Парите държат оковани жертвите на домашно насилие

Те са ограничавани от социални контакти, от възможността да работят
29 сеп 2017 21:21, Екип на Bloomberg
13
Парите държат оковани жертвите на домашно насилие
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Освен че са жертви на физическо и психическо насилие, много често жените са ограничавани от социални контакти, от възможността да работят и да са самостоятелни. Това коментира Жана Савова от Фондация "Асоциация Анимус" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Това е нещо, което ги кара да се чувстват много несигурни да напуснат партньора си. Затова е много важно те да имат тази сигурност, че могат да се справят сами и сами да решат какво да правят“.

По думите ѝ това, което линията може да предложи, е изготвянето на план как тези жени могат да се почувстват сигурни, да могат да стъпят на краката си и да могат спокойно да минат през процеса на кандидатстване за работа, интервю и т.н, тъй като това изисква човек да е спокоен и по-уверен в себе си.

„Хората се научиха да търсят помощ – както самите пострадали, така и техните близки, в последно време дори свидетели на улицата, както и ангажирани с проблема съседи“.

Савова обясни, че хората, които се обаждат, могат да разберат какви са правата им, какво могат да предприемат като законови мерки, за да се защитят, кои са институциите, които могат да им помогнат спрямо тяхната индивидуална ситуация.

„Най-често се обаждат скоро след последния инцидент, тоест в ситуация на криза, когато са много изплашени, объркани, имат нужда както да споделят, така и да получат някаква насока откъде да започнат и кои са най-спешните мерки“.

На 1 октомври се навършват 20 години от създаването на линията. На 2 октомври това ще отбелязано с пресконференция и честване на рождения ден. Ще бъдат поканени всички доброволци (над 350), работили за каузата от създаването на линията.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Фондация Асоциация Анимус в партньорство с REFORM - ressurssenter for meen/resource center for men (Норвегия) проект Цялостен интердисциплинарен подход в подкрепа на жертвите на домашно насилие и насилие основано на полов признак чрез предоставяне на услуги. Обща стойност на проекта: 206 021 евро.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анимус са абсолютно безполезни...Личен опит отпреди десетина години. Добре, че взех нещата в свои ръце. Тези само получават пари отнякъде и се веят в пространството. Искам да видя и чуя жени, на които наистина са помогнали.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10. На Исус му е било лесно.Имал е всичко,могъл е да направи всичко.Бил е безсмъртенТялото което е ползвал е било просто дреха за пред хората.Бил е тук с мисия и цел.Изпълнил я е.На моменти е прекалявал с някои волности.Когато една красива *** му е измила краката със скъп парфюм дали не я е погледнал?.Бог ни е оставил заповеди които да спазваме.Простички са за да може и най-глупавият да ги разбере.Останалото са свободни интерпретации.
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива са си жените.На свестните момчета им викат мухльовци,скучни са им не им пускат а на лошите биячи им целуват краката и им раждат деца.Защо са такива ли?Защото са комплицирани личности и никой не може да ги разбере.Винаги казват-избираме по-силният мъж за да може да ни пази?От кво да ви пази? От съблезъб тигър и мамут в пещерата?Нали като го изнервите ще би разбие кофата.За тигъра не е ясно колко ще ви спаси.За чичкото паричко-ми вие ще сте просто платено момиче.Една от многото.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем си ги жените.Не можем да живеем с тях, но не можем без тях.Проблемът е, че като им предложи друг мъж те не знаят как да кажат не.Само на Марк Твен майка му знаела, но и той напомня,да не забравяме, че все пак е била жена.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъж, който удря жени е комплексар със слаб характер и нулев самоконтрол . Като жена ви казвам има неща, от които много повече боли, като да те за режат като мръсно куче и на другият ден щастлив с друга мацка. А при комплексара знаеш, че не е загуба а си се отървал. Разликата е голяма...
6
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои кифли просто си обичат да ги пердашат и това. За тях това е форма на любов.
5
3
 
12
 
! Отговори
ггх преди 6 години
А добрутро...
4
27
 
11
 
! Отговори
Фалконети преди 6 години
Е да и аз съм удрял жени но който каквото си заслужи има жени и жени това че си красива външно не значи че можеш да си правиш каквото поискаш!
3
16
 
31
 
! Отговори
1 преди 6 години
Можем ли поне веднъж да говорим и за проблемите на мъжете ?Например за смъртността на работното място. Например знаете, ли, че жените почти не работят на места където смъртността е висока ?Това все се пана на мъжете. Знаете ли, че ако в България избухне война мъжете ще ходят на фронта а не жените ?Знаете ли, че е много малко вероятно мъж да спечели дело за попечителство срещу жена ?Знаете ли, че парите за рак срещу простатата са 12 пъти по - малко от тези за рака на гърдата ?Само питам.
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Много точно казано. А и да взимат пример от жените в скандинавските. Там са равнопоставени наистина и ако мъжа ср прави на интересен марш навън. Защо там няма случай на убити жени от ревнивци или пък заляти с киселина.
1
9
 
30
 
! Отговори
Затова човекЗавършва преди 6 години
поне средно образование и едва след като е усвоил някаква прилична професия, си позволява да създаде семейство.По този начин всяка жена не само би подсигурила себе си, но също така тя ще има увереност, че ако нещо се случи с нейния съпруг или с неговото богатство, тя ще съумее да стане опора на семейството, включително и във финансов аспект.Такава жена е достоен човек.А която е изприпкала под брачния венец с мисълта, че вечно ще е на издръжка на съпруга си, после да не хленчи. Сама е избирала