Родители пред МС: Искат свободен избор при ваксиниране на децата

Други протестиращи блокираха Айтос-Тервел, заради неспазени обещания
Обновена: 6 юни 2020 14:28 | 6 юни 2020 14:10, Петя Славова
203

Снимка: БГНЕС

На протест пред Министерския съвет родители поискаха право на свободен избор при ваксинирането на децата си. Акцията беше организирана във Facebook.

Протестиращите настояват да има регистър на пострадалите от ваксини и специален фонд за обезщетението им, предаде БНР.

Когато има риск, трябва да има избор, заявиха Людмила Дукова и Христо Лапчиев от Български родителски централен комитет:

"Ваксинирането е спасило много животи през годините, през векове на практика, откакто е открита ваксината, но е спасила много животи, защото хората, които са ги изобретявали, първо са пробвали върху себе си и след това върху свои близки, и са гледали в очите хората, които ваксинират.

И са носели отговорност за това, а хората, дето са се подлагали на ваксиниране, са го правили доброволно, с много скъпи жертви, по тоя начин се е развило. Сега е обратното. Сега някой някъде бълва ваксини, които трябва да се употребят, така както се бълват оръжия  и някъде трябва да има война".

Още по темата

"Тук сме да протестираме не против ваксинирането изобщо. Ваксините са важен метод за превантивно лечение, но ние сме против това ваксините да са задължителни, и второто важно нещо, срещу което ние сме против е те да се бият безотговорно - без тестове за алергични реакции, без да се отчита, че определени деца са много по-чувствителни към вливания в кръвта, каквито и да е, от други".

И още един протест имаше в столицата днес - само няколко души се събраха пред Народното събрание срещу въвеждането на 5G-технологията в България. Организатор на акцията беше Национална гражданска инициатива "Топ 5G в България".

Демонстрация имаше и извън столицата.  Жителите на варненското село Добротич блокираха пътя Айтос-Тервел. Причината за недоволството е, че от местните избори миналата година до сега не са отделени средства за социални дейности. Протестиращите обвиняват кмета на Община Вълчи дол в политическа репресия и натиск, предава БНТ.

Протестът започна с блокаж на пътя Айтос - Тервел в центъра на селото, но хората спонтанно тръгнаха да шестват по целия път.

Хората искат да бъдат спазени исканите обещания от миналата година, когато бяха местните избори - искат редовно да се извозват отпадъците в селото - на 3-4 дни, а не както е досега на повече от 10 дни.

Факт е, че в момента наказанията за отпадъци в селото преливат. Хората искат да се оправят и тротоарите, които не само, че нямат плочки, но и целите са обрасли в трева.

В селото не е обработвано за вредители от миналата година и кметът на селото твърди, че за всяко поискано нещо от кмета на Община Вълчи дол той е получвал отказ


203
Още от Страната
Затваря инфекциозното отделение в Добрич, заради липса на медици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Искането е, ако някой пострада по някакъв начин свръхбогатите корпорации и държавата да компенсира него и семейството му за страданията. Ако някой реши, че поради някаква причина е по-заплашен от увреда (пр. наследствени заболявания, реакции от предишна ваксина и др.), то той трябва да има право да не се ваксинира или да отлага това във времето. Под предтекст КОВИД ни държаха затворени по домовете и ни нашиха някакви джендерски конвенции, с които могат по всяко време да ти вземат детето и т.н.
182
3
 
3
 
! Отговори
До 179 (2/2) преди 4 седмици
Ваксините, вирусите, 5г, кемтрейлс, ГМО храните, дезинформацията и др. могат да са вектори за масово поразяване и тук говорим за право на информиран избор и въпрос на национална сигурност. Когато отгледаш дете и то пострада по някакъв начин от ваксина или станеш личен лекар и ежедневно се бориш с проблема, тогава се изказвай компетентно по всичко. Сегашната КОВИД криза най-вероятно е в следствие на алчността и глупостта човешка. Докато ти само плюеш тук - олигархията живот си живее на наш гръб!
181
1
 
