Кой печели от необичайните студове в Европа

Някои отрасли си наваксват след топлата есен
3 фев 2012 09:06, Елка Василева
30
Кой печели от необичайните студове в Европа
Снимка: Reuters

Необичайните студове в Европа и техните жертви са водеща тема за европейските издания. Френският в. "Фигаро" обаче разглежда темата от друг ъгъл. Студът е манна небесна за някои икономически отрасли, пише изданието.

Става дума за същите отрасли, които бяха тежко засегнати от топлата есен и мекото начало на зимата. Сега студовете например стимулират продажбите на супи, които скочиха с 16 процента само за тази седмица след спад от 9,2 процента през декември. Студът увеличава и продажбите на какао на прах с 8 процента.

Студеното време дава възможност на модните къщи да започнат да продават най-после зимните си колекции, към които нямаше интерес заради топлото досега време. Същото е в сила и за зимните обувки и ботуши. След 26 януари се забелязва истински щурм на щандовете с добре подплатени обувки и ботуши. Продажбите им са се увеличили 4 пъти.

От студа извличат полза и монтьорите. Заради поледицата катастрофите са нараснали и се налагат повече ремонти на автомобили. През последните 3 месеца на 2011 г. топлото време стана причина за 30-процентен спад на дейностите в сектора.

Естествено застудяването и снегът са от полза за зимния туризъм. Но ако снеговалежите се задържат, това може на следващ етап да навреди на туризма, защото ще направи пътищата трудно проходими и ще затрудни доставките на стоки, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха, нали сте за демокрация в Иран, чакайте да видите какви цени идват, сега са си народни. Статията е много ***, осбено това за супите изби рибата. В БГ съм спрял супите за да събирам за чешките пенсионери и студенти ( там университетът бил безплатен, ужас ).
25
1
 
7
 
! Отговори
big mama преди 12 години
Не знам кой к`во е спечелил от студа и не ме интересува ( тук местя дясната ц*ца в лявата чашка на сутиена или пък си ги защипвам и двете между кълките), най-ме интересува, че от студ за 2 дена отслабнах с цели 2 кила и останах само 93 и сега ще ТРЯБВА да плюскам яко, че да вляза във форма!
24
12
 
10
 
! Отговори
Саган преди 12 години
Малко ни е щом се доверихме и избрахме най-големите мутри в България да ни управляват.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истина за нас робите vbox7/play:ef54890bd3
22
1
 
14
 
! Отговори
miroslav преди 12 години
е как кои,топлофикация и енергото най-много
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колите на трупчета и само в краен случай.Лошото е,че в Чалгария монополите имат навика да компенсират слабите продажби с още по високи цени.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дървената мафия-познах ли?
18
0
 
31
 
! Отговори
nike преди 12 години
Ето, в Европа дори не се сещат да споменат отраслите, които са източник на отоплението в този период, защото там става въпрос за смешни суми на фона на дохода им. Тук обаче първото , за което се сещам е как доволно потриват ръце Топлофикация, Еон, Евн и Чез. Някак си това първо ми дойде на ум. Защо ли? Защото без скъпи модни колекции мога, без кола и монтьори мога, но без топло не мога! Но ние не сме в ауспуха на Европа. Нормално
17
1
 
22
 
! Отговори
ГОРСКИ преди 12 години
В Европа не снам кой печели ,на село 100% печели горския.
16
0
 
3
 
! Отговори
xaxaxa преди 12 години
Goliama statia, profesionalna, samo sa zabravili pogrbalnite biura.
15
0
 
5
 
! Отговори
BGto преди 12 години
Кьм 12. И аз така, от три седмици не карам колата, не сам луд да давам луди пари за гориво, егати и колата, то ми трябват 1000 лв на година само за данаци застраховки, винетки прегледи гуми консумативи. И аз лятото се предвижвам сьс скутер
14
0
 
33
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Статията е доста посредствена.На първо място най-много печелят енергийните доставчици,фармацевтичната индустрия, докторите, вършещите транспортни услуги и т.н. От супите много няма да се спечели. Най-много губят трудните професии - строителство, животновъдство, студа не прощава нито на хора, нито на дом. животни.
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера гледах някъде по новините даваха репортаж,как бензиностанциите им е спаднал рязко оборота,хората казваха че на тия цени зареждат най много за 10лева и то само когато е много наложително,гледат да ходят повече пеша или с транспорта.Нека им на лукойл ,дано това продължи дълго.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Печели най-вече вдянков повече горива и отоплителни уреди - повече приходи от ДДС и акциз.
11
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност знам кой губи и се радвам за това.Аз лично съм оставил колата си в гаража вече две седмици.Да го духа Лукойл -3лева за нафта аз няма да давам,да го духа и държавата,аз винетка вече няма да плащам,нито данък,нито застраховка,ниииищо.ПИСНА МИ ,ПИСНА МИИИИ.Купувам си напролет велосипед да го духа и Дянков.Като няма работа за мен ,няма да има за никой.Като ми спират кранчето,и аз ще спра тяхното.Време е да разберат ,че като не дават на народа прехрана,и народа няма да дава на тях нищо.
10
4
 
11
 
! Отговори
до гуньо преди 12 години
не знам колко извратен щеше да се чувстваш, ако работеше в туризма и 3 зима подред няма сняг за ски - дали на четвъртата като завали якия сняг няма да се радваш, а? има на тоя свят и други гледни точки освен през прозореца на твоята колиба!
9
7
 
11
 
! Отговори
Гуньо преди 12 години
само извратеняк-франсе може да търси екстри в нещастието, което ни е сполетяло нас - всички европейци. Да поседи 3 дни без ток и при непроходими пътища нейде из селата, па после да му дадат да си пренапише пасквила!
8
1
 
24
 
! Отговори
Manuelle преди 12 години
А защо да са необичайни студовете? Преди няколко зими пак беше паднало до -20, а и всяка година има поне няколко изключително мразовити дена.
7
2
 
32
 
! Отговори
мим преди 12 години
ми забравихте да кажете,че в тези студове се прави повече секс.хатискате се да се стоплите и хоп-работата станала.не е ли вярно?