Най-после! Сърбия има ново правителство

Повечето от новите министри са на възраст между 35 и 55 години
8 юли 2008 19:20,
8
Най-после! Сърбия има ново правителство
Новият премиер на Сърбия- 58-годишният Мирко Цветкович. Снимка: БГНЕС

Сръбският парламент одобри новото правителство на страната, което обединява проевропейските политически сили и социалистите от партията на Слободан Милошевич.

Приоритетна задача, което новото правителство си поставя, е да ускори процеса на сближаване с ЕС.

Заместник на Цветкович ще бъде лидерът на социалистите Ивица Дачич, който ще ръководи и министерството на вътрешните работи.

Световните агенции отбелязват, че повечето от министрите са на възраст между 35 и 55 години.

Новото правителство бе одобрено близо 2 месеца след победата на предсрочните парламентарни избори на проевропейската коалиция около Демократическата партия на сръбския президент Борис Тадич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и да плюят и Сръбски националисти и Български един срещу друг истината е една-един народ сме и Сърбите са част от нас, това е, останалото е западна пропаганда!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 1 - братя сърби??!?!!ААААААААААААХАХАХХАХАХА,тия кочини социалистите им се кълняха,че нема да влезнат в правителство с демократите па кво стана..Ей тва парата е големо нещо АХАХАХАХХАХАХАХАХА
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пиле,ходи се обеси,моля те!сърбия никога не е била по-добре от нас и никога нема да бъде,Хърватия винаги пък е била по-добре и винаги ще бъде.Факт!
4
0
 
0
 
! Отговори
tito преди 15 години
surbiya ne tryabva da ima pravitelstvo! ikonomi4eski slaba i politi4eski murtva e nay dobroto za nas bulgarite! dano se razpadnat sled sedmitca! surbite sa ko6ari i kradci!!
3
0
 
0
 
! Отговори
бабината хурка преди 15 години
Много са принципни!Мерака за власт какво не прави!?..
2
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 15 години
С това самочувствие си кретай отзад ако искаш, но не ме слагай в една категория с твоята неудачна особа! То не се иска само вайкане ами и работа...ако всеки си гледаше своето, а не се правеше на експерт по общонационални квалификации, живота щеше да е друг. Гледай си в купанката и за Сърбия не мисли.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде братя Сърби! Сега и като влезете в Европа и ни задминете, пак ще ви гледаме пушилката както си беше и преди. Хърватска също ни е задминала вече. А ние ще си кретаме отзад, заедно с Албанците....а дали и те няма да ни подминат един красив ден..???