Здравният министър със заповед, кои мерки се променят от утре?

Вижте практическите обучения, които може да са присъствени
Обновена: 15 яну 2021 14:28 | 15 яну 2021 14:28, Веселина Йорданова
31
Здравният министър със заповед, кои мерки се променят от утре?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От утре се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната.

Възстановява се плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър се разрешава присъственото провеждане на следните дейности в училищното образование:

- приравнителни изпити при преместване на ученик;
- изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална или дистанционна форма на обучение;
- изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение;
- държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика;
- индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда;
- индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище;
- областни и общински кръгове на олимпиади и състезания, когато не могат да се организират онлайн.

Всички дейности трябва да се провеждат при възможност индивидуално и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Задължително е носенето на маска за лице, спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и недопускането на лица с прояви на остри респираторни болести.

Разрешава се присъственото провеждане на следните дейности във висши учебни заведения:

- практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти;
- семестриални изпити, които включват практическа част и не могат да се проведат в електронна среда;
- държавни изпити и защити на дипломни работи.

В случаите, в които тези дейности се провеждат на територията на висшето училище, ректорът създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Разрешено е и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ, съгласно изискванията на Наредба №24.


 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Един метър - става 90 см. Един килограм - 950 гр. Земното ускорение от 9,8 м/с - от утре става 8,9 м/с ...
28
4
 
6
 
! Отговори
Bp преди 1 месец
От 04.04.2021 се въвеждат постоянни мерки срещу Герб корида. Това е сигурна и бавна смърт за населението и то трябва да го изхвърли на ***. Боклукът ще бъде изхвърлен с маски, защото е смъртоносен.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До №23 "Не съм нито", Не те знам какъв си , но определено си лъж ец провокатор.
Когато ми обясниш какво значи търговско дружество и здравно осигуряване, то тогава се прави на отворен гъ З!
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В парламентарната зала може, в залата на университета не може.
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТО за вас , НЯМА УГОДИЯ ....май сте свикнали ,ДА мрънкате и да ОБВИНЯВАТЕ другите ,ЗА вашите неуспехи в живота . Не разбрах само оня с кредита за връщане , защо РЕВЕ ,че са затворени заведенията и жена му не може да работи..... Нали правителството ИМ ПЛАЩА заплатите като са затворени ....или тя заработва нещо друго....
24
11
 
11
 
! Отговори
КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ преди 1 месец
МНОГО КО#М#У#Н#ИСТ#ИЧ#ЕСК#И ТРОЛОВЕ ИМА ТУК. ЗЛОБНИ , КАКТО ВИНАГИ , ПЛЮЕЩИ ВСИЧКО , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ , ДОБРО ЛИ Е ......ТЕ ТАКА СА СИ СВИКНАЛИ !!!
23
13
 
18
 
! Отговори
Не съм нито анти преди 1 месец
ваксър,нито антимаскър!До Коледа,когато от най-обикновенна настинка се стигна до двустранна бронхопневмония с активно болнично лечение и сега последващо домашно такова!За една седмица престой в болницата,не само,че ходиш с маска,ами и спиш с нея!Над нас беше Ковид отделението,а под нас моргата!Който,както иска така да го разбира и прави,в крайна сметка всеки е сам отговорен за живота и здраветоси!Но не нападайте или хулете лекарите,защото, като до тях опрете,чак тогава ще разберете!!!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Възстановява се плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове, съобщиха от Министерството на здравеопазването."
$
Това е на теория, а на практика всички отделения са закрити и превърнати в Ковид отделения. Къде ще ги приемат и оперират, като ги няма отделенията?
21
5
 
8
 
! Отговори
Скачат: преди 1 месец
Вие за един sopol ли ще ни правите проблеми... Ама то да беше само това. Имат си децата всички "екстри" - кашлица, храчки, лиги и какво ли още не. Обаче, според родителте, това си е в реда на нещата и няма никой да се зарази от нищо. Пък и ковид нямало...
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Всички дейности трябва да се провеждат при възможност индивидуално и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Задължително е носенето на маска за лице, спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и недопускането на лица с прояви на остри респираторни болести."
Ама за най-малките и тези до 4 клас това не важи, щото там нито се спазват мерки, нито маски може, нито дистанция. За друго да не говорим - ако кажеш, че детето има хрема, родителите скачат - вие за един сoпол ли...!
19
6
 
23
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 1 месец
Здравният министър започна като Бойко Борисов само да издава заповеди, да нарежда, разпорежда, забранява и глобява. Те, ако ставаха така нещата, управляваната от Ангелов Александровска болнища щеше да е цъфнала и вързала. А тя е с огромни дългови или задължуения, ако предпочитате тази хубава българска дума.
18
8
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Да ги пуска, ние се готвим за третата вълна.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ботокса трябва да го препарираме с неговите глупости, а и кой какво нарежда и прави изобщо като само един нарежда и разпорежда а всички козируват...
16
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой вече не ти спазва измекярските заповеди бе, пластмаско!
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 4 април се въвеждат постоянни и вечни мерки срещу вируса Керб
14
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Сърбия официално обявиха че обмислят изцяло премахване на всички, или почти всички мерки и край на извънредното положение или както там му викат.
13
11
 
35
 
! Отговори
Батко преди 1 месец
Поредната половинчата заповед на един некадърник станал министър със съмнителни качества и ботоксова кукла със гейски наклонности, този *** и компанията му трябва да бъдат пометени от народа и съдени и дълги години в затвора! Трябва да разберат, че именно народът им е работодател и са уволнени!
12
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жена ми стои без работа, докато банката ни диша във вратът. Чудим се как да отцеляваме с една заплата щот нали ресторантите са развъдник на бацили, обаче в същото време в Джъмбо или хипермаркетите са като кошери, там разбираш ли е много стерилно. Час пик в автобусите гъ3 връз Гъ3.За едни може за други не.. Мижи да те лажим. Трябва да има изкупителни жертви та да кажат онези видите ли взели сме мерки, а колко са адекватни не е от значение. Ама нищо, ще дойде Видовден.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9

Тези, които си изкарват парите с интелектуален, а не физически труд имат нужда тренировки. Друг е въпроса, че има много други занимания, които без проблем могат да заменят фитнеса (плуване, лостове, походи, колоездене и т.н.).
10
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** си гризат ноктите от яд , кото ГЛЕДАТ как успешно се справя ПРАВИТЕЛСТВОТО със ВИРУСА.....кото знаят , ЧЕ са гола вода , като своя АЙЛЯКЧИЯ - ФИГУРАНТ.....да плюят НИЩО друго не могат да правят......