 години
От статията и от коментарите в мен се затвърди убеждението,че за да отидеш на почивка на нашето Черноморие трябва да си с вроден *** и пълна духовна тъпота.
22
3
 
33
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Имам един познат дето казва, че не излиза от БГ , защото знае че като види как е в чужбина, ще му е два пъти по-тежко да живее в територията. Това е единственото обяснение , което имам за коментарите възхваляващи българското черноморие, хора които отричат реалността само защото им се струва, че така са по патриоти.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде бижута и пари в английските свинари и овчари?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИВАНЕ, ПРИМЕРЪТ ГО ДАВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ХОРАТА СИ КАЗВАТ - ЩОМ ТЕ КРАДАТ МИЛИАРДИ, НИЕ ЩО ДА НЕ КРАДНЕМ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 дни при същите условия.........................НЕ СА СЪЩИТЕ, МНОГО ПО-ДОБРИ СА!!!!!!!!!!!
18
1
 
39
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Как само нормално ни вмениха,че кражбата едва ли не е някакъв занаят,от който се "ДОКАРВАТ" страхотни пари.Отиваш в един курортен комплекс,крадеш си и си "ДОКАРВАШ"по 50-60 бона на месец!?ЕЙ ,СТРАХОТНО!НАЙ-НОРМАЛНА РАБОТА!!!До къде се довлякохме---НАРОДЕ....
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърката на туризма иска да каже, че колкото повече се краде, толкова повече туристи идват и се увеличава ръстът им? Така излиза, може би писачката на статията нещо не пише като хората?
16
9
 
31
 
! Отговори
Смятане? преди 6 години
Ех като почнат да търсят внимание с гръмки и смешни заглавия... 50к на ден :D ама верно можете ли да смятате :D а това че 500к гърци били дошли тука, ако е вярно, значи им е за първи път.. Никой нормален няма как да дойде до нашия гьол в бетона и пак да повтори.. А тия дето ще се хванат за цените - ето ви пресен пример от преди 2 седмици - 4 дена ол инклузив за 4 човека на дюни 1400лв... 6 дни при същите условия в халкидики 1200лв... Гърците и след потопа ме може ги стигнете бетонджии жалки!
15
6
 
26
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Абе друго е да си пия узото на Уранополи докато две гъркини ми танцуват сиртаки в шатрата на плажа. А и не крадат.
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** кво коворите, разкошно е нашето черно море. Тръгнал Михаля по Гръцки острови
13
2
 
26
 
! Отговори
БАЙ ТОШО ОТ ОТВЪДНОТ преди 6 години
МНОГО КРАДЕТЕ БЕ БОЙКО МНОГО КРАДЕТЕ