Ла Рамбла – улицата с най-много живи статуи

Това е една от улиците с най-много мимове в света
27 юни 2014 08:27, Мария Дуковска
5
Ла Рамбла – улицата с най-много живи статуи
Снимка: amusingplanet.com

„Ла Рамбла“ (La Rambla) е улица в централната част на Барселона и по-точно в готическата му част, която е известна с многобройните си туристи, множеството си заведения и... десетките си мимове.

Тя свързва площад „Каталуния“, тръгвайки от центъра и стига до статуята на Христофор Колумб в „Порт Вел“ (пристанището на града).

Живите „статуи“ на тази улица са всъщност вид улично изкуство, което тук е на много високо ниво. Те са мимове, които имат наистина знаково присъствие на „Ла Рамбла“.

Улицата е дълга приблизително 1,3 км., а по време на туристическия сезон е наистина доста пренаселена.

Разхождайки се по нея, вие ще срещнете многобройните мимове, представящи се за „човешки статуи“. Тези улични артисти разполагат с огромно въображение – те се дегизират от известни личности до митологични същества и въображаеми герои.

Ако имате път към Барселона и „Ла Рамбла“, вземете си монети, които да можете да дадете на мимовете и те ще ви направят истинско представление. Само бъдете внимателни за вашите вещи, тъй като улицата е известна и с джебчиите си.

Вижте снимки на мимовете в Барселона в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с най-много джепчии.Когато минаваш през нея или пазариш верочтноста да бъдеш обран е 1000процента.Така че пазете си чантите и джобовете.Казвам Ви го от собствен опит.
3
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 9 години
Ла Рамбла не е кой знае какво, но пък Барселона като цяло е един от най-хубавите градове в света. Пожелавам на всички четящи да го посетят.
2
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Улицата е доста натоварена от народ , но нищо особено няма в нея .Виж произведенията на Гауди си заслужават "УАУ" особено "Саграда Фамилия " .
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен пък ми харесва. даже много ми харесва