Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?

Рейтингът й е ударил дъното
17 ное 2021 20:07, Нели Христова
82
Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?
Снимка: БГНЕС

След като новата администрация встъпи в длъжност, повсеместно се появиха спекулации, че Харис рано или късно може да стане следващият президент, като се имат предвид въпросите около способността на Байдън да изпълнява задълженията си. Тъй като тя е първата жена, която заема този пост, а също и цветнокожа, за някои изглеждаше дори по-популярна от действащия президент.

Не така обаче стоят нещата в момента.

Все по-упорито в кулоарите на властта се говори, че отношенията между сегашния президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис са достатъчно лоши, за да доведат до нейното уволнение, въпреки че Белият дом не иска да създава впечатление, че между двамата има разрив, се казва в предаването “The Five” на „Фокс Нюз“.

"Това е едно от онези неща, при които Белият дом очаква да не вярвате на това, което виждате. Със сигурност може да се каже, че проблем има. Ние знаем това. Те свикаха заседание на кабинета за първи път от три месеца миналия петък в деня, в който Камала Харис дори не беше в страната", заяви водещата Дана Перино, като добави, че историята за противоречието "започна да излиза".

Други водещи отбелязаха, че Белият дом се е опитал да опровергае слуховете, като говорителката Джен Псаки написа в Туитър, че вицепрезидентът е не само важен партньор на президента, "но и смел лидер, който се е заел с ключови, важни предизвикателства пред страната - от правото на глас до справянето с първопричините за миграцията и разширяването на широколентовия достъп".

Споменат беше и скорошен репортаж на кореспондента на „Фокс Нюз“ Чад Пърграм, в който той заявява, че "в Конгреса подготвят нещо, което не са правили от много, много години - става въпрос за процес, по който се преминава към утвърждаване на нов вицепрезидент". По-късно Пърграм заяви в подкаст, че е получил писмо с призив да "започне да се запознава с процеса на утвърждаване не само в Сената, но и в Камарата на представителите за вицепрезидент".

Заемайки поста през януари, Харис стана не само първата жена вицепрезидент, но и първата жена, която не е от бялата раса, заемаща този пост. Като отражение на големите надежди, които големи кръгове от разтревожени американци възлагат на нея, тя дори беше поставена на корицата на списание "Тайм".

Скоро след като имиграционната криза по границата започна да придобива безпрецедентни размери, Харис беше определена за представител на президента по този въпрос. Освен това ѝ бе възложено да се занимава с изборни въпроси, по-специално да насърчава спорната реформа на избирателните права. Трудността на тези въпроси и предприетите мерки са толкова непопулярни сред много републиканци и други части на политическия естаблишмънт, че някои дори спекулираха, че нарочно ѝ се възлагат трудни задачи, за да я сринат. Критики се появиха и след редица външнополитически инициативи на Харис като неотдавнашното ѝ пътуване до Франция.

Проучване на общественото мнение от миналата седмица показа, че рейтингът на Харис е ударил дъното - едва 28% подкрепят вицепрезидента, като при Байдън картинката също не е розова - 38% одобрение.

След редица неуспехи, особено по отношение на имиграционната политика на САЩ, редица бивши и настоящи помощници на Харис заедно с членове на администрацията, демократи и други официални лица разкритикуваха в интервюта за Си Ен Ен вицепрезидента, заявявайки, че тя "не е подготвена" за своите задължения. Според някои източници, самата Харис също се е оплакала, че се чувства „ограничена в политическата си дейност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А света кога ще каже сбогом на САЩ. Кога ще се разпадне империята на злото за да си отдъхнем.
55
0
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 55 ---- Правилно хортуваш, колега. Тея, двамата, мясат на Чорапа и Нинова. Много плямпат и нищо съществено не казват.
54
0
 
21
 
! Отговори
олд преди 2 години
Демократите не само икат Тръмп да се върне в Белия дом - те настояват.
53
5
 
15
 
! Отговори
Работодател преди 2 години
Да сега не знаех, че Белият дом можел да говори, че дори и да казва сбогом. Журналистите от Днес.бг какво мислят по въпроса ? Дали може да говори или не. С такива статии и начин на мислене, дори и Бойко Борисов не може да се похвали !
52
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо подобно чака и Кирчо и Кокорчо. Накрая от много хиления и кикотения, да не го обърнат на плач.
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е браво. Почнахте сега да цитирате The Five от Fox News. При Тръмп - CNN. Дано баламите се връзват.
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдан е с по нисък рейтинг и от Тръмп
49
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да пратим белият дом в историята с прецизен ракетен удар !
48
5
 
12
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
тия са като наще, ама хората си ги харесват. сега ще я подредят и ще изгори като бушон, а по ЦНН ще коментират възторжено прогресивна промяна и реформи. звучи аЦки познато, нале
47
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41, какво ти разочарование, и двмата бяха ИНСТАЛИРАНИ в Белия Дом, изборите откраднати от Тръмп, при когото живота на хората беше в ПЪТИ по-добре, икономиката беше в бума си. Тези двамата нямат никаква идея къде са и какво правят, абсолютна некадърност и безхаберие, типично за демоН Ратите! Хиперинфлация е на хоризонта, икономиката е съсипана, печатането и раздаването на пари е във вихъра си и изглежда е единственото което тея двама клоуни могат да правят, унищожиха транспорта и повечето отрасли
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, а на инсталираната тоалетна чиния по-добър ли е рейтинга? Безочливата либерастия като й плюеш в суратя мислят че вали.
45
23
 
8
 
! Отговори
a хахаха преди 2 години
четох до фокс нюз, това е бълвочник на фалшии новини и про-републиканска пропаганда по едно време даже възхваляваха деббилла трън
44
3
 
23
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Г-н 420- --- Да я намалят? Та те точно затова бяха назначени за да я предизвикат! Много хора не зназят че инфлацията започна точно от тях! Та чак тук я усещаме здравичката. И това е само началото. И само инфлацията да е!
43
2
 
17
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Не иска да му сменя памперса на дъртата деменция... кАмила на Чарлз още говори как се изряза пред нея :)
42
4
 
14
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Който и да е заместник на тоя с махнатия, все същото го очаква !
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екстра са си и двамата та само преди година цяла амаерика празнуваше че са спечелили
40
4
 
28
 
! Отговори
:)))) преди 2 години
''Направо и двамата да ги махат, то и неговия рейтинг цъфнал...'' Един дол дренки
39
6
 
4
 
! Отговори
крум преди 2 години
До Анонименщото Тиквата и Томислав имаха рейтинг до небето
38
4
 
30
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Истината е че идвамата са хвани единия и удари другия! Но така става когато са назначени а не избрани от хората!
37
7
 
13
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До ТРЪМП ЛИ!И кой вдигна ембаргото на Северен поток,за да може Путянкин да печели,кой спря производството на петрол в САЩ за да се вдигнат цените в света и алкашите да не фалират и последно кой се надупи на другаря Кси? Отговори си сам на тези въпроси и ще разбереш кой е зависим от Русия и Китай!