Последните дни на Тръмп в Белия дом са били по-лоши, отколкото изглежда

Той поискал екзекуцията на онзи, който го е издал, че се е скрил в бункера
14 юли 2021 22:30, Нели Христова
64
Последните дни на Тръмп в Белия дом са били по-лоши, отколкото изглежда
Снимка: БГНЕС

Последните дни на Доналд Тръмп като президент могат да бъдат наречени почти тотален хаос, след като демократите от Камарата на парламента предприеха действия по импийчмът за неговите действия и бездействие по време на бунта на 6 януари в Капитолия, дори когато бившият президент се опитваше да използва силата на неговия офис да урежда сметки и да награждава лоялистите.

И все пак, дори сред тези последни, диви дни, имаше усещането, че колкото и да е лошо всичко, което можем да видим от Тръмп, се случват дори по-лоши неща зад затворените врати на Белия дом, които няма да бъдат публично оповестени, докато Тръмп не напусне офиса, и не започна истинско отчетно "копаене".

Във вторник две дългоочаквани книги за Тръмп видяха бял свят - "Честно казано спечелихме тези избори" на Майкъл Бендер и "Свлачище" на Майкъл Волф, а към тях бе добавена и трета книга - "Сам мога да го поправя" от Карол Леониг и Филип Ръкър, която бе планирана да излезе след седем дни.

И трите книги се фокусират върху последната година на Тръмп в управлението. И тримата представят това, което може да бъде описано само като ужасяваща картина на президент, погълнат от лична омраза и нежелаещ дори да обмисли границите, които неговите предшественици са си поставили на поста.
 
Историите от последните дни на Тръмп в Белия дом рисуват страшна картина.

Тръмп призовава за екзекуцията на онзи, който е разкрил, че е откаран в бункера на Белия дом, докато протестиращите от Black Lives Matter маршируват по улиците на Вашингтон след убийството на Джордж Флойд през май 2020 г.

"Военните и съветниците от Западното крило знаеха, че Тръмп е разстроен, когато бяха повикани на среща в Овалния офис рано сутринта, седем часа преди обичайното му излизане от резиденцията. Тези подозрения се оказаха верни. Тръмп започна да крещи относно историята с бункера веднага, щом влязоха в офиса. Съветниците му никога не го бяха виждали толкова разстроен. "Който ме е издал, трбява да бъде съден за предателство! Трябва да бъде екзекутиран!", крещял Тръмп", пише Майкъл Бендер в "Честно казано спечелихме тези избори".

Причината Тръмп да е толкова разстроен е, че тази история го кара да изглежда слаб. И не само - по това време той вече започва да усеща, че собствената му администрация започва да се отдръпва от него. Бившият президент бил ядосан не само в този ден, но и седмици след това.

Тръмп реагира изключително бурно, след като Аризона бе спечелена от Джо Байдън в изборната нощ. Бушува и срещу тогавашния генерален прокурор Бил Бар за несъществуваща измама на избирателите. Книгите описват и крясъци между Тръмп и председателя на Генералния щаб Марк Мили заради подходящия отговор на протестите на BLM, обхванали страната през лятото на 2020 г.

Има още истории, изникнали от тези книги. И ще има още повече, след като читателите и репортерите се хванат за хартиените копия и са в състояние да направят свое собствено проучване на последните дни на Тръмп.

Но тези истории също представляват проблем, пише CNN. Но историите, които излизат от тези книги - издадени, за да предизвикат вълнение и, което е по-важно, продажби за изданията, са склонни да бъдат мимолетни - блестящ кратък момент, когато политическата вселена е втренчена в тях. Но те бързо изчезват в необятността на нашето по-широко потребление на новини.

Този факт говори защо е важно да не се увличате прекалено в едно откровение, което е или ще излезе от тези книги, а вместо това да направите крачка назад и да видите каква по-широката реалност е нарисувана тук.

И тази реалност е следната:

Изправен пред криза на общественото здраве, която се случва веднъж на век, Доналд Тръмп не само не се справя с налагането на някои мерки, като бързо тестване за COVID-19 и носенето на маски, но и активно работи, за да подкопае общественото доверие в самите лекари, епидемиолози и експерти в областта на общественото здраве, които работят за опазването на американците.

Неспособен да приеме, че е загубил изборите, Тръмп се опита да използва официалните правомощия на правителството - включително Министерството на правосъдието, за да се опита да намери несъществуващи доказателства за измама. Той създаде среда, в която голяма част от американците повярваха на тази Голяма лъжа за откраднатите избори, а след това не само подтикна тълпата на 6 януари, но и стоя безмълвен в продължение на часове, докато бунтарите обираха Капитолия.

