Болницата в Попово апелира за помощ

Инфекциозното е претоварено, а има недостиг и на лекари
30 окт 2020 20:07, Ния Христова
15
Болницата в Попово апелира за помощ
Снимка: БГНЕС
Общинската болница в МБАЛ Попово е с препълнени отделения, а пациенти с COVID-19 не спират да се увеличават. От лечебното заведение искат нови 10 легла.
 
Разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията обаче се оказва проблем.
 
"Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни", каза лекуващият лекар д-р Колева пред Нова ТВ.
 
Д-р Колева обясни, че колегите й в болницата се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са дали положителни проби за вируса. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата.
 
"Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди", казва д-р Колева.
 
"Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град", обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 8надявам се да греша,защото ако не греша,лудницата ще се окаже по-нормално място от действителното
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат си министър на здравеопазването - защо не се обърнат към него? Защо търсят помощ от друго място? Публично?Срам и позор - представяте ли си да сте началник отдел и подчинените ви да търсят помощ за проблем не от вас, ами от което и да е друго място?
9
0
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Ти в болница ли си влизал или в лудница?Как от китка стигнахме до мутри? А извънземни и преследване имаше ли?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
откакто болниците станаха търговски дружества,демек вид магазини за здраве,нашето здравеопазване избълва голямо производство на болни.Вече човек не знае дали влиза да го лекуват или да го разболеят от друго.Аз влязох за операция на китка,а болницата ми прати мутри да ме ликвидират,щото съм проявил съмнение към извършената операция.Грозно и нечовешко отношение,типично мафиотско,и то от хуманна институция,която трябва да лекува.Ама не,на първо място е печалбата,да се вземат парите,и шут от аут
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бре,като излязат от карантина Боко и *** ще ви ги пратим доброволци!
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангър айде да те водим в Попово! Може да викнеш и чалгар-вирусолога и сценаристчетата му :)
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инфекциозното е претоварено, а има недостиг и на лекариТъкмо работа за мангъра :) Ама той пocepкото нещо се скри откакто го хванаха в лъжа, че влизал при болни от ковид.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая сутрин слуша Балтов,който заяви че Пирогов е пред колапс при наличието на 90 болни и 5 в интензивно отделение! Щом Флагманът на родното здравеопазване се задъхва при тая бройка,какво ли остава за всички останали болници!
3
4
 
7
 
! Отговори
Андрей преди 3 години
Мангъров в затвора!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В малките градчета болниците са жив ужас откъм и база и персонал Преди короната бяха в окаяно положение, какво остава сега За Велики Преслав бяха писали за болницата им , лекарите са на 70+ години , а сестрите на 65+Как да се изисква от тези хора да носят на гърба си борбата с епидемията
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, бе! Нали имаме сервитутки! Имаме простимейтки! Даже простовачки за всеки мол имаме! За чий са ни лекари