Арестуваха две момчета, извършили 10 кражби в Китен и Приморско

Младежите са от София на 16 и 17 години
13 авг 2020 13:22, Ния Христова
8
Арестуваха две момчета, извършили 10 кражби в Китен и Приморско
Снимка: Pixabay
Две криминално проявени момчета на 16 и 17 години от София са задържани от полицията, след като са извършили 10 кражби на различни места в Китен и в Приморско, съобщи БНР.
 
Последният случай е в магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско. От там те са откраднали смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки.
 
След подаден сигнал в Районното управление в Приморско, извършителите са установени и задържани. Общо десет са кражбите, както следва:
 
- на 09.08.т.г. от търговски обект, разположен на ул. "Странджа" в Китен, отнели две предплатени карти на мобилен оператор А1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А1
 
- на 09.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели два чифта очила
 
- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели три ръчни часовника
 
- на 10.08.т.г. от хотел в Китен отнели велосипед
 
- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник
 
- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели мъжка чантичка, собственост на 56-годишен мъж, съдържаща мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1100 лева
 
- на 11.08.т.г. от кафе автомат в Китен, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и счупване на декоративна решетка, отнели сумата от 30 лева на монети.
 
- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели сумата от 20 лева
 
- на 11.08.т.г. в Китен отнели велосипед, собственост на 60-годишен мъж
 
Момчетата са задържани за срок от 24 часа. И двамата са направили пълни самопризнания и са посочили местата, където са укрити откраднатите вещи.
 
С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На младежите са повдигнати обвинения, също така им е наложена мярка за неотклонение "под надзора на инспектор детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
3
 
! Отговори
поглед преди 3 години
... и след 24- тия час-заминават на протест срещу главния прокурор, че са ги задържали незаконно. Ето такива протестират срещу него, а едни професионални мега хайдуци ги организират.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кражбата не е престъпление в герберундия всеки краде. Обществени поръчки за тоалетна.Касиера в плодзеленчука трябва да ти върне ресто 3 лв. Той ти връща 2 лв. Ама голяма работа ти за 1 лв. Ли си!Отиваш да върнеш вторични дават ти да се разпишеш на 3 места да не би да си ги откраднал и хоп 2 лв. По малко ти дава!Всеки краде в тая ***
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И прекършихте гръбнака на тежките кражби в особено големи размери и корупцията.
3
10
 
8
 
! Отговори
От дек на дек !? преди 3 години
Не ни отвличайте внимание с простотии.Едва ли с откраднатото ще могат да напълнят нощните шкафчета на Тулупа и на Каскета.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столица ти казвам, столица!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях седнал с едни колеги на едно барче на морето и минаха едни такива момчета искаха ни 20 лв на заем хаха смятайте и като не им дадохме предложиха ни и любов хаха не знам колко трябва да си пропаднал да просиш и да проститу.. ираш