5
 
! Отговори
До 179 (1/2) преди 4 седмици
До Анонимен

Вместо да обиждаш се постави в обувките на другия и погледни малко по-далеч от носа си! Тези изстрадали хора са излезли да защитават гражданските, конситуционните и човешките си права. Ваксините днес не са това, което са били по комунизма. Липсва граждански и институционален контрол. За какво спорим изобщо след разкритието на Валя Ахчиева за Турските ваксини.. с 500г. ни робство да се правят там :-х И с това мислене не ни чака нищо по-добро. Много лесно е да се криеш зад лаптопа...
180
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има разлика между ваксина, която е проверена и доказана от съответните авторитети, и менте-ваксина, която уврежда здравето, пробутвана от един болен мозък с много пари и влияние.
179
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много от болестите бяха изчезнали благодарение на ваксини те. Сега заради тия кухи необразовани лейки забравените болести се завръщат.
Ако живеете сами на остров правете каквото искате, ако сте сред хора мислете отговорно с тъпите си глави!
178
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До анонимен 180
====
Абе , прочете ли изобщо какво искат? Не са против ваксините, а искат доказано безопасни ваксини и отговорност ако осакатят някой с тях? Иначе имаш добри предложения - и аз не ви искам пикливите болници, ама като ще трябва да плащам айде да не ми спира вашто животинско общество осигуровки и данъци, а иначе вярно големи облаги предлагате - някаква осрана територия. Животинско ви е обществото, защото само животните никой не ги пита дали искат да ги ваксинират
177
12
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Всеки противник на ваксините да е без право на държавни детски градини, в болниците да плаща ако е болен от такава болест и да бъде съден, ако има смъртен случай по негова вина. Искат да живеят в общество и само да ползуват облаги без никакъв риск. Рискът от ваксините е минимален, и то при увредени деца предварително. Марш в Средновековието.
176
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Резултатът го знаете - пандемията от СПИН."


Жалко, че ти си пропуснат при мат.
175
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
175


Не пропускай нито едно хапче, докато ги свършиш всичките, както чичо доктор е казал.
174
10
 
9
 
! Отговори
До 174 преди 4 седмици
Ти не можеш да преведеш името на български език затова си го копирал. Морис Хилмън - същият разработва ваксината против хепатит В, използвайки май.мyнс.ки бъбреци от зелени макaци. Без да предполага за наличието в тях на неизвестния дотогава вирус на CПИH. През 1978 г. масово се ваксинира гей обществото в Ню Йорк с неговата ваксина против хепатит В. Следва ваксинации и в UK, Фреди Меркюри също е ваксиниран. Резултатът го знаете - пандемията от СПИН.
173
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Mariuce Hilleman

Абе лекарствата ли свършихте? Я при джи пи то за хапове
172
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проблема не е толкова ЗА или против ваксините, колкото в пълната липса на доверие във всички институции, медии, социални мрежи и политици, заради проведеното (и продължаващо) активно мероприатие / социален експеримент с несъществуващата пандемия и безмислените, но ограничаващи "мерки". Аз и децата ми имаме всички досегашни ваксини. Но по никакъв повод няма да позволя да ваксинират мен или семейството ми срещу "опасния вирус". ДГД кукловодите.
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На едно място 80 % и тулупите,вансеремос!!!
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тулупи, ще ваксинирате ли чаветата от котилото с ваксина против Covid-19.......недейте........посрещнете вируса като "мъже".........с гърди.
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко се е променило - неговата скорост, въртене, посока, диаметър. На пръв поглед - помислете, протонът се е променил! Но след това цялата органична материя „отиде“, защото тя се състои от водород. Плътността на Материята се е променила. Другите частици се промениха заедно с протона и това, което се считаше непоклатимо от ядрената физика, се появи в съвсем различна форма, в чужда. Сякаш сме извънземни и стигнахме до друга планета. Ние живеем в Свят след квантовия преход.
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През 2003 г. започва експеримент, който продължава цели 10 години - до 2013 г. Ядрените учени работят върху протона на водородния атом. И в крайна сметка те записат невероятното: протонът намалява, после отново придобива обичайния размер, а частицата му пулсира! Първоначално учените си мислят, че грешат в своите изчисления, че протонът се променя под въздействието на компоненти отвън. Но в резултат дори и най-известните скептици бяха принудени да признаят: протонът придоби ново измерение.
Установено е, че протонната частица намалява с 4%.
167
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
сатанисвт Бил Гейтс който постоянно квичи,че световното население трябва да бъде рязко редуцирано изведнъж много се (загрижил) за здравето и живота на хората по света и затова решил да ваксинира хората(против) болести.....Хайде бе...вие еврЕо-атлантиците ционисти съвсем за будали ни взехте.Като смятате ,че ваксините(предпазват) от болести ,ваксинирайте се вие дето сте за ваксинките,.Нали ваксините според вас(предпазват) от заразяване,следователно ние ще сме(заразени) вие(здравите).
166
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 165

Най-опасната от всички е простотията. За нея ваксина няма.
165
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Антиваксърите трябва да се изолират от обществото. Децата им да не се допускат в детски градини и училища. Те разнасят опасни зарази.
164
10
 
15
 
! Отговори
Mariuce Hilleman преди 4 седмици
Ваксините съдържат скрити вируси на рак. Съществува стар запис на един от най-известните създатели на ваксини от фирма "Merck" Mariuce Hilleman, в който той открито говори, че по-рано използваните в САЩ ваксини са съдържали вируси на левкемия и рак. Когато неговите колеги присъстващи на конференцията чули това признание имало смях в залата.