Занемарени пътища, паркинги, мостове...сигналите от Helpbook

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
2 окт 2020 12:50, Анисия Иванова
19
Занемарени пътища, паркинги, мостове...сигналите от Helpbook
Снимка: Helpbook

Продължават да пристигат сигнали в платформата на Helpbook.info за лошо състояние на инфрастрктурата и занемарени съоръжения от цялата страна. Наш потребител от столичния район „Овча Купел“ се оплака от окаяното състояние на паркинг пред жилищен блок още от построяването му, за който след подаден сигнал са предприети половинчати ремонтни, които допълнително влошили ситуацията.

Появили се огромни дупки, които системно се засипват от живущите с подръчни материали, а прахолякът и мръсотията са превзели целия квартал. Гъста пелена покрива паркираните автомобили, при вятър прахта влиза в домовете на хората, а придвижването на майки с детски колички представлява истинско изпитание. „Предвид нашето изключително търпение, се обръщам към Вас с голяма молба, да ни помогнете да оправим паркинга. Заповядайте да се запознаете лично с проблема. Ние сме на разположение. Нека се почувстваме и ние достойни жители на квартала, живеещи в 21 век“, е молбата от нашия потребител.

Друг редовен потребител на сайта изпрати сигнал към АПИ за окаяното състояние на мост, който свързва кварталите „Младост“ 1 и „Дървеница“. Получихме светкавичен отговор, в който подробно са описани функциите на агенцията и тъй като района представлява урбанизирана територия, то молбата трябва да се пренасочи към общината. Ето и съдържанието на сигнала: "Мостът между "Младост" 1 и Мусагеница в пешеходната си част е в трагично състояние. Част от конструкцията около стълбовете липсва, виждат се тръби, кабели и поляната отдолу. Ламаринените капаци са ръждясали и ерозирали.Нужно е незабавна реакция, защото е въпрос на време някой преминаващ да се пребие или дори по-лошо“.

За поредното корито на река, заринато с боклуци ни алармираха от Русе. След изграждането на нов кей основната му функция е да служи за сметище, където се изхвърлят тонове пластмасови бутилки, метални кенове и всякаква друга смет. Според автора на сигнала е въпрос на време те да попаднат във водата ако своевременно не се прави редовно почистване, още повече достъпът до най-долната част на кея е безпрепятсвен.

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
дддд преди 3 години
Виждам че някой пишат как,държавата заприличала на *** и подобни епитети.Е друго си беше без магистрали,метро ,нови пътища.Всичко си беше зле,и за това никой не се оплакваше.Дойде един дето иска да остави нещо зад себе си,и тука се надпреварват да го плюят.Е за това някой път човек се чуди,защо прави добро след като ще го оплюят и заради работата на другите.
18
2
 
1
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Мостове, магистрали, метро......машалла.
17
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ай стига бе. Ерозия-корозия все тая . Уткъдя да знаят ората.
16
4
 
1
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Това,за пътища и пътни съоръжения са лъжи!!!Безочливи лъжи!!!Та аз не слушам ли,какво говори Другаря Борисов,за тия си постижения?!Та нали той казва,че НИЕ имаме,а и ТОЙ продължава да прави най добрите пътища в СВЕТА...
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли плащаме данъци на тази държава? За да ги лапкат разни бюрократи, а тоова което задължително трябва да предостави като услуги държавата, изобщо го няма.
14
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 3 години
До бааа гоМи чети повече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Цялата ни държава е заприличала на африканска - дупки, разрушени тротоари, мръсотия. Интересно къде отиват данъците ни ? Нали затова плащаме за да има прилична среда за живеене. А околната среда влияе върху човешката психика- както свикнеш да живееш така ще я караш. Мърлявщината се пренася в отношенията между хората. Изглежда никой не забелязва в какво ужасно състояние са градовете ни.
12
7
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До помняПод балканският път Бургас-София е дело на соца.Ако не се лъжа е над 50 годишен.Нещо да му има?
11
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До Маджо 7 Ааа, не се пререждай. Сега е ред на Нинова.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.
9
2
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
НА тая платформа ще ѝ трябват много сървъри, да поемат всички снимки и сигнали за лоши пътища и др.
8
3
 
7
 
! Отговори
Помня преди 3 години
Недоволните да си припомнят какво беше при соца , ако са по възрастни. Аман от любителижурналисти. Сигурно не сте живели тогава.
7
2
 
0
 
! Отговори
Маджо преди 3 години
Изберете ме за премиер и аз ще оправя всичко
6
5
 
3
 
! Отговори
Цялата преди 3 години
държава е все едно след бомбандировки - няма една здрава улица, тротоар или каквото и да било. Елате тук в Хиподрума да видите улиците - иначе цените на апартамнетите космически. Не виждам смисъл от кометар всчки виждат какво е или по - скоро не!!!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една шепа мафиоти ни крадат така както и турците не са ни крали
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата държава е *** магистралата отсечката Чирпан Стара Загора щяла де се ремонтира за толкова пари за колкото е направена смятате как крадат из.ро.ди.те
3
2
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Видими резултати.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази платформа не можеш да подадеш сигнал за нередности в малките населени места.
1
1
 
6
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
''Ламаринените капаци са ръждясали и ерозирали''-Чел съм за ерозия на почвата, но явно е преминала и по капаците!