Тръмп, който многократно казва на тълпите по време на кампанията, че е направил повече за чернокожите хора, отколкото който и да е президент след Ейбрахам Линкълн, не успя да разбере нито гравитацията, нито целите на протестите на Black Lives Matter Той възприема протестите срещу расовата справедливост като нищо повече от въстание срещу НЕГО - и се опитва да принуди военните да се разположат в щати, където маршовете са най-разпространени.

В крайна сметка това е човек, който е дълбоко негоден за президентството. Това не е партийно изявление. Това е фактическо твърдение, основано на ясния портрет, който имаме за това как се е държал Тръмп, докато е бил в най-мощния офис в страната. Човек, който поради неспособността си да разбере святостта на своята позиция, е заплашвал да унищожи тази святост за онези, които ще го последват в Белия дом. И човек, който представляваше активна опасност за всеки един американец - независимо дали го подкрепя или се противопоставя.

Това е истината, която избирателите трябва да чуят, ако и когато Тръмп се опита да си върне президентския пост през 2024 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
4
 
! Отговори
До Ким,приятеля на Т преди 2 години
"Руската връзка" Доклади разни - всичко е оказа ФЕЙК ама ходи доказвай, че нямаш сестра. Като теглиш чертата - най-важния геостратегически проект беше северният поток и Тръмп не им го дадедо край! . Байден обаче, с идването си им го позволи! Не слушай реториките, гледай кой какво прави! Останалото е прах в очите - като плажа Росенец и Бойкикев.
48
3
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
"Бунта" ... 100 човека се поразходиха в Капитолия около 2 часа, едн жена беше застреляна от полицията без да има причина. Няколко баби разгледаха добре къде са отишли данъците им последните 50г и двама трима луди облечени като шамани се показаха по камерите на журналята. ГОЛЯМ БУНТ, голямо нещо. Да идат да обяснят на Чаушеску и семейството му за великия бунт. А чакай не могат щото в Румъния беше истински бунт и те бяха убити, не като ония в Капитолия дето дори ги нямаше да обяснят за измамите.
47
6
 
4
 
! Отговори
Ким,приятеля на Тръм преди 2 години
.... и да не забравяме как на изборите руски хакери удариха предизборния щаб на Джо Бидоня , няколко дни след срещата на Тръм с Путин ... случайност някаква . А доклада на сенатската комисия , вече разсекретен и намиращ се на сайта на правителството на САЩ за руската хакерска помощ, която помогна на Тръмп да спечели предишните избори от година е обществено достъпен за всеки който разбира английски. Не е за руски тролчета. Няма превод на руски ... ама вие си знаете . Нали вие агитирахте за Тръм
46
5
 
4
 
! Отговори
Ким,приятеля на Тръм преди 2 години
Тръмп бил враг на Путин ..... На това дори и децата не вярват вече . Само тролчета , срещу заплащане . Тръмп беше единствения в Г7 който цял мандат не спря да предлага връщането на Пуутеен в организацията . Путеен беше този , който гарантира заема на Тръмп от Дойче банк за 240 милиона ... и все още му е гарант , щото парите не са върнати .... Тръмп направи няколко доста умели "санкции" които удариха основно банковите сметки на политическите врагове на Путин живеещи в чужбина ...
45
5
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 2 години
Тръмп си беше зло умело използвано от Путин"Много грешиш! Тръмп и поддръжниците му са заклети антикомунисти. По отношение на руснаците - нямат специални симпатии или антипатии към тях, те са просто патриоти. БГ комунисти може да се радват на нещо въображаемо, но истината е, че Тръмп просто не искаше да се занимава толкова с проблемите на света а с вътрешната си икономика, което и направи. Путин играе и двете страни, но демократите са глобалистите-приятели които му пуснаха тръбата, а не Тръмп!
44
0
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
като си с Алцхаймер и се изпускаш с истината!
43
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех,не спряхте да виете срещу Доналд Тръмп!Той не е в Белия Дом от 7 месеца!Яко ви е бръкнал в джендърските отверстия!
42
0
 
3
 
! Отговори
53 преди 2 години
искаш да кажеш Принц Уилям и сина му Принц Джордж, Хари е рижавия женен за Афро-Американката, дано съм достатъчно ПолКор, че иначе трият!
41
2
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Не само, това ами и двамата Принц Хари и Първорондият му син, т.е. 2-мата директни наследници на трона бяха сред публиката без маски - ако има Смъртоносна Пандемия, коя Монархия би позволила, не 1, а 2-мата директни наследници на трона да са изложени на такъв риск! Само това само по себе си показва, че цялата работа е Измама, за да плебса бъде поробен още повече!!
40
2
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
само преди дни на Стадиона на Евро 2020 финала, имаше 80 000 души един до друг без маски, без дистанция, крещящи и викащи - интересно, ако имаше наистина пандемия, как това е възможно и позволено, а и би довело до хиляди умрели... вярвайте на собствените си очи, а не на фалшивите медии, слуги на правителство и чужди интереси!
39
6
 
11
 
! Отговори
Аналитик+ преди 2 години
Три книги с фантазии на тема Тръмп спонсорирани от Демонкратическата партия. И аз да съм Президент и да виждам, че ми правят преврат чрез фалшифициране на избори и не мога нищо да сторя - и аз бих се разстроил. Тръмп надцени силата на президентската институция в САЩ - демокнкратите обаче са на път да повторят грешката му.
38
6
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
то според Световната Преса има и Пандемия - само дето Един от Администрацията на ЕС не се разболя и Умря - а било Пандемия!!
37
13
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Чети световната преса . Разследват адвокатите на оранжевият шебек, и даже вече тече съдебно дело за неверни твърдения относно " откраднатите резултати" , които ще се окажат само фикция в тиквите на лепа републиканци.
36
8
 
19
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
Пенсилвания също, след Аризона, почва Пълно Разследване и Одит на Изборите, това след като Местният Прокурор, призна, че Главният Прокурор Бил Бар изрично му е забранил Миналата година да разследва. Също предварителен оглед показва 60% разминаване между преброените гласове и бюлетините. Без Съмнение миналата година беше извършен Държавет Преврат в САЩ и очевидно хора като Бил Бар назначени от Тръмп са национални предатели, но то е ясно, че успешно преврат без хора в текущата власт няма как!
35
9
 
10
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
...Грешката на Тръмп беше, че си играеше на демокрация докато левите *** от ДЕМОНОкратическата партия палеха и убиваха на улицата! Трябваше да направи каквото направи републиканецът Линкълн по време на Гражданската война за освобождаване на робите от властта на ДЕМОНОкратическите робовладелци - военно положение, всякакви ДЕМОНОкратически медии се забраняват, ДЕМОНОкратическите саботьори и терористи - на военен съд /някои обесени, други за дълги години в затвора/
34
8
 
11
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
...които палеха и убиваха цяла година. И това не беше достатъчно, че се наложи и да фалшифицират изборите - е, малко прекалиха наистина - според изфабрикуваните "резултати" излиза, че за болният от старческа деменция Байдън са гласували повече хора отколкото за Обама!!!
33
6
 
9
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Хайде, другари левичари, не преигравайте... Цял свят видя, че Тръмп бе свален от власт чрез преврат. Цял шайка *** бяха замесени! Китайските другари създадоха вирус, който беше разпространен в Европа /а от там и в цял сват/ с активната помощ на корумпираното италианско правителство. Американските *** за да влошат още повече положението само търсеха някой наркоман да умре по време на арест и задействаха цялата пасмина от платени революционери...
32
6
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Гошо И руснаците са хора! И те преживяват тежко войната - при тях има дори обичай младоженците в сватбения си ден след разписването да посетят някое военно гробище и се поклонят на загиналите във войната там...И това е досега! 76г. след края на войната! Но руснаците винаги свеждат глава пред истината, винаги отстъпват пред нея - за да продължат напред! Иначе си прав, че са много свободолюбиви хора като цяло, макар че и там си има всякаква "***" и "красавчики"...
31
0
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен22 Не се научи да не говориш общи приказки, БСП! Защо мислиш, че щом мисля "така" както мисля, значи съм "расла в саксия"?! Празни приказки - на пазара! Иначе, може и да ти изглежда много "книжно" мнението ми, но покажи ми кое в него не е вярно! А това е важното - да е вярно! Не как ни изглежда, а как е в действителност!
30
5
 
13
 
! Отговори
Анкета преди 2 години
Байдън е с Алцхаймер, как мислите?! като говори фъфли безсмислици и нищо не му се разбира! такава подиграфка с хората не съм виждал!! то е ясно, че някой друг зад кулисите управлява...