България се отказва от ол инклузива?

Много хотелиери се насочват към други варианти
21 сеп 2023 22:02, Росен Стойчев
36
България се отказва от ол инклузива?
Снимка: БГНЕС

Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица.

Още по темата


В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той.

Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи, смята Косев.

"Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР.

Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: хотелипромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 7 месеца
Само пари им давайте !
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
то па един ол инклузив имаше в БГ ...
26
1
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 7 месеца
Не се отказвайте,храните ще поевтинеят. На зърнарите им дадоха още 60 млн към другите субсидии от милиарди на световните борси храните са двойно надолу за година. Само дано от бранша не ни обяснят,че няма как да стане щото еди какео си. А вие междувременно може да сложите такса покривка,че сезона е слаб да го избиете.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ол инклузив при правилно управление е много добър бизнес модел защото минимизира загубите тъй като всички услуги са калкулирани в цената на пакета без значение дали клиентите ще ги ползват или не. Ако някой хотелиер губи от този модел това значи че не си е направил сметката правилно. В случая нашите хотелиери са регистрирали загуби защото не калкулирали правилно в цената на пакетите бъдещото поскъпване на хранителните продукти.
24
5
 
5
 
! Отговори
ЧУДНО преди 7 месеца
Като не харесваме ол инклузива, що го ползваме.....виж да си руснак е друго....ядат здраво, напиват се до безпатност, обират всичко от масата и в "мешката"......да не се прецакат
23
2
 
3
 
! Отговори
Ол инклузив преди 7 месеца
На който не му харесва да не го ползва....никой не ни кара на сила....с лютеница и кренвирши, чесън и самун леб и да си готви.....у хотела, в караваната или в палатката......възможности бая
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
единственото решение връщането *** руските туристи, до тогава ще си играете на оцеляващ туризъм.... и на ценности, заради ценности ще изгоним лукоил както изгонихме грейт лоу....
21
0
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 7 месеца
Някой всенародно неизвестен, бил казал еди си какво и оттам вадите заглавие:"България се отказва от ол инклузива"....срам за журналистиката
20
2
 
11
 
! Отговори
Американ преди 7 месеца
До Me: $500 за нощувка в Бг? Че кой луд ще отиде там да ги даде?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За незнаещите писатели All inclusive се превежда Всичко включено.
18
3
 
5
 
! Отговори
Me преди 7 месеца
От евтин ол инклузив няма по-зле! Много *** за ядене или пиене за които и пари да ми дават, няма да ги помириша. Виж в някой 5* хотел вече е друга бира, но за там 99% от нас не могат и да си мечтаят. С нощувки от $500 нагоре и тн.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно,хотелите бяха пълни с украинци ,които поркаха от сутрин до вечер,и на излизани от ресторанта крадяха храна защото им се полагало било олинклузив ,гадовете били платили ,алкохолици
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази статия е от типа "Българино, трябва да мразиш България". Който каже колко е зле у нас и е поощряван с плюсове. Който каже, че е по-добре у нас, е порицаван с минуси. Извод - каквато статията, такива и четящите.
15
10
 
11
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Епа кат няма ол инклузив ние ще си го правим. Гледам на златните тази година супермаркет Била, ами купувам си леб, лютеница салам и Бира и си правя трапеза край басейна на хотела. Какво, ще посмеят ли да ме изгонят а?
14
0
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 7 месеца
Само не разбрах какъв е сезона тази година на морето - успешен, пропаднал или средно добре. Всяка статия за тези хотелиери изказва различно мнение. Това да не ви е тото? Тука има тука нема.... нещо статистика няма ли? Омръзна ми само да се оплакват... как пък един за 30 г не излезе и не каза - е по-хубав от тоя сезон не съм виждал?
13
5
 
22
 
! Отговори
Ahahah преди 7 месеца
Не пичуе, туристите се отказват от ол инклузива в БГ, щото предлагате само бълвочи и претоплени манджи!!И хем са си платили уж и за ядене, пък ходят да си плащат по съседните ресторанти! Няма по нагла пасмина от чурбаджиите в БГ туристическия бранш!Ем за нищо не стават, ем все някой друг им е виновен и помощи искат!
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да се откажат от туризма направо! Пълни трагици ;))) продавМ хотел за - 100000 хахахаххахахах
11
5
 
25
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
То и по ресторантите десертите са нищо, бисквитена торта, чийзкейк или цедено мляко. Човек и да иска да си даде парите, то няма за какво. Менютата са еднотипни, или скара или замразени риби, и меса. Единственото прясно нещо са тиквичките, но и те омръзват. Последният път си поръчах пърленка и 100 грама сирене, то да се чудиш кое не е замразено, пърленката и тя беше от замразените. Шопската салата като дойде с едни презрели краставици и домати със зелени кори, Абе и по ресторанти не ми се ходи...
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че аз още преди 7-8 години видя ли ол-инклузив и не ходя там, няма значение дали е България или не.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 9 И кво? Не си изяде пържолата? Гладен посрещна Новата година?