6-годишно дете беше нападнато от куче във Велики Преслав

Момчето е настанено в болница с наранявания по главата
1 юни 2020 09:20, Ния Христова
18
 6-годишно дете беше нападнато от куче във Велики Преслав
Снимка: Pixabay

Мъж спаси 6-годишно дете от куче на улицата във Велики Преслав. Детето е получило наранявания по главата. За случая е сезирана както полицията, така и общината, откъдето признават, че има увеличаване на популацията на животните, но твърдят, че вина имат и недобросъвестни стопани.

"Чух, детски плач и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и успях да спася детето", разказа Ибрахим Хасан в ефира на Нова ТВ. 
 
Други съседи също идват да помогнат. Взимат момчето и го закарват в болница. Обаждат се на бащата на детето. Раната на главата му е обработена, за щастие няма по-сериозни наранявания, но детето вече изпитва страх от животните.
 
"Община Велики Преслав не се различава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде констатираме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е не само на общинските власти", заяви кметът на града Янко Йорданов.
 
Сдружение с приют се грижи за бездомните кучета във Велики Преслав. В момента в него се намират 125 животни, а други 30 са кастрирани и върнати на улицата.
 
"Факт е, че миналата година много кучета изчезнаха от града и на тяхно място дойдоха много повече. Може би са домашни", каза Иванка Димова от кучешкия приют в града. 
 
Тя смята, че кучетата, които се кастрират в приюта и покажат, че са добронамерени и социални, се връщат на улицата, защото не представляват опасност за хората. 
 
В момента се извършва проверка, за да се установи дали става дума за улично куче или за животно на недобросъвестен стопанин. 
 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има хора, които като чуят куче и пишат едни и същи дивотии.
Детето пострадало ли е? Защо шестгодишно дете е било само без надзор?
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
баста с тия излишни и опасни животни,по живково време мина една вълна и ги изтребиха ловците,всяко куче без паспорт-куршум,не стига,че трепят хора директно поми ярите,ами и индиректно,чрез най-опасни болести-кучешка тения,бяс,а чрез кърлежите,които въдят-лаймска болест,кримска треска,марсилска треска,енцефалит
14
9
 
2
 
! Отговори
бедните кученца преди 1 месец
горкото кученце сигурно е било гладно и затова е яло детето.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да го е изяло, изяло е българче.
12
0
 
10
 
! Отговори
*** преди 1 месец
Абе, Иванке, какви домашни кучета бе, колко често си виждала някой да води на каишка безпородно куче, вечната мантра за изхвърлените кучета. Това си е просто популация на улицата, която се размножава защото някой прибира пари и не върши работа.
11
0
 
21
 
! Отговори
Сега на съд!? преди 1 месец
Сам е признал -"Ударих животното и успях да спася детето", разказа Ибрахим Хасан" - спасил е дете, но сега кучкарите ще го осъдят, ударил е кучето!? За кучкарите децата нямат значение, само кучетата имат защита!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и в Америка толерират кучетата и черните, та виж докъде я докараха.
9
1
 
19
 
! Отговори
Хуманист преди 1 месец
Куче, което напада човек, трябва да се убива на място.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато разни сдружения ги финансират да кастрират кучета и да ги връщат на улицата, а не да ги евтаназират, винаги ще има проблем.

Едно време в Индия англичаните давали награда за убит плъх, като искали опашката за доказателство. И в един момент спрели, щото видели как улиците се напълнили с безопашати плъхове.
7
4
 
6
 
! Отговори
пак безотговорност преди 1 месец
От една страна бездомни кучета в града.
От друга дете на 6 г. само на улицата.
Иначе казано: всичко е от липсата на отговорност на хората.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3
Е, тази куха лейка Иванка каква е? Добре, кучепоклоничка. Бог Пес! Да вземат да ни коригират името на държавата и Конституцията! Какво правят хищници в урбанизиран район? А питай ловците, какво става в полето.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази Иванка нормална ли е? Не мога да отида пеша до фитнеса на 400м.от едно такова маркирано и кастрирано куче. Самонастанило се в запустял имот. Постоянно трябва да се ослушвам за чаткащите по асфалта нокти на снишилото се и озъбило се куче! Ама много дружелюбно и безопасно! В Бургас, в кучешкия приют, нали с лопата пребиха такова"добро"куче, дето нахапа този, който го храни?
4
1
 
3
 
! Отговори
Qче преди 1 месец
Преди години(хиляда) е бил един от най-големите европейски градове.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви кучкари? Не разбра ли, че кучето е ухапало малък швед и освен това е бездомно.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали знаете какво казват кучкарите - кучетата нападат само лош човек. Тук не се връзва обаче.
1
2
 
31
 
! Отговори
кучкар преди 1 месец
кучкарите сега мълчат, а не дай - боже да утрепеш такова псе - ще те съдят, ще ореват орталъците за милото кученце. всички кучкарски нпо-та и кучкари в белене да чукат камъни докато им дойде акъла, че кучета не трябва да има свободни в градовете и селата.