Бизнесът настоява за промяна по плана за справедлив преход

Това обяви Васил Велев
2 окт 2023 10:08, Росен Стойчев
16
Бизнесът настоява за промяна по плана за справедлив преход
Снимка: БГНЕС

"Важно е да има диалог, в резултат на който да се стигне до добри решения. Ние също потърсихме среща в МС, тъй като наши членове изразиха несъгласие и притеснение относно този индикативен списък на компаниите, които биха били финансирани от Плана за справедлив преход. Такава среща ще има с премиера и министъра още утре следобед. Ние настояваме този процес за представяне на предложения от предприятията да бъде рестартиран, подновен и съответно списъкът допълнен и обогатен, така че да имаме много по-богат избор, честна, състезателна процедура, в която да не се предопределя кой би участвал на база на разписани условия и индикативни списъци. Ако това е една от ползите от този протест, очевидно си е струвало затрудненията". Това обяви пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев

Бюджетът и данъчните закони трябва да бъдат обсъдени в Тристранния съвет, напомни Васил Велев. Той очаква да има и неформално обсъждане и взимане предвид на техните становища.

Още по темата
"Имаме една добра данъчна система. Социална политика не се прави с данъчни закони, а се прави със събрани данъци. Данъчната система трябва да е проста и ефективна. Липсата на фундаментални промени в предлаганите текстове е голям плюс", изказа мнението си председателят на АИКБ. По думите му има някои подобрения, но и редица утежнения и административни тежести. Според него има двойственост в подхода.

Велев напомни, че намаленото ДДС за ресторантьорите беше въведено временно по време на ковид кризата, а това време вече изтича. Сега браншът се справя добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: решениеВасил Велев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Урсулю : преди 6 месеца
Бухахахахахаха справедлив преход Уахахахахахаха!
10
0
 
6
 
! Отговори
Народът преди 6 месеца
иска разплата с доносниците на държавна сигурност като теб!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айдееее и тия с бентлитата изпълзяха от дупките си!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен има решение на ЕС, че въглищната енергия е зелена енергетика в преход ------------- ти да не си синдикалист ве :))) Кюмюра бил зелена енергия :))))
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво общо има Русия с предоговаряне на Плана за несправедлив преход. Колкото и да не съм вярвал, че ще го кажа Плана на Т.Дончев бе много по-добър - отделено бе значително място за инфраструктурни проекти и саниране. Уви Петков, който е от зеленото лоби пренаписа Плана. За никоя друга държава не се иска такова голямо намаление на емисии каквото предлага той.
6
6
 
10
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
Пеевски и Борисов искат още 100 години фалшива демокраци и фалшиви избори. Русия ще се разпадне но ние ще станем нейния последен съюзник заедно със Северна Корея.
5
0
 
19
 
! Отговори
Пена преди 6 месеца
В България бизнес отдавна няма. Той мигрира на Запад преди 20 години.
4
0
 
18
 
! Отговори
Джо преди 6 месеца
Този комунист Велев ли е бизнеса? Той не може да управлява будка за хот-дог с 2 души персонал.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На тоя дърт ***,да бъде ясно .Народа е суверен,народа решава .не бизнеса
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има решение на Народното събрание Правителството да предоговоря Плана в частта енергетика - неизпълнено.има решение на ЕС, че въглищната енергия е зелена енергетика в преход - това не се използва.Правителството се сформира през юни. три месеца и половина криха какво ще стане и го тупнаха Плана на синдикатите в дванадесет без пет (25 септ. за 26 септ.) с думите "няма време"
1
6
 
19
 
! Отговори
Към протеста преди 6 месеца
Спирай те да работите и тока да видим тия мошеници на свещи да работят