Трима обвинени за иманярство в "Рациария"

Когато полицаите ги забелязали, младежите избягали
18 май 2016 14:30,
1
Трима обвинени за иманярство в "Рациария"
Снимка: Архив Булфото

Видинската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу трима младежи за незаконни изкопни работи в Античния град "Рациария".

Младежите са обвинени в това, че на 11 декември 2015 г. са извършвали незаконни разкопки в местността "Тополките" в охранителната зона на Античния град.

Тримата са избягали, след като забелязали полицаи, като са оставали якетата, мобилните телефони, както и лек автомобил, управляван от единия от тях.

По-късно са установени извършителите - Борислав А., на 26 години от село Арчар, осъждан през 2009 година за подобно престъпление, Димитър Д., на 19 години, и непълнолетният Кирил Г., на 16 години.

Предстои насрочване на първото заседание по делото от Окръжен съд - Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здрасти! Иманярството е основният поминък в Арчар, видях го с очите си преди няколко години, след като се добирахме до там по най-лошия междуселски път от Димово. Всред руините на антична Рациария шаваха и копаеха посред бял ден някакви призраци, плътеници, с кирки и самоделни металотърсачи. И никой не ги гонеше! За мен властите нехаят, всъщност са в някакво съдружие с иманярите.