Откровено от Тръмп: САЩ може да удари Иран, залогът - ядреното оръжие!

Изключи обаче други възможни причини, за да използва военна сила
Обновена: 19 юни 2019 12:23 | 18 юни 2019 19:42, Камелия Цветанова
188
Откровено от Тръмп: САЩ може да удари Иран, залогът - ядреното оръжие!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заявява в интервю, че би обмислил използването на военна сила срещу Иран, за да му попречи да се сдобие с ядрено оръжие, но оставя отворен въпроса дали това се отнася и за защита на доставките на петрол, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата
За разлика от някои републиканци в Конгреса, които настояват за военен отговор, пред списание "Тайм" президентът казва, че нападенията срещу двата танкера в Оманския залив са "много дребни" инциденти засега.

На въпрос дали би обмислил военни действия срещу Иран, за да му попречи да придобие ядрено оръжие или за да гарантира свободен трафик на петрола през Персийския залив Тръмп отговаря: "Със сигурност бих отишъл заради ядрените оръжия, а другото бих оставил под въпрос".

Той пояснява, че от гледна точка на петролни доставки Оманският залив няма такова стратегическо значение за САЩ, каквото има за Китай или Япония. Той посочва, че през последните две и половина години САЩ са постигнали "голям напредък в областта на енергетиката" и постепенно се превръщат в износител на петрол.

САЩ обвиняват Иран за нападенията срещу норвежки и японски танкер, като се позовават на поредица снимки, които показват как матроси от катер на иранската Революционна гвардия отстраняват неизбухнала магнитна мина от корпуса на японския кораб, нападнат на 13 юни. Иран отрича обвиненията.

В интервюто Тръмп посочва, че е съгласен със заключенията на американското разузнаване, че Иран е извършил нападенията срещу танкерите, но добавя, че откакто той е президент, Техеран е по-малко враждебен към Вашингтон.

"Ако погледнете реториката сега в сравнение с дните, когато те подписваха споразумението (ядрената сделка с Иран от 2015 г.), тогава винаги имаше "Смърт за Америка, смърт за Америка, ще унищожим Америка, ще убием Америка!" Сега вече не чувам това толкова често", казва Тръмп пред "Тайм" и добавя, че не очаква да го чува.
 


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
"Президентът на САЩ Доналд Тръмп заявява в интервю, че би обмислил използването на военна сила срещу Иран..."
=====================

Разбира се. Стига да му наредят от Синагогата на Сатаната и ще забърка поредната НЕамериканска, еврейска война. Защото в Синагогата на Сатаната са вечно гладни за кръв и злато! Богъ Съ Нами!
153
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 9 месеца
До Анонимен

ТРЪМПЧО ПИЕ УЙСКИ...ХИИИ
152
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 9 месеца
ТРЪМП НЯМА ДА РИСКУВА ВОЙНА С ИРАН...ТОВА НЕ Е НИТО ЛИБИЯ,НИТО Е АФГАНИСТАН,ИРАК И Т.Н.САЩ НЕ РИСКУВАТ АКО СЕ СЪМНЯВАТ ДАЖЕ МАЛКО ЧЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ...АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ СА УВЕДОМИЛИ ТРЪМЧО,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОКУПИРА ИРАН....САМО ЕДНИ ЗАПЛАХИ,НО ЗНАЕМ КАК КИМ ЧЕН УН РЕАГИРА НА ЗАКАНИТЕ НА ТРЪМП И САЩ ПОДВИХА ОПАШКАТА СИ....
151
0
 
6
 
! Отговори
неразбрал преди 9 месеца
Краварите защо си мислят ,че само те могат да определят кой да има ядрено оръжие?Да не би дъртофелника с рижия перчем да е господар на света?
150
1
 
12
 
! Отговори
Шалом преди 9 месеца
Няма разлика между Израел и САЩ една държава са
Хареса ми.
Една плюнка, ама се пъне навсякъде.
Заради еврейските мултимилиардери.
149
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 9 месеца
САЩ може да удари Иран, но в никакъв случай няма да унищожи режимът му. Иначе ''С. Арабия и ко'' ще спрат да купуват оръжие от САЩ за стотици милиарди. Няма да има демон, няма да има сделки.
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Краварникът спешно се нуждае от война. Въпросът е къде ще му е по-безболезнено. Измислена държава, сбирщина.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зависи предишната вечер дали е пийнал една малка водка.
146
3
 
5
 
! Отговори
Велик Тръмп преди 9 месеца
Тръмп е способен да го направи, но и той разполага със здрав разум, така че едва ли. Никой няма ползва от такова развитие на нещата.
145
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Приказки преди изборите ...
Иран да не ви е Ирак , никога няма да стане това :)
144
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
крайно време е войната да влезе в задният ви дворт та да се научите да уважавате другите
143
2
 
29
 
! Отговори
Врачанин преди 9 месеца
Пак ли бре Фащ...То и в Ирак го търсихте това ядреното оръжие ама ненамерихте нищо...Но пък разсипахте държавата..Сега е наред Иран...и така ще ги карате подред докато намерите нещо ядрено там а...а тое много близо ..в Израел...само те имат в региона....
142
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Няма разлика между Израел и САЩ една държава са
141
0
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
ДЪРЖАВА OТ ТРЕТИЯ СВЯТ-АМА КАК ДА БРOИМЕ? OТПРЕД НА ЗАД-ИЛИ OТЗАД НАПРЕД.
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
не се притеснявайте от ядреното оръжие, аз създадох пърдящата вълна- изключително мощна и миризлива пръдня, която по мек начин побеждава противниците без ракети, в момента финализирам сделка за 10 милиарда и мисля да вкарам няколко от тях в България да ни стегна икономиката,нови работни места и т.н.
139
1
 
15
 
! Отговори
ам.Рамбо преди 9 месеца
има една поговорка,малките риби изяждат голямата
138
2
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 9 месеца
До Анонимен 144

Поради что се срамиш да се назовеш?
Но Но ВАШАТА смрадлива глутница обича така: анонимно, да не ви знаят.
Защото знаете, познаят ли ви , ооооооооо ду
137
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ирран неможе да направи нищо на Иззраел. Ако можеше да беше го направил. Изрраел пазят светите земи на целия християнски свят и СаАЩ никога няма да ги оставят на арабухитеее. А вие си сънувайте , колко е велик Ирраан и как се целуватее с брадати. Това си е ваш проблем ...далече от реалносттаа.
136
1
 
1
 
! Отговори
Тел афив преди 9 месеца
Накрая ще го отнесат ***..
135
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От Буш със сигурност е много по слаб. Буш държеше здраво тоягата на света. Защото , като охлабиш и ето какво става все почва да се прави на голям. Обама , ще излезе най слабия до тук . От неговата мека политика се разгащиха всички . Това са последствия от неговите невзети решения.