Ще спре ли порочната практика хижи да стават частна собственост?

Институциите обмислят как да останат държавна собственост
22 юли 2021 07:42, Ния Христова
12
Ще спре ли порочната практика хижи да стават частна собственост?
Снимка: БГНЕС
Запазване на туристическите хижи като държавна собственост и свободно да се ползват от туристите. Това обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с министъра на туризма Стела Балтова и представители на Конфедерацията на Българския туристически бизнес, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Целта е да се спре порочната практика от последните години с неправомерното прехвърляне на туристически обекти на дружества, които след това ги препродават. Така хижите стават частна собственост.
 
Идеята е институциите да се обединят и да изяснят собствеността на тези обекти и туристическите хижи да останат държавна собственост.
 
"Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за изясняване собствеността на тези обекти и ако е необходимо, при съмнения за злоупотреби, документи ще бъдат предадени на прокурор", подчерта регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Росен Владимиров, областен управител от ДПС продаде на мутрите повечето хижи във Витоша!
10
14
 
1
 
! Отговори
Стопанистване преди 2 години
До Анонимен 8. Ами тогва какво се оплаквате от хижите?Щом има посещения от млади къде е проблемчето? Да върнете всичко в ръцете на държавата? Ами връщайте и Сталин,Тито, Димитров .Ще цъфнем.
9
3
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Не, разбира се!
8
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Дано спре порочната практика хижите да са ничия собственост и да стават на руини.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦенкаАми да ти кажа пълно е с млади хора по хижите, в последните години даже стана модно. В не малко хижи вече трябва и предварителна резервация,защото иначе няма места (досадно както и тълпите, но факт). Ти обаче явно не си стъпвал(а) по такива места, та не мога да разбера кво се напъваш да коментираш.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да се случи!Освен това изключително важен е и въпроса за реновирането на неподдържаните хижи оставени да се разрушават.В част от случаите това се прави и умишлено,за да бъдат взети от частници на безценица и превърнати в хотели.Списъка с тези хижи е огромен, само на прима виста мога да се сетя поне за 6-7.Държавата като собственик е длъжна да се погрижи поне да функционират(никой не търси лукс там, а ако търси е объркал мястото),защото на много места те са единствена алтернатива за подслон.
5
15
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Държавно за да може да се краде и да се точат фондове за ремонти, възтановяване и тем подобни кражбички.
4
13
 
2
 
! Отговори
Ценка преди 2 години
Офффф.....Те пък повечето млади са плъзнали по хижите....Само градска и селска дискотека плюс мобил ги интересува.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симптом на психично разстройство са душевните диарии на демократа #2.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПЪНИТЕ ЗА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ В ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОС_ТАЦИ НЯМА ДА СПРАТ НИКОГА. НАПРАВЕТЕ СИ СПРАВКА АКО МОЖЕТЕ ПО СПРАВОЧНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА КО_МУ_НИСТИТЕ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ ДОРИ ПО ЦАРСКО ВРЕМЕ ХИЖИТЕ НЕ СА БИЛИ ЧАСТНИ, А НА ТУРИСТИЧЕСКИ ДРУЖЕСТВА И СА БИЛИ ШИРОКО ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ ПЛАНИНАР.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички трябва да имаме равен достъп до хижи.