Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив
207
Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!
Снимка: Кадър bTV

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси.

Още по темата
Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в града под тепетата.

Стоян Алексиев, управител на "Паркове и градини" в Пловдив обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

"Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания", аргументира се той пред bTV.

Като друг мотив Алексиев посочи инцидентът, предизвикан от облекчаващо се куче, и завършил със стрелба в подлез в София.
 
"Аз не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент", смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: "Абсурдно е“, "Как ще му сложа памперс“, "Тоя на "Паркове и градини“ да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението: " Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, "Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. 

Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Здравейте, аз съм от град София и искам да споделя моето мнение по кучешкия въпрос.
Аз имам куче от 10 години и никога не го водя на много публични места като градинки или детски площадки тъй като много от децата там му досаждат и искат да си играят с него като плюшена играчка, но когато то се разхождаме то винаги се изхожда до някое дърво, което си има едно лично пространство от метър на метър и знам че, там изпражненията на моето куче не пречат на никого.
185
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 6 месеца
Нека идиота, който го е предложил първо да обясни как ще сложи памперси на бездомните кучета и как ще им ги сменя и тогава да дава подобни безумни предложения
184
0
 
2
 
! Отговори
Стамен преди 7 месеца
Абе вие сте като индианците, надпреварвате се кой ше се ..дза до колибата на другия.На мен ми писна разхобдайки се из града да стъпвам по кучешките *** и като седна на някоя пейка в парка или някоя градина да ме лъха приятен мирис на кучешките ***.Тези паркове са направени за почивка е релакс, не тоалетна за кучетата.Време е ,не само закон да ина,но и да гледат дали се спазва.
183
0
 
0
 
! Отговори
Куче касичка преди 7 месеца
Идеята е идиотска, разбира се, но не е лошо да се провери дали тоя дето я предлага няма конфликт на интереси - например жена му да произвежда или продава памперси.

И още нещо, отмениха ли "пълния член" в българската граматика, или журналист и редактор са неграмотни? Цитирам: "Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане."
182
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 7 месеца
Прост човек и силен вятър нямат спиране...
181
2
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 месеца
Тоя смешник защо не предложи да сложат държатели с найлонови торбички по градинките? Както е решен въпросът във Виена. И ако не си чистиш - глоба.
Винаги всичко е за сметка на обикновения човек и по правило неизпълнимо.
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пази Боже сляпо да прогледа
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Г-н управител да си сложи памперс и да ходи така на работа ще му хареса,първо трябва да се оправи проблема с бездомните кучета и котки и тогава всеки стопанин на домашен любимец например Куче ще чисти с найлонова торбичка след голямото изхождане и строг контрол и глоби но първо оправете належащи те проблеми с населението, много оглупя народа.
178
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кучетата има три цели:
Да намират неща.
Да ми носят патките и зайците, когато ги гръмна.
Да душат разбойници и вълци.
Всичко друго е лиготия и женочовщина !
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз като гледам май има повече човешки лаина
176
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
следвайте сингапурА най напредналата нация

на всеки ъгъл милиционер и ...а, ти се е изакало псето и не го изчистиш - 500$ глоба

като няма контрол естествено всеки си прави квото иска
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да добра идея и задължително да и извадят всички зъби
174
1
 
8
 
! Отговори
ДО 177 И Sofa преди 7 месеца
До анонимен 177: Защо да е пиян или дрогиран този човек дето е сложил памперс на кучето? Да настъпиш кучешка ф"шкия, докато бързаш да отидеш на работа по-добре ли е? Не е нужно да минаваш из парка,за да ти се случи.

До Sofa: Недей да се правиш на интересен като ми говориш за пионери. В друга държава ще има глоба,ако не изчистиш след кучето. В Германия няма нито едно бездомно куче,защото има ред. Култура и ред липсва на българина. Мисли,че всичко му е позволено. Вижте на ден колко катастрофи.
173
3
 
9
 
! Отговори
Sofa преди 7 месеца
Уникална държава,уникален народ,уникални идеи.Сигурни ще сме пионерите в налагането на памперс на кучета.
172
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този или е напушен или пиян.Той ли ще сменя памперсите на уличните кучета.Не случайно казват: простотията ходи по хората.
171
2
 
4
 
! Отговори
До extremist преди 7 месеца
Що не се върнеш обратно в катуна, от който вчера си избягал?
170
4
 
6
 
! Отговори
истинска история преди 7 месеца
Идеята не е лоша, но не смятам,че някой ще дава пари за памперс.Никой не съм видяла да чисти след кучето си и е много гнусно животното да се изходи на централната улица пред очите на всички граждани.Така една госпожа на улица Иван Шишман в София,която е доста тясна и имаше много паркирани коли пусна кучето си и то по-голяма нужда точно пред мен.Казах й, за това си има градинка,защо точно тук,а тя ми каза,че съм проста селянка.Казах й:А вие дето сте това псе сте много културна нали?Отмина важно.
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
само да вметна, че уличните кучета никога няма да се изходят върху асфалт, майката ги учи от малки да си зарват ексрементите в земята
168
6
 
7
 
! Отговори
До 166 от 141 преди 7 месеца
Роден съм в София и на село няма какво да правя. Проблем с кучетата имат селяните, които наводниха София и проблемът ще се реши, когато селяните се върнат по родните си села. Временно ще се реши и проблемът със задръстванията в София, докато някоя самоковска селянка пак не направи поредните промени по транспорта в София и пак не задръсти София с *** си решения.
167
1
 
13
 
! Отговори
До 163 преди 7 месеца
Брат живея в Сащ от 16 години и вярвай освен в гетата където бели хора не стъпват навсякъде е чисто и подържано и хората с кучета си носят пликчета и си събират акото и го хвърлят в кофата