Лятото: Уикендите – реверсивно движение по "Хемус"

Мярката ще улесни интензивния трафик от и към морето
21 юли 2017 22:03, Анисия Иванова
13
Лятото: Уикендите – реверсивно движение по "Хемус"
Снимка: Булфото, архив

Заради ремонтите и натовареното движение през лятото от днес – 21 юли, в празнични и почивни дни, се въвежда реверсивно движение при 24-ти км на АМ "Хемус“ в платното за Варна и при 25-ти км в платното за София, където трафикът е двупосочен, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

До завършване на ремонтите, в деня преди празнични или почивни дни, от 10.00 ч. се обособяват две ленти в посока Варна и една лента в посока София. В последния от празничните или почивни дни от 09.00 ч. ще се обособяват две ленти в посока София и една лента в посока Варна до 11.00 ч. в първия работен ден. Мярката се налага, за да се улесни интензивният трафик от и към Северното Черноморие по АМ "Хемус".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на леки автомобили, пътуващи към или от Северна България, да ползват и алтернативни маршрути.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин могат да преминават по пътя през Искърското дефиле - път II-16, и прохода Петрохан - път II-81.

Шофьорите, на които им предстои пътуване от или към Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново могат да ползват АМ "Тракия", по която няма ремонтни дейности, или Подбалканския път I-6 и през някои от старопланинските проходи - Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски, да направят връзка с пътищата в Централна и Североизточна България.

По време на ремонтните дейности на АМ "Хемус" тежкотоварните превозни средства над 12 т преминават по следните маршрути:

В посока Варна движението се отклонява от пътен възел "Витинска река“ при 30-ти километър на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград и път II-17 и трафикът за Варна се връща обратно на АМ "Хемус" при пътен възел "Ботевград" при 47-ми километър, както и в посока Враца;

За пътуващите към София движението се отклонява при 35-ти километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград – София.

Трафикът се включва отново в автомагистралата при пътен възел "Витинска река" при 30-ти километър.
Задължителният маршрут за МПС над 12 т, пътуващи по направлението Видин - София от областите Видин, Монтана и Враца до София е: път I-1 - път II-16 при с. Ребърково - Своге – София, а от Видин и Монтана за София - път II-81 прохода Петрохан;

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т, пътуващи от областите Габрово, Велико Търново и Русе до София е: път I-5 Бяла - Велико Търново - II-55 Проход на Републиката - АМ „Тракия“ - София;

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т, пътуващи от областите Ловеч и Плевен до София е: път II-35 Ловеч - Плевен, II-13 Плевен - Кнежа - Борован, II-15 Борован - Враца, I-1 Враца - село Ребърково, II-16 село Ребърково - Своге - София.

Необходимо е шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение, които трябва да окажат съдействие на пътуващите.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В добрите държави по подобни ремонти се работи денонощно и ремонта се приключва за една седмица.Но тука целта е да симулираме деиност,за да можем да откраднем едни пари накрая!Затова тука винаги все някой участък е в ремонт,за да може непрекъснато фирмите на тримата шишковци да получават милиони от държавата!Същото е и със софийските ремонти!
11
0
 
4
 
! Отговори
бг шефьор преди 3 години
През уикенда се качвам на борда на кабриолета, пускам си медия-центъра и поемам по аутобана. Не щеш ли гледам трафик пред мен, вклювам на ривърс и намалям волюмето на касетофона. Избягвам хепънинга и си кликам на смартфона безгрижно докато суитчвам станциите. ;)
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно ли го правите бе? Всяко лято. Няма да увеличите потока на юг само ще ги засилите към съседните държави.
9
0
 
1
 
! Отговори
PB преди 3 години
до браво
Е как пък за 12 часа не събра и един плюс? Смятай колко е обичан и колко българи са гласували за твоя "генерал"
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "уикенд" не беше ли някаква чужда дума или аз съм изостанал с материала по български?Само питам.
7
0
 
11
 
! Отговори
ривърсирам преди 3 години
Реверсивно движение му е майката ;) каквото и да значи това ... Ривърс на скоростната кутия е ЗАДНА скорост, сигурно в тая отсечка ще се кара на задна, за да се разтовари трафика ...
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бг. сме големи майстори да не вършим нищо,ама да използваме сложни думи!Не знам какво е реверсивно,но знам че думата е сложена за да оправдава заплатите на тия от Пътна инфраструктура!По-добре да бяхте приключили ремонтите досега,а това че от три ленти ще пуснете две по посока на активния трафик,това и бавноразвиващ би го направил.Какво го представяте като някакво гениално хрумване!Макар че тази вечер и това е било наобратно и е имало тапа
5
0
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Когато използваш чуждици:1.Показваш колко си учен и колко си максимално подходящ за поста който заемаш.2.Отвличаш вниманието от факта че не вършиш за пет пари работа.3.Заблуждаваш стадото че кипи огромна дейност и че съответно и разходите са огромни.Създаваш впечатление че по ремонта работят повече от 5 човека и два багера.Прикриваш факта че никога,ама никога не е било да са пуснати всички ленти на историческата магистрала.4.Като четеш чуждиците някак си по-реверсивно ти става на душата!
4
0
 
9
 
! Отговори
Бай Михал преди 3 години
Или информацията не е вярна или някой не си е свършил работата. Тази вечер, петък 21.07 (обикновено трафика е от София към Варна) на виадуктите, където е ремонта между двата тунела имаше една лента за Варна и две ленти в посока София... естествено образува се тапа.
3
3
 
18
 
! Отговори
До Браво преди 3 години
За какво му целуваш задника на Еднокнижника? Той само лъже и краде, нищо друго. А, забравих, гъзи се на Ердоган, навежда се на Танте Меркел и коленичи на САЩ. Продал ни е и ни е предал безброй пъти, само и само да е на власт. И за това браво???? Колко получаваш за да пишел тези гнусотии.
2
20
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на правителството и лично на ген. Борисов, които дори и в най-тежките моменти и дори и сред най-неприятните проблеми, успяват да намерят най-правилното решение!
Реверсивното движение е ефективно, разумно, ефикасно решение в дадения контекст!
Браво!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде без чуждици... сложно е някак и за самите ваши *** :)) пишете просто ... като за Вашите читатели...