В разгара на пролетта: Сигнали за неокосена трева от цялата страна

Helpbook: Камбаните приличат на сметище, липсват кофи за боклук
20 май 2022 21:17, Анисия Иванова
25
В разгара на пролетта: Сигнали за неокосена трева от цялата страна
Снимка: Helpbook

Според чл. 22, т. 1 и т. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е забранено на гражданите да изхвърлят и смесват отпадъци от хартия и картон, пластмаси, стъкло и метали в контейнерите за битови отпадъци. Рециклируеми отпадъци се изхвърлят разделно, събрани по видове, в разположените цветни контейнери. Глобата за физически лица, които нарушават това изискване, е от 100 до 5000 лв., а за юридически лица имуществената санкция е от 700 до 20 000 лв.

От изпратен сигнал в платформата на Helpbook.info става ясно, че такива липсват във в.з. Малинова долина - Герена.

"Освен че такива няма, бяха премахнати и кофите за смет на улица "Соколна" заради незаконно поставени бетонови блокчета във вилно селище Бел Вали, които поне малко отбиваха огромните количества боклук, които се изхвърлят след местност Камбаните, която вече прилича на сметище. Молим за действие, особено имайки предвид предстоящия летен сезон, с оглед на хигиената в района", завършва сигналът.

Продължават да пристигат сигнали за неокосени тревни площи в цялата страна. Въпреки графиците на отговорните институции нещата се случват твърде бавно. Тротоар покрай поликлиника в град Кърджали е непроходим, поради прорастнали храсти, което налага пешеходците, главно ученици, да слизат на пътното платно, рискувайки да бъдат блъснати. Според нашия потребител това представлява пълна безотговорност.

В същия град, но в друг район тревата достига до човешки ръст, като нито е косено, нито е пръскано срещу кърлежи. Това е район около детска градина и училище и е пълно с деца. При зачестилите случаи на ухапване от кърлеж, трябва спешно да бъдат взети мерки.

Същото положение се наблюдава и в столичния квартал „Бели брези“, не е косено и обезпаразитявано в междублоковото пространство, спортните игрища и детските площадки повече от година.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА преди 1 месец
НЯМА ПАРИ - ПРОМЯНАТА ГИ ОКРАДЕ. А БЕЗ ПАРИ - НИКОЙ НЕ КОСИ......
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бива да пръскат и срещу комари, че положението е трагично.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас е! Никой не коси лятото, никой не чисти снега зимата. Никаква поддръжка от общините. Не пръскат против кърлежи. Пълен кошмар.
19
0
 
6
 
! Отговори
Врачанин преди 1 месец
Враца е изключение. Коси се ежедневно на всякъде. Най добрия кмет . Промени изцяло града .Ще го изберем за трети мандат.Рашков го нападна и излезе отново едно голямо нищо.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на финала столичен инспекторат не глобява почистващите фирми,защото са на еди кой си,а се занимава да глобява бабички,че продават гевреци по кьошетата на кръстовищата.Родна тучна картинка!Това столичен инспекторат трябваше да е закрито вече,ама още пари даваме за да съществува.
17
2
 
4
 
! Отговори
танер преди 1 месец
на овчия народ трева му трябва да пасе после пак да гласува за фандъкова
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
tova li sa novite sankcii kam bg narod?!
15
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Аз се изнервих на Софийската община и есента с едни ножици за храсти сам изрязах клоните в които си удрям главата в парка до който живея. Не разчитайте общината ами се хванете на работа. И не ми отговаряй че плащате данъци - много добре знаете, че няма значение
14
3
 
4
 
! Отговори
. преди 1 месец
Искахте банани и тоалетна хартия - имате ги, не може всичко да имате!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, ако бяхме 1990 година, какво ти косене. Но сме 2022 войната е в Украйна, не в България. Бас държа, че в Одеса се коси тревата.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно разчитат на тревата да оправи проблема с въздуха. Затова не косят и режат клони. Как не ги е срам. От данъците на една продажба на апартамент могат да окосят цял квартал, да изреждат клоните и да измият улиците.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фандъчката не може да стегне кметовете да си свършат работата. Само гледат къде какъв блок да се пльосне, но поддръжка на градинки и площадки не ги интересува. Това да се мият улици също го няма, пълна некадърница, града става все по грозен и мръсен.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гробаджийските кметове и техните фирмички и обществени поръчки саботират, а Гешев се прави на улав.
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ви е длъжен да коси тревата.Какви са тия глезотии? 90-те години никъде не се косеше тревата,че нямаше пари за тая работа, пък никой не недоволстваше.
8
2
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Пускам коньовете да я опасат тревата :))))
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косачките ги оборудват със слънчеви панели. Имайте търпение, че изисква време....
6
0
 
9
 
! Отговори
Телефон? преди 1 месец
Значи толкоз надебелях за 3 години заради тия ковиди и война че вече направо почвам дас е търкалям.. от кого да искам компенсация за този стрес?
5
0
 
4
 
! Отговори
Не е лесно да си пъТ преди 1 месец
Gogo, Gogoooo обратното на острото си беше и обратното на острото си остана.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не косете тревата! Кърлежите и те са хора!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косете вие на ръка, нафтата е скъпа луксозна стока.