Времето днес: Вятърът ни носи студ, на места и снежец

В сряда пак ще е студено, но от четвъртък идва затоплянето
15 яну 2019 08:50,
5

Днешният ден ще бъде обичаен за януари. Със силния вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 2° и 3°С, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще прехвърчи сняг. Ще духа бурен вятър от север-северозапад. Ще е много студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3°. Температурата на морската вода е 5-6°.

В сряда силният северозападен вятър ще продължи. Облачността ще бъде променлива, без валежи. Температурите ще се повишат, отбеляза още Матев.

През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а през деня ще се ориентира от югозапад.

Облачността над много райони ще намалее до слънчево време. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
абе... преди 5 години
.....друго си е селската зимна идилия.Напомня ми за ваканциите на село едно време.Ех , какви времена бяха..
3
0
 
3
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Времето е...зимно. И отсега предричам, че юли ще е лятно, все пак ги разбирам нещата.
2
1
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Най си е хубаво на село бе! Печката бумти и червеней отгоре, чайникът с липовия чай свирука, тавата с баницата вече почти опразнена стои на края на печката а жената слага голямата тенжура да заврат пълнените чушки, защото и обед иде и трябва да са яде, та да избутаме до вечерята.Слушам ги тия на телевизора, пак за демокрации разправят ама да имат да взимат бе...по социализма друго си беше-какви ерекции имаше тогава, пък сега...да тъй и демокрацията недна...
1
4
 
3
 
! Отговори
София е на столичани преди 5 години
На който му е студено, да си ходи на село!