Монтират 31 зарядни станции за електромобили в синята зона на Варна

22 са за публично използване, 9 са за служебните общински коли
2 юни 2020 18:36, Анисия Иванова
6
Монтират 31 зарядни станции за електромобили в синята зона на Варна
Снимка: БГНЕС

Монтирането на 31 зарядни станции за електромобили в синята зона във Варна започва до седмица.

"В края на месец май бе подписан договор за поставяне на зарядни станции и за интелигентна система за управление. В момента уточняваме финалния дизайн на системата, очакваме до седмица да започнем монтажа", обясни Младен Иванов, директор на общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

За публично ползване са предвидени 22 зарядни станции, от които 10 ще бъдат в "синя зоня-център", а 12 - в "синя зона - широк център". Девет станции ще бъдат поставени за обслужване на 18-те служебни електромобила на общинското предприятие. Собствениците на електромобили паркират и зареждат безплатно в синята зона, напомни Иванов.

От вчера започна прием на документи за локално платено паркиране за живущи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от „синята зона - широк център“ във Варна. До момента документи са подали 410 граждани.

Вторият етап обхваща подзона 8 - включва и се ограничава от бул. "Сливница", бул. "Осми приморски полк", бул. "Цар Освободител" и ул. "Пирин"; Подзона 9 - включва и се ограничава от бул. "Цар Освободител", бул. "Осми Приморски полк", бул."Царевец", бул. "Ген.Колев", бул. "Чаталджа", ул. "Братя Бъкстон" и ул. "Битоля"; Подзона 10 - включва и се ограничава отбул. "Осми приморски полк", ул. "Капитан Рончевски", ул. "Васил Друмев", бул. "Княз Борис I" и бул. "Цар Освободител".

"Извършваме проверка на поставените пътни знаци, на маркировката и рехабилитацията по улиците, включени във втория етап на "синята зона". Ремонтните дейности не са приключили, продължаваме работа, като до въвеждането на зоната в началото на месец юли, всичко трябва да бъде изпълнено както трябва", коментира Младен Иванов, цитиран от БТА.

Той допълни, че при получаване на сигнали от граждани се реагира незабавно, като изпълнителите отстраняват проблема за своя сметка.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Елон Мъск преди 1 месец
Баровци! Че колко коли Тесла има във Варна че ви трябват 31 зарядни станции? :-)
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То зарядните станции ще са повече от ел.колите. Жалко все пак, електрическите коли замърсяват повече от дизеловите и бензиновите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стол Tpoл, хайде стига!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, това е добра новина. Нямам търпение да дойде деня когато всички коли ще са електрически, ще си вървим по булеварда и няма да има черни облаци от някой дизелак и ще е тихо и ще се диша няма да бучат разни трошки.
2
2
 
1
 
! Отговори
Stol S преди 1 месец
Corona viruse covid 19
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малии русофилите да не ги нападнат сега да ги трошат