Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково... Ребусът на табелите на "Тракия"

Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково
7 мар 2021 14:31, Ния Христова
52
Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково... Ребусът на табелите на "Тракия"
Снимка: БГНЕС
Агенция "Пътна инфраструктура" е подготвила сериозна зрителна загадка за шофьорите по автомагистрала "Тракия", съобщава БГНЕС.
 
Заради ремонта на част от близо 40-километров участък от Стара Загора до Чирпан, който от години е набразден от пропадания и вълни, от пътната агенция са сложили временни указателни табели. Те трябва уж да насочат шофьорите по обходния маршрут, но по-скоро предизвикват обърквания и недоволство сред шофьорите.
 
Част от новите табели са оцветени в оранжев цвят, а други – в жълт. Постоянните сини и зелени табели обаче на са премахнати или временно покрити. Това от своя страна създава огромно цветово разнообразие за пътуващите и успешно ги заблуждава.
 
Размерът на указващите посоката знаци също се оказва проблем. Те са твърде малки, със ситен черен шрифт, което ги прави почти невъзможни за разчитане дори и при движение с по-ниска скорост. 
 
Ако пътуваш от София за Сливен или Ямбол, малко преди отбивката за Чирпан виждаш малка жълта стрелка с надпис "Бургас", сочеща надясно. Ако караш малко по-бързо, шансът да я забележиш и разчетеш е почти невъзможен. Веднага след това стои огромната постоянна табела, оказваща, че посоката за морския град е направо. Той обаче е на 200 километра разстояние.
 
Как един шофьор може да се ориентира дали да мине през обхода, ако пътува за някой друг от областните градове?
 
Голяма част от колите дори си позволяват да спират в аварийната лента, за да имат повече време да се ориентират в обстановката. Товна нарушение от своя страна създава предпоставка за инциденти.
 
След отбивката предстои най-хубавото – магистралата изведнъж се оказва затворена и единствената възможна посока е към Хасково по магистрала "Марица". Следващата възможност да се обърне е след точно 14 км, но пак не е обозначено с табели.
 
В случай, че успешно сте решили ребуса с посоката, ви чака невероятно пътуване през обхода Плодовитово – Чирпан, до пътния възел на село Свобода. Пътят е задръстен от огромния трафик, а асфалтът е стар и с доста дупки. По древна българска традиция маркировка по него няма. Е, на места е съвсем леко загатната. За сметка на това пък има няколко патрулки с камери за скоростта.
 
Преди няколко дни от АПИ обявиха, че заради объркани шофьори ще подменят табелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 48 поста - 45 плювачи, които не са видели табелите... При положение, че там всеки ден минават хиляди автомобили, автобуси и камиони, водачите на които нямат проблем с табелите...Стига, омръзна ми всеки ден разни недоволни и "неразбрани" да търсят за какво да плюят и да се оплакват.
47
1
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Какво искате като ние табелите за ремонти в СОФИЯ не можем да сложим на правилните места да не говорим за другите. Идваш у "Столицата" караш по околовръстното, минаваш цариградско и си пердашиш на прави и след 30м РЕМОНТ и табела пред ремонта, че ремонт. Ами да го *** не можаха ли да я сложат преди Цариградско за да може човек да мине от другаде не да виси 1 час в задръстване и ремонт на околовръстното за да стигне до Самоковско?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото се случи и с мен. Пътувайки от София за Стара Загора, за по-направо се прибрах през Димитровград! Разсъждавайки, че след като на отиване съм минал през с. Плодовитово, от там и трябва да се върна, но такава табела не видях. Виждайки малката жълта табела за Бургас, в същия момент чета на голямата табела, че разклона е за с. Оризово, което се пада на север от магистралата и затова продължих направо. Така стигнах Димитровград.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка на това пък има няколко патрулки с камери за скоростта. Това е истината. Като питаха началника на цялото КАТ, че триногите са на места, където няма никакви катастрофи, той се оправда, че това е местно решение и той не е виновен. Пълен ***.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атанас АтанасовХората са го казали точно и ясно Бай *** пътища неможе да прави демек българите сме наи некадърните хора в европа че сигурно и в света
43
2
 
24
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Такова е положението с всички пътни табели у нас. Криви, дребни, нечетливи, неразбираеми, сложени не преди, а след кръстовищата.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре,че не стигаш Стамбул.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото ми се случи на мен и след една седмица на още двама приятели. Пред теб ако има микробус или камион да видиш малката жълта табела Бургас е невъзможна. Прибирайки се за Варна ми се наложи да мина през Димитровград. И не ми е ясно как на ден по 1000/2000 объркани продължават да не слагат правелни табели това продължава вече повече от месец това е България
40
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли в историята на България е имало по некомпетентни и същевременно арогантни и надменни управници.България е в клинична смърт, но с такива некадърници няма надежда за промяна.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма маркировка, вие за знаците пишете. Минавам през прохода на републиката, прохода на републиката, прохода на републиката... Вечерта на трети март. Маркировка липсва. Има някаква на места но се напрягам да я забележа. Не нося очила. при ясно сухо време.
38
1
 
21
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Липсата на професионализъм в България е известна и очевадна.
37
0
 
15
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Ако идваш от Ловеч и искаш да тръгнеш в посока Враца, то след като не си запознат с пътната обстановка, незнайно защо влизаш в жк Сторгозия и започва голямо питане, ама къде съм аз и как мога да стигна до севезападнала България.По принцип, в плевенско е много зле с указателните табели,не защонякои ги и откраднал,а защото тях никога ги не е имало.Да минеш в плевенско си е живо наказание.
36
1
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 3 години
Нашенска мила родна картинка от 70 години до днес. Излизаш от Ловеч за Плевен, но има една табела-,,Към затвора" и се въртиш,като муха без глава.Примери мнооооого. Няма да ми стигне страницата.
35
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни пътища направиха, а и те не стават за нищо.. Пълна, ама направо ЖСЕТОКА трагедия!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ти не си научил, че България се пише с главна буква, но акъл раздаваш....
33
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На некадърния все някой му е виновен. Последните 10 дни четири пъти минах по този участък, и не съм имал проблем. Но, за неграмотни и летящи камикадзета табелите са невидими.
32
4
 
10
 
! Отговори
Прецаках се и аз преди 3 години
Мисля че ако направим прецаканите от некадърни означения партия ще вкараме някой и друг депутат. И аз ходих до Димитровград пътувайки за Бургас.
31
17
 
7
 
! Отговори
Пеню преди 3 години
Много е просто- географията на родината си трябва да поназнайвате малко. И тогава ще осъзнаете, че като тръгнете по "Марица" ще стигнете до Сливен ама през Димитровград. Всяко твърдение, че се отказвате в Хасково показва единствено, че сте ***.
30
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, то не може чекмеджетата да са пълни и знаците да са както трябва
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на околовръстното на София е подобна ситуацията. Следвал табелките, минаваш по разкопани пътища и изведнъж хоп, купчина с земна маса, обратен завои и още 20-30 км се луташ и селцата Негован и Чепинци.