Нови факти: Служители на Миню Стайков със 7 млн. европари!

И службата ОЛАФ подхваща случая със задържания бизнесмен
18 сеп 2018 18:10, Василия Пейчева
16
Нови факти: Служители на Миню Стайков със 7 млн. европари!
Снимка: Архив, БТА

Специализираната прокуратура е информирала Службата за разследване на измами с евросредства, след като е установила, че 9 младежи, свързани с Миню Стайков, са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона лева средства по европейски програми. Това съобщи прокурор Димитър Петров в Апелативния спецсъд.

Още по темата

Там се решава дали бизнесменът, неговият шурей Белун Хазърбашанов и Иван Димитров, който е син на кмета на Карнобат, да излязат на свобода. Тримата са обвинени в участие в престъпна група за държане на акцизни стоки, пране на пари и данъчни престъпления.

Случаят с децата на служители на Миню Стайков във фирмата "Сис Индъстрис" бе разкрит днес и бяха представени доказателства, пише "24 часа".

Прокурор Петров представи 9 на брой обратни писма, в които младежите са записали, че действителният притежател на всички права, които ще придобият, ще бъде Миню Стайков.

Те са регистрирали еднолични дружества и така са кандидатствали по програмата "Млад фермер". Всички са на възраст до 28 години и са деца на служители на Стайков, заемали различни нива във фирмата.

Фирмите са регистрирани през миналата и тази година, като са имали различен предмет на дейност.

Според защитата на Стайков обратните писма не са забранени от закона и нямат никаква правна стойност. Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков отбеляза, че членовете на тази група са изключително разнородни като социален статус хора. Стайков е бизнесмен, известен в цялата страна. Друг член обаче е шофьорът Манчо Колев. Има и член на групата общ работник - Цветан Колев. Четвъртият е пък Алекси Трифонов, за който изобщо пък не се знае какъв му е социалният статус.

"Защо му е на Стайков да се обгражда с хора от различен статус", попита Таков. Той обърна внимание и че ремаркето, което е регистрирано на името на тъщата на Стайков и открито във фабриката за нелегални цигари, е било без гуми и спряно от движение.

Разплитането на случая започва именно от фабриката за нелегални цигари в Карнобат, която антимафиоти атакуваха на 18 юли т.г. Днес на делото стана ясно, че тя е била наблюдавана от ДАНС и ГДБОП. Фабриката се е помещавала в сгради, собственост на сина на кмета на Карнобат - Иван Димитров.

Неговата адвокатка Ина Лучева пък попита защо досега не е бил намерен и разпитан наемателят на помещението - Емил Емилов. Тя обърна внимание, че още на 18 юли Димитров е бил задържан за един ден и след това е бил освободен. За месец и половина той нито се е укривал, нито се е опитвал да повлиява на свидетели.

На 18 юли, освен Димитров, са били задържани и Манчо, и Цветан. Те също са освободени след 24 часа.

След пледоариите на адвокатите тримата обвиняеми - Миню Стайков, Иван Димитров и Белун Хазърбашанов поискаха по-лека мярка.

"Искам дебело да подчертая, че се занимавам със земеделие и преработка на земеделски продукти. Не съм се занимавал дори с обществени поръчки, защото съм знаел, че е опасно", обясни в своя защита Миню Стайков.

Съдът ще обяви решението си в 19 часа.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандита си е бандит . Що сега не се снима с агент Гоце.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европари за червени олигарси.Аз искам само 10 000 лева за да ми тръгне стопанството,но...програми нямало,а в нета казват,че има???
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖТЕ КОЛКО КОМЕНТАРА ИМА ТУК- МИСЛЕЩИТЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ КОЙ КУПУВА ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ И КОИ СА ЕДРИТЕ СПОНСОРИ НА БСП. ГЕРБ РАЗБУТАХА ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ СПОНСОРИ И ТЕ СИ КУПИХА ПРОТЕСТИРАЩИ, А ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ ГДЕ Е КОРУПЦИЯТА - ТИА СА ВЛАЧИЛИ ОТ ВСЯКЪДЕ.
11
0
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Бе кво стана с Алексей Петров убиха ли го или Чоека е жив и здрав и се радва на внуци
10
2
 
11
 
! Отговори
т преди 2 години
колко от тия пари са в БСП?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мушенгия отвсякъде е влачил пари, *** ненаситният ..... Какво ще занесеш след себе си бе наглец,като те гледам около 70 килограма леш за ония белите Гадинки.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това е добър радотодател, да ти реди 7 милионки! А дано на всички .............:))))))
7
0
 
21
 
! Отговори
m преди 2 години
10 години добре ще му дойдат.
6
0
 
27
 
! Отговори
бай х преди 2 години
случайни фирми не печелят обществени поръчки .. корупцията е до най високо ниво
5
5
 
23
 
! Отговори
истина е преди 2 години
А СВЪРЗАНИТЕ С ТИКВУНЯ СА ПОЛУЧИЛИ МИЛИАРДИ !
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с ония, които си изгориха документите край радомирското село, какво стана?
3
9
 
6
 
! Отговори
fake news преди 2 години
ти си спамвай КОЙ докато пукнеш. много сте смешни. и какво смяташ че постигаш с това? проста нация.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ни интересува нас това, абе стика с тия крими хроники.
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой раздава Европарите, КОЙ?