МС реши: Разполагат военен полигон в района на нос Шабла

Ще се увеличат обемите въздушно пространство за граждански полети
12 май 2023 03:00, Анисия Иванова
81
МС реши: Разполагат военен полигон в района на нос Шабла
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие постановление за разполагане и функциониране на полигон на Българската армия в района на нос Шабла. С приемането на акта се регламентират еднозначно статута и границите на полигон Шабла и се осигурява по-ефективното му използване от съвременни зенитно-ракетни комплекси на въоръжение у нас и в държавите членки на НАТО при провеждане на мащабни учения и тренировки.

Синхронизира се националната нормативна база и се осигуряват условия за понижаване на рисковете при провеждане на тренировки и учения със съвременни образци военна техника.

След влизане в сила на Постановлението ще се увеличат обемите въздушно пространство за изпълнение на граждански полети, ще се осигури безконфликтност на дейностите, извършвани на армейските полигони с изпълнението на полети на гражданската авиация, ще се подобри гражданско- военната координация при резервиране на въздушно пространство и ще се повиши нивото на безопасност на полетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: армияШаблаМСполигон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Във всеки голвм град в България трябва по една американска база. В София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе. И няколко ядрени ракети сочещи към сърбежна и блатная.
55
0
 
6
 
! Отговори
Стрелец с прашка преди 11 месеца
Оттам до Русия можем ли да фъргаме?
54
3
 
7
 
! Отговори
Молете се или бягай преди 11 месеца
Айде стига вече спокойствие сега америкофилите насочиха дулото срещу Русия сега всички който предадохме България ще си получим заслуженото като тъпите урки 🚀 територия срещу Русия еееей много *** сме българите,, Бог не е българин вече а България не е райска градина
53
0
 
5
 
! Отговори
Ми преди 11 месеца
то и една краварска совалка се разпадна във въздуха. Та понеже беше ''свръмодерна'' технология, пустинните ле60яди хапнаха малко печено.
52
4
 
0
 
! Отговори
генерал смърт преди 11 месеца
две руски подводници още гният по дъното на около екипажа одавна е нахранил рибите щели да бъдат мишена на блатната ***,,,де,,ра,,ция и руснаците ЩЕ СА ни МИШЕНА тогава имаме си руска капитулация ще добавим и втора
51
1
 
1
 
! Отговори
генерал смърт преди 11 месеца
4е то Шабла си е полигон за срелби още от ЦАРСКО а после се разрасна до основен огневи полигон на ПВО и ФЛОТА поделения1та си седят активниса и дори сърбите идваха да стрелят понеже нямат такъв ... тук просто са оформили някакво юриди4еско определение
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Зозо Полигонът реално ще е натовски, само че пиратките които евентуално ще позиционират, било то ,,патриотчета,, или ,,томахавчици,, ще ги платим ние! И то като верни съюзници сигурно на цена доста по-голяма от реалната. А това че тази красива част от България ще е мишена в ЦКП на руските РВСН е отделен въпрос! Когато човек е глупав, то е за дълго!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До баба мара - нас с теб никой не ни пита бабо... :(
48
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
никакви полигони българия и черно море зона на мира и дружбата не ни набутваитезорлем в мелето аз ръка срещу съседи не вдигам
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
край с джулай морнинг
46
2
 
12
 
! Отговори
Бозо преди 11 месеца
До Зозо ... Леопардите газели ..... бахахаха. Това Сорос ли ти го каза ? Леопардите още нищо не газят, щото автопилот за тях няма измислен а укрите са толкова тъъъъпи че са им нужни поне половин година докато научат немски да разчитат надписите по уредите и да минат поне първоначален курс как да влизат в танка и да откриват къде да седнат вътре .... Леопардте за сега газят мишки в украйнските складове ..... Мечтател.
45
14
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е ГРОБ... преди 11 месеца
...За РУСКИТЕ МЕРАЦИ! ТУК НЕ Е РАВНА УКРАЙНА--- НАТО ШЕ ГИ БИЕ ОТВСЕКЪДЕ..хахахааааа.....
44
0
 
3
 
! Отговори
Точно така.... преди 11 месеца
..." за руските мераци"...хаха още от времето на руско-турската война!
43
10
 
6
 
! Отговори
R.A.T.M преди 11 месеца
Смешници, защо ми се струва, че Полша, Румъния използват натовско ПВО, а ние съветско. Иначе сме неолиберали, а енергетиката и армията съветски. Нашите приятели от НАТО няма ли едно рамо да дадат нали сме бедняците в Европа.
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Затова дойде Бил Клинтън, ще сложим ядрено оръжие срещу Крим
41
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
До Родолюбец ......... гъзолюбец, Леопардите газят руски животни в Бахмут :)))))))))))
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То там има паметник на руски генерал, пак ще повтаряме историята, руснаците са си виновни, ама исторически цикли, така работи животът явно
39
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МС реши: Разполагат военен полигон в района на нос Шабла" - разбирай "НАТО реши...."
38
12
 
8
 
! Отговори
Georgiev преди 11 месеца
Русоробите отворили на единия таб и пишат коментари против ЕС, на втория таб търсят евтини нощувки в Гърция, лято 2023.
37
11
 
8
 
! Отговори
Василий преди 11 месеца
Долно племе е вулгарското-да помогнем да го няма.