Путин готов да помилва Ходорковски и пънкарките от "Пуси райът"

Бившият олигарх обаче не е молил Путин за помилване
Обновена: 19 дек 2013 16:32 | 19 дек 2013 16:32, Елка Василева
13
Путин готов да помилва Ходорковски и пънкарките от "Пуси райът"
Михаил Ходорковски. Снимка: БТА

Руският президент заяви, че се готви да подпише молбата за помилване на бившия руски олигарх Михаил Ходорковски, който от над 10 години е в затвора по обвинения във финансови измами и кражби, предаде ИТАР-ТАСС.

Ходорковски твърди, че обвиненията срещу него са политически мотивирани, защото той беше противник на Путин.

"Ходорковски прекара в затвора над 10 години, което е сериозен период от време, и смятам, че трябва да се вземе решение за неговото помилване", каза Путин на годишната си пресконференция.

Още по темата

Адвокат на Ходорковски обаче посочи, че бившият олигарх не е молил Путин за помилване, посочва Ройтерс.

Путин потвърди, че двете пънкарки от групата "Пуси райът" също ще бъдат освободени според приетата от парламента амнистия, но описа протеста им срещу него насред московска катедрала като позорна проява.

Двете певици излежават присъда от 2 години в изправителни колонии заради скандална пънк молитва в московската катедрала "Христос Спасител". Те трябва да излязат от затвора през март догодина, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
наште журналисти пишат само по някои теми, и то така лекичко, без да влизат в дълбокото, а Путин вчера каза многооооо интересни неща !!!!!!!!!!!и как ги каза е другият въпрос!
8
0
 
10
 
! Отговори
АБВ... преди 10 години
По въпроса за Ходорковски - Путин отговори, че неотдавна той (Михаил Борисович) е НАПИСАЛ молба за помилване и понеже е излежал повече от 10 години от присъдата ще бъде помилван.Това беше казано след официалното закриване на пресконференциятаA "Пуси райът" попадат под амнистията и затова ще ги освободят.Те бяха осъдени за "непристойно поведение в храма" а не за протести срещу ПутинВсичко се изопачава в българската пресаОтново свободни съчинения на журналистката Е. Василева
7
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Пънкарките и без помилване излизат след два месеца, а Ходорковски няма да бъде помилван. Това са новини от преди два дни.
6
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Ми щом Михаил Ходорковски не моли за излизане от затвора значи му харесва вътре. Защо и как едва ли ще разберем може само да гадаем :))))
5
12
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Един бандит иска да помилва друг такъв еххехехехехехех няма оправия с тоз западналият изток.
4
1
 
14
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Странна работа е това Европата реве, че у нас има корупция, (то не, че няма, де от 24г. от това най много имаме) а когато в Русия затворят Ходорковски за бандитизъм и корупция, пак рев, дали не идва от това, че у Европа не са наясно със сексуалната си ориетация? А за "Пуси райът" е там рев да видиш, аз англиски не знам, но "райът" било бунтуващи се, а за "Пуси" дедо Google нещо се изчервявя и не ще да превежда, та на децата аз тия уроспии няма да ги покажа.
3
1
 
1
 
! Отговори
zabobol преди 10 години
OLIGARH OLIGARHU DUMASHE:POMILVAM TE!...,A I DVETE KOMUNISTICHESKI OTROCHETA TRQBVA DA TARKAT NAROVETE V SIBIR.PREDLAGAM INOVACIQ:USA+ROSSIQ,NO MOQTA , A NE NA PUTIN=KRAIV SVQT. OT BELIQT ZABobol.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бившият олигарх обаче не е молил Путин за помилване" - ЛЪЖА! Днес бг ако действително сте чули че тоя крадец и убиец ще бъде помилван значи сте чули че е молил за помилване.. така че не се опитвайте да представите тоя евреин като горд герой за свобода!
1
5
 
13
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
Че Ходорковски е крал - крал е, щото милиардер с работа не се става, ама че путин е вода ненапита, нема начин да повервам. въпроса е от коя страна на чертата си