Сипи, ако няма... донеси! Кръчмарски далавери за студенти

Най-търсени: Банско, Боровец и Пампорово. Три дни – 200 лева
5 ное 2018 16:00,
16
Сипи, ако няма... донеси! Кръчмарски далавери за студенти
Снимка: flickr

Тройна ще е далаверата на кръчмари и хотелиери за идващия 8 декември. Празникът се пада в събота и студентите правят резервации още от четвъртък.

Надпреварата за резервации започва още от началото на учебната година през октомври, когато студенти сформират групи и търсят оферти. В края на месеца повечето заведения, хотели и курорти вече са с изготвени предложения за учащите.

За близо 20 дена повече от половината биват заети и някои остават без място за празнуване, коментират пред "Монитор" туроператори.

Минусът при изготвените оферти: празничните вечери, продължават до не по-късно от полунощ, защото се организират в ресторанта на хотела, а персоналът трябва да подготви закуската. И пийналите студенти търсят други заведения.

Кувертите за механи с оркестър и DJ стигат до макс 30 лв. на човек по курортите, а купонът продължава до сутринта. В куверта влиза салата, студено предястие, месен деликатес, както и напитка по избор (безалкохолно, водка или ракия, вода). Към поръчката може да се добавят топли предястия и сладки десерти.

Най-търсени, казват от турагенциите, остават Банско, Боровец и Пампорово, тъй като предлагат най-много и изгодни оферти. По-малко търсени са СПА дестинациите, въпреки че услугите им са включени в крайната цена. В чужбина например за тях искат допълнително средно по 15 евро на ден.

Големите групи за 8 декември имат предимство, за по-малко от 10 души компания агенциите вече не предлагат оферти. Общата сума, която ще бъде хвърлена за 3 дена, трудно излиза под 250 лв.

Ако студентът реши да празнува по курортите, то 3 нощувки биха му стрували близо 160 лева и то само в случай, че са настанени по двама в стая. За тройна стая цената пада с до 10 лева.

В повечето оферти към цената са включени закуски и празнична вечеря, а на места две вечери. От турагенциите съветват да се изпращат мейли със запитване, тъй като по сайтовете не могат да се видят всички оферти.

Някои агенции предлагат и организиран транспорт с луксозен автобус, който е с 2 лв. Повече. Иначе двупосочният билет от София до Банско струва 32 лв. Със собствен автомобил пък ще трябва да приготвим отделно и пари за паркинг, които не е включен в офертите. В Боровец например паркингите са общо 10, но едва един от тях е безплатен.

Най-евтино излиза в Пампорово, но само ако в стаи за двама спят трима. Цената за 2 нощувки стига до максимум 95 лева, а в нея е включен полупансион за целия престой. Единственият недостатък е, че офертите за курорта са малко и бързо се изчерпват именно заради ниските цени.

Празникът на Черноморието излиза по-скъп. В Слънчев бряг нощувката е минимум 100 лв. Към цената са включени закуска, вечеря и специално участие на поп фолк изпълнителка. Цената ще се надуе обаче от разходите за транспорт. Двупосочният билет от София до Слънчев бряг струва близо 60 лв., а най-евтината оферта е за 40 лв., което отново е по-скъпо в сравнение с билетите до зимните курорти.

На места се намират и далеч по-изгодни оферти за Черноморието - по 70 лева на човек. Те също са със закуска, празнична вечеря, както и парти с DJ в нощен клуб, където входът и една безалкохолна напитка са безплатни. Някои хотели предлагат и до 10% отстъпка при ранна резервация, направена до средата на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните умиращи от глад студенти имат по 200лв за три дни, но по 10лв повече за данък на колата си нямат.
14
0
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
В Студентски град, само улиците са тесни.
13
1
 
3
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Овцевъдите Софиянци бяха пионери в развиването на корупцията в висшите училища от провинцията не смееха все още. Пияни софиянци чийто родители или дядовци имаха коптори в покрайнините на София обещаваха цели животни за подкуп. Признавам някои от тях бяха с доста прогресивно (тогава не беше *** дума) мислене, страстно четяха Кастанеда докато ходеха по партита след като свършеха гореспоменатата работа.Същите хора сигурно пишат редовно по сайтовете срещу селяните които са залели София.
12
0
 
3
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Бре бре че вий наистина сте назаде.. в днешно време младежите шмъркат И пият като се почне от механото в Хасково и Кърджали та до катакомбите на студентски град, очаквам скоро да хванат професори с подкуп във формата на амфети, кокаин. Досега беше алкохол, през 90те кокошки, телета овце, буркани...
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ги тези такси по 200 лв аз съм завършил преди 15г. Държавна поръчка и таксата беше 180 лв
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UCEBNATA TAKSA ZA EDIN SEMESTAR DA STANE TRI HILYADI ZA ALKOHOLIZITE STUDENTI.PIAT,PUSHAT VSICKI STUDENTI SA MRAKAT NA NAZIATA.ALKOHOLIZI I MOSHENNIZI.
9
2
 
0
 
! Отговори
Дон Тефлон преди 5 години
Let us drink with the dead and delinquentLet us bring in the women and bring in the wineLet us drink with the women of crimsonLet us raise our glasses and remember the timesWhen women loved women and men ravished menLet our bottomless glasses be emptied againLet us drink with the fire that quenches our thirstLet us drink to each other and ravish the earthRemember depravity I give you the sunRemember debauchery and the orgies of RomeRemember depravity I give you the sun
8
2
 
0
 
! Отговори
Дон Тефлон преди 5 години
Хаха хахаха хахахах демонично-сатанинска оргия като за последно, както си му е реда, все още се котира това как е празник и традиция и всичко е според коловоза, но всяка година нови дъна се пробиват аз знам че това няма край за това се къпя под звуците на оргията докато градусите се вдигат всеки ден до пентаграмната кулминация на студентския оргазъм
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е сикишa да става, празник всеки ден.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно доста са богати защото 200 лева е таксата за 1 семестър.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 Смисъла на самия празник е да се напиеш и направиш на мармалад! И никой не може да го оспори!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя празник се обърна на оргия. Някога са го празнували в църквите и в манастирите.
3
2
 
18
 
! Отговори
готин празник преди 5 години
Естествено, че е важно купон да става. То има ли друг смисъл този празник? За мен поне би било изненада. Когато бяхме студенти не сме се събирали да четем стихове на Байрон на по чай с бисквитки. Само умната по пътищата! Пътувайте организирано, най-добре с автобус за целта и не карайте пили/напушени, че всеки 8ми декември има курбан
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година по това време четем статии за това къде и за колко пари ще се напият студентите. А за смисъла на самия празник няма нито дума. Та се чудя има ли наистина някакъв празник или важното е купон да става, пък другото няма значение.
1
4
 
19
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Ха,ха.ЗАЩО ИМ СА НА СТУДЕНТИТЕ ЛЕГЛА,СЛЕД КАТО НА ТОЗИ ПРАЗНИК СПЯТ ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