Постковидна програма започва и във Варна

Общината осигурява 10 000 лв. от бюджета
8 мар 2021 23:45, Анисия Иванова
6
Постковидна програма започва и във Варна
Снимка: Pixabay

Нова програма "Комплексно постковид проследяване“ ще бъде реализирана от ДКЦ V – „Св. Екатерина“ във Варна, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. За целта е осигурено финансиране в размер на 10 000 лева от общинския бюджет, който бе приет на сесия на Общинския съвет.

По примера на столичната УМБАЛ „Александровска“ се предвижда да се проследи състоянието на пациенти, преболедували COVID-19.

Освен белите дробове, коронавирусът атакува жизненоважни органи като сърце, мозък, бъбреци. Наред с това социалната изолация и страхът съществено влияят върху психичното здраве на пациентите. Затова профилактичните прегледи ще се извършват от специалисти по пулмология, нефрология, кардиология, неврология и психиатрия.

По преценка ще бъдат възможни и допълнителни консултации и изследвания в зависимост от състоянието на пациентите. Прегледите ще са безплатни, а от тях ще могат да се възползват всички преболедували инфекцията, независимо дали с или без симптоми.

Информация за записванията по програмата ще бъде съобщена през април от дирекция "Здравеопазване“.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 1 месец
община Варна отделя 10000 левчета от бюджета!!!
ларж
3
1
 
8
 
! Отговори
Лабораторен плъх преди 1 месец
"Освен белите дробове, коронавирусът атакува жизненоважни органи като сърце, мозък, бъбреци."

Белите манти са се постарали, следващата версия ще атакува и други органи, ама то пък не останаха неваксинирани... всичко е точно, бе.
2
1
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
че КОВИД Пандемията едва сега започва, блажени са вервующите за Пост-КОВИД, след КОВИД на Земята ще има само Юдеите-на-Изтока, БогоИзбраната Раса от Чистокръвни Арийски Китайци, които с право ще заселят земите ви и ще се плодят на тях за хилядолетия напред!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Варна, където гарга не каца, шото бега у Враца